Gönderen Konu: YAŞAM  (Okunma sayısı 10133 defa)

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
YAŞAM
« : Şubat 25, 2009, 17:29:02 »


THY Uçağı Hollanda'da Düştü...
Türk Hava Yollarının 1951 sefer sayılı uçağı, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişte düştü.
İstanbul-Amsterdam seferini yaparken, 127 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla Schiphol havaalanına inişte piste ulaşamadan tarlaya düşen uçağın üç parçaya ayrıldığı, uçakta yangın çıkmadığı bildirildi. THY Yönetim kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, çoğunluğu arka bölümünde olmak özere 20 civarında yaralı olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hayri Suat Aka ise yolcuların tümünün tahliyesinin tamamlandığını belirtti. Yolcu yakınları için Amsterdam'a bir uçak hazırlandığı, Amsterdam'dan Türkiye'ye gelecek yolcular için de ilave bir sefer düzenleneceği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Hasan Tahsin Arısan'ın kaptan pilotluğu yaptığı uçakta, Olgay Özgür, Murat Sezer, Figen Eren, Perihan Özden, Ulvi Murat Eskin ve Yasemin Vural, mürettebat olarak bulunuyordu.

YILDIRIM: "CAN KAYBI YOK"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kazayla ilgili olarak, ''Sevindirici olan, can kaybı olmadan bu kazanın atlatılmış olmasıdır'' dedi.
Yıldırım, yolcular arasında yaralılar bulunduğunu bildirdi. Bakan Yıldırım, ''Tekirdağ'' uçağının Amsterdam Hava Limanına inerken, piste 500 metre kala toprak alana düştüğünü söyledi.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU
Uçağın düşmesi üzerine THY Genel Müdürlüğü'nde kriz merkezi oluşturuldu.
THY yetkililerinden oluşan bir heyet de Hollanda'ya hareket etti.
Uçağın kaptan pilotunun Hasan Tahsin Arısan olduğu belirtildi.
Bu arada Sivil Havacılık Genel Mürdürlüğünde de kriz masası oluşturuldu.

ERDOĞAN DEVREDE
Başbakan Erdoğan'ın, Amsterdam'da meydana gelen uçak kazasının ardından bizzat devreye girdiği ve Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar'a olay yerine gitme talimatı verdiği öğrenildi.
Erdoğan'ın, kazadan yara almadan kurtarılan Mustafa Bahçecioğlu isimli yolcu ile telefonla görüştüğü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. Bahçecioğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, ''kazada ölü sayısının çok az olduğunu ve çok sayıda yaralı bulunduğu'' söylediği bildirildi.
Bahçecioğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, ''uçağın inişi sırasında sert bir çarpma sonucu kazanın meydana geldiğini ve uçakta büyük bir panik yaşandığını'' söylediği de kaydedildi.
Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda şu açıklamalarda bulundu:
''Şu ana kadar 80'e yakın yolcunun sağ olarak çıktığı belirtiliyor. Binali Bey'in söylediği 1 ölü.
Ben uçağın içerisindeki tüm yolculara çok büyük geçmiş olsun diyorum. Ölen yolcuya Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum.
Şu anda incelemeler yapılıyor.''


Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: YAŞAM //Facebook'ta Buldu Öldürdü!..
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2009, 12:43:44 »
Facebook'ta Buldu Öldürdü!..
Okuldan dönüşünü oturduğu site önünde bekleyen Sezai Karataş asansöre binerken genç kızı bıçakladıktan sonra kaçarken ailesi tarafından jandarmaya teslim edildi.

2 YILDIR RAHATSIZ EDİYORDU

Lise son sınıf öğrencisi Esra Celepkulu oturduduğu sitenin asansörüne binerken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Genç kızı, aşkına karşılık vermediği için öldürdüğünü belirlenen ve lokantalarda komilik yapan Sezai Karataş ise, dün sabah saatlerinde ailesi tarafından Pendik Jandarma Karakolu’na giderek teslim oldu. Olay 18 şubat Çarşamba günü, Pendik Kurtköy’deki Temiz Işık Sitesi’nde meydana geldi. Okuduğu Pendik Lisesi’nden çıktıktan sonra servis aracına binen Esra Celepkulu, site önünde bekleyen Sezai Karataş ile karşılaştı. 2 yıldır zanlının arkadaşlık teklifini kabul etmediği öğrenilen genç kız, Karataş’a kendisini rahat bırakmasını söyleyerek bahçeye yöneldi.

ASANSÖRDE ÖLDÜRDÜ

Güvenlik görevlisi izinli olduğu için siteye giren Karataş’ı gören genç kız hızlı adımlarla evine girmek istedi. Zile basarak annesinin apartman kapısını açmasını sağlayan Esra asansöre yönelirken, saldırganda O’nunla birlikte girdi. Bu sırada bıçağını çeken Sezai Karataş genç kızı karın ve kasık bölgesinden 3 kez bıçakladı. Atardamarı yırtılan ve çok kan kaybeden genç kızı bekleyen annesi merak edince korkunç olay ortaya çıktı. Annesi Leyla Celepkulu tarafından asansörden çıkartılan genç kız Kartal Dr.Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kadıköy Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan baba Cemalettin Celepkulu’nun kendi evi olduğu için ailesini Kurtköy’e getirdiği öğrenildi. Moda Lisesi’nde okurken kendi evlerine taşındıkları için Pendik Lisesi’ne kaydolan genç kızın 2 yıldır peşinde olan Sezai Karataş7ın sürekli ret cevabı aldığı öğrenildi. Genç kızın Karataş tarafından tehdit edilmesi üzerine ailesine durumu açtığı ve zanlının “Artık bir şey yapmayacağım o benim artık kardeşim” dediği belirtildi.

FACEBOOK'TA BULDU

Fakat, genç kıza tehdit mesajlarını sürdüren Karataş’ın paylaşım sitesi Facebook'tan adresi belirlediği iddia edildi. Baba Cemalettin Celepkulu, “Kızım zanlıyı görünce bağırarak yardım istemiş ama kimse yardıma gelmemiş. Kızım Karataş’ı iterek uzaklaştırmış, annesi kapıyı açmasına rağmen gelmeyince meraklanınca O’nu asansörde yatar bulmuş. Bu sırada görenler olmuş ama kimse yardım etmemiş. Kimsenin vicdanı yok mu? Hatta taksiciler kızımı kanlar içinde görmelerine rağmen durup almamışlar. Kendi evimiz olduğu için buraya gelmiştik, kızım televizyoncu olmak istiyordu? dedi.

27 mart 2006’da ise Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Yeşim Tuğrul, Kadıköy'de oturduğu apartmanın asansöründe, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradıktan sonra ağır yaralanmıştı. Uzun süren tedavinin ardından hareket Etme yeteneğini yitiren Tuğrul’un katil zanlısı halen yakalanamadı.

(DHA)

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: YAŞAM //Ataşehir'de Korkunç Cinayet!.
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2009, 20:15:21 »
Ataşehir'de Korkunç Cinayet!..
Ataşehir Yeniçamlıca Mahallesi'nde meydana geldi. Aile içi kavga ihbarı üzerine akşam saatlerinde olay yerine giden polis ekipleri eşi ile mahkemelik oldukları ve 6 ay evden uzaklaştırma kararı bulunan Ufuk D. (37)'nin eşini darp ettiğini tespit edince ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

Polis, Ufuk D'nin eşi Şenay D.'nin ifadesine başvurunca korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Şenay D., "Eşim bizi sürekli dövüyordu. Kardeşi Ercan D. (23) 5 aydır kayıp. Kendisi bizi 'Bana yanlış yapmayın, sizi de Ercan gibi doğrarım' diye tehdit ediyor. Banyoda et parçesı görmüştük" dedi. Bunun üzerine polis, yaklaşık 5 aydır kayıp olan Ercan D. ile aynı apartmanda oturan Ufuk D.'in evinde arama yaptı. Çatı katına çıkan polis ekipleri içinde parçalara ayrılmış ve yakılmış kemik parçaları, çürümüş et ve insan dişi bulunan bir çuval buldu. Daha sonra olay yerine Olay Yeri İnceleme ekipleri geldi. Ufuk D. ile aile fertleri ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ufuk D.'ye ait olduğu iddia edilen bilgisayar da incelenmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken kayıp olan Ercan D.(23)'ye ait olduğu düşünülen kemik parçalarının içinde bulunduğu çuvalın detaylı incelenme için Adli Tıp'a götürüleceği öğrenildi. Kardeşi Ercan D. ile sık sık büyük kavgalar eden Ufuk D.'nin zaman zaman uyuşturucu kullandığı ve aile içinde de şiddet uyguladığı iddia edilirken polis olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı. Ufuk D.ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusu sürüyor.

(Milliyet)

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
4 Sektörde Kdv Oranı Düştü
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2009, 07:45:39 »
5. Paket Çerçevesinde 30 Haziran'a Kadar Tapu Harcı Binde 5'e Olarak Belirlenirken, Sanayi Makinaları, Mobilya Sektörü ve Bilgisayar Ürünlerinde de Kdv Oranı Yüzde 18'den Yüzde 8'e Düşürülecek.  

 
 Beşinci ekonomik paket çerçevesinde 30 Haziran'a kadar tapu harcı binde 5 olarak belirlenirken, sanayi makinaları, mobilya sektörü ve bilgisayar ürünlerinde de KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülecek.

Bazı Mallara Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespiti ile Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı, yarından itibaren geçerli olmak üzere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 30 Haziran'a kadar uygulanmak üzere, işyeri (bina ve/veya bağımsız bölüm şeklinde olanlar) teslimleri ile sıvılar için pompalar-sıvı elevatörleri (Aksam ve parçalar hariç), kendinden hareketli buldozerler, angledozerler, greyderler, toprak tesviyesine mahsus makinalar, skreyperler, mekanik küreyiciler, ekskavatörler, küreyici yükleyiciler, sıkıştırma işini tokmaklamak suretiyle yapan makinalar ve yol silindirleri, öğütme ve sap parçalama-malçlama makineları, sütçülükte kullanılan makina ve cihazlar, üzüm sıkma presleri, meyva sularını çıkarmaya mahsus presler, fulvarlar ve benzeri makine ve cihazlar, tohumların, hububatın, kuru baklagillerin temizlenmesine, tasnif edilmesine veya ayıklanmasına mahsus makina ve cihazlar; kuru baklagillerin veya hububatın öğütülmesine veya işlenmesine mahsus makina ve cihazlar (çiftlik tipi makine-cihazlar ile aksam ve parçalar hariç), cilt makinaları ve kitap formalarını dikmeye mahsus makinalar (münferit yaprakları dikmeye mahsus makinalar dahil), kağıt hamuru, kağıt veya kartonun işlenmesine mahsus diğer makina ve cihazlar (her cins kesme makina ve cihazları dahil), baskı, kopyalama veya faks geçiş fonksiyonlarının iki veya daha fazlasını yapan, otomatik bilgi işlem makinalarına veya networke bağlanabilen makinalarda KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülecek.

-BİLGİ İŞLEM MAKINALARI-

Otomatik bilgi işlem makinalarına veya networke bağlanabilen makinalar (sivil hava taşıtlarında kullanılmaya mahsus olanlar hariç), diğer baskı, kopyalama ve fax makinaları), kuru temizleme makineları, ütü makinaları ve presler (ısı ile yapıştıran presler dahil), post, deri ve köselelerin hazırlanması, dabaklanması veya işlenmesi, deri veya köseleden yapılan ayakkabı veya diğer eşyanın imaline veya tamirine mahsus makina ve cihazlar (dikiş makinaları hariç), metalürjide veya metal dökümhanelerinde kullanılan tav ocakları, döküm potaları, külçe kalıpları ve döküm makineları, metalleri haddeleme makinaları ve bunların silindirleri, herhangi bir maddenin aşındırılarak, lazerle, diğer ışın veya foton ışınıyla, ultrasonik, elektro-erozyon, elektro-kimyasal, elektron ışını, ionik ışın veya plazma arkı yöntemleri ile işlenmesine mahsus makina ve aletler, metal işlemeye mahsus işleme merkezleri, tek istasyonlu tezgahlar ve çok istasyonlu transfer tezgahları, metalleri veya sermetleri taşlama taşları, aşındırıcılar veya parlatma ürünleri vasıtasıyla işleyen çapak alma, bileme, taşlama, honlama, lepleme, parlatma veya başka şekilde tamamlama işlemlerine mahsus tezgahlarında da yüzde 8 KDV uygulanacak.

-SANAYİ MAKİNALARI-

Metalleri veya sermetleri talaş kaldırarak işleyen, tarifenin başka bir yerinde belirtilmeyen veya yer almayan planya, vargel, yiv açma, broş, dişli açma, dişli taşlama veya dişli tamamlama tezgahları, testere, dilme tezgahları ve diğer takım tezgahları, metalleri dövme, çekiçleme veya kalıpta dövme suretiyle işlemeye mahsus takım tezgahları, metalleri kavislendirmeye, katlamaya, düzeltmeye, makasla kesmeye, zımbalı kesmeye, taslak çıkartmaya veya şataflamaya mahsus takım tezgahları, metalleri veya metal karbürleri işlemeye mahsus yukarıda sayılmayan presler, metalleri veya sermetleri talaş kaldırmadan işlemeye mahsus diğer makineları, taş, seramik, beton, asbestli çimento veya benzeri mineral maddeleri işlemeye veya camı soğuk olarak işlemeye mahsus makinelar, ağaç, mantar, kemik, sert kauçuk, sert plastik maddeler veya benzeri sert maddeleri işlemeye mahsus makinalar (çivi çakma, zımbalama, yapıştırma veya başka şekilde birleştirmeye mahsus makinalar dahil), el ile kullanılan, pnömatik, hidrolik veya elektrikli ya da elektriksiz kendinden motorlu olan aletler, lehim ve kaynak yapmaya mahsus makina ve cihazlar, gazla çalışan satıh tavlamaya mahsus makina ve cihazlar, yazı makinaları ve kelime işlem makineları, harici bir elektrikli güç kaynağı olmaksızın çalışabilen elektronik hesap makinaları ve hesaplama fonksiyonu olup verilen bilgileri kaydeden, kaydedilen bilgileri yeniden veren ve gösteren cep tipi makinelar, yazma tertibatı olanlar (elektronik hesap makinaları), diğer hesap makinaları, portatif otomatik bilgi işlem makinaları (en az bir merkezi işlem birimi, bir klavye ve bir ekrandan oluşan ve ağırlığı 10 kilogramı geçmeyenler), aynı kabin içinde en az bir merkezi işlem birimi ve bir giriş bir çıkış birimi bulunanlar (Sivil hava taşıtlarında kullanılmaya mahsus olanlar hariç), 8471.41 veya 8471.49 alt pozisyonlarında yer alanların dışındaki bilgi işlem birimleri (aynı kabin içinde bellek birimi, giriş birimi, çıkış biriminden bir veya ikisini içersin içermesin, yalnız masaüstü otomatik bilgi işlem makinaları), giriş birimleri ve çıkış birimleri (aynı kabin içinde bellek birimi içersin içermesin), bellek birimleri (Sivil hava taşıtlarında kullanılmaya mahsus olanlar hariç), otomatik bilgi işlem makinalarının diğer birimleri, elektrikli ütüler, sadece veya esas itibariyle 84.71 pozisyonunda yer alan otomatik bilgi işlem makinalarında kullanılan türde olanlar, sadece veya esas itibariyle 84.71 pozisyonunda yer alan otomatik bilgi işlem makinalarında kullanılan türde olanlar, simit şeklinde olanlar (deşarj ampulleri), deşarj ampulleri yüzde 8 olacak.

-KDV İNDİRİMİ KAPSAMDAKİ MOBİLYALAR-

Yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar, bambu veya hintkamışından (roten kamışı, sepetçi söğüdü, bambu veya benzeri maddelerden oturmaya mahsus mobilyalar), içleri doldurulmuş, kaplanmış olanlar, ahşap iskeletli oturmaya mahsus diğer mobilyalar, içleri doldurulmuş, kaplanmış olanlar (Metal iskeletli oturmaya mahsus diğer mobilyalar), oturmaya mahsus diğer mobilyalar, bürolarda kullanılan türden metal mobilyalar, metalden diğer mobilyalar, bürolarda kullanılan türden ahşap mobilyalar, mutfaklarda kullanılan türden ahşap mobilyalar, yatak odalarında kullanılan türden ahşap mobilyalar, diğer ahşap mobilyalar, plastik maddelerden mobilyalar, şilte mesnetleri, gözenekli kauçuktan veya plastik maddelerden olanlar, şilteler, avizeler, tavan ve duvar için aydınlatma cihazları (kamuya açık alanların ve yolların aydınlatılmasında kullanılanlar hariç), masa, yazı masası, yatak odası komodinleri ve benzerlerinin üzerine konulan elektrikli lambalar ve ayaklı lambalar yüzde 8'e düşürülecek. Mükelleflerin, indirimli orana tabi işlemlerine ait iade hesabına, bu madde kapsamında teslim ettikleri işyerleri nedeniyle yüklendikleri vergiler dahil edilmeyecek.

-TAPU HARÇLARI BİNDE 5'E DÜŞÜRÜLDÜ-

Öte yandan, 492 Sayılı Harçlar Kanununun (4) Sayılı Tarifesinin "I-Tapu İşlemleri" Başlıklı Bölümünün 20 Numaralı Fıkrasında Yer Alan Nispi Harçların Yeniden Belirlenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, tapu harcı binde 15'ten binde 5'e düşürülecek.

(ANKA)

 

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: YAŞAM
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2009, 16:27:54 »
Hiç domates ağacı gördünüz mü?

Domates artık ağaçta yetişiyor desek sanırız kimseleri inandıramayız. Ama kanıtı var işte fotoğrafı diyoruz. Bir bakın!



Çin'in doğusudaki Shandong eyaleti Shouguang düzenlenen uluslararası sebzecilik bilim-teknik fuarında yılda 3 bin ton ürün veren domates ağacı tanıtıldı.

Yılda 3 bin ton mahsül veren ağacı 2 bin kişi izledi


Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2009, 13:05:38 »
Bu kadın 83 yaşında. Yüzüne bakınca anlaşılıyor zaten. Ama bir yoga hareketleri yapıyor, görenlerin aklı şaşıyor... İşte mucize nine;



83 yaşındaki yoga hocası Bette Calman yaşına rağmen hala elleri üstünde durabiliyor, amuda kalkabiliyor ve temel yoga hareketlerini yapabiliyor...

Avustralya mucizesi bu esnek kadın, 40 yıllık yoga öğretmenliğinin ardından sürekli yoga yapmanın insanı lastik gibi esnek tutabileceğinin yaşayan kanıtı.

Daily Mail'in haberine göre, yaşıtları ağrılardan şikayet ederken Bayan Calman denge hareketlerini doğru şekilde yaparak sıkı kalmaya çalışıyor.

Aynı zamanda başını dizlerinin arasına alıp ayak bileklerini tutabilen Calman, torunu yaşındakilere taş çıkarıyor.

Yoga egzersizlerini ne zaman bırakacağı sorusuna şu cevabı veriyor: "Hiçbir zaman yaşlanmıyorsunuz aslında. Vücudunuz her zaman en önemli enstrümanınız. İstediğiniz kadar esnetebilir ve gittikçe daha iyi hale gelirsiniz. En basit hareketlerin bile, ya da sadece cama çıkıp derin nefes almanın bile çok büyük faydası var."

İŞTE 83 YAŞINDAKİ NİNENİN ACAYİP HAREKETLERİ






Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2009, 13:07:30 »
töybe yarabbim  :bigg kadın otursana oturduğun yerde

Çevrimdışı esince

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 250
  • Teşekkür: 10
  • Sevgin ağır gelıyor , sevme artık beni .
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2009, 13:55:21 »
bende 10 dk kadar amuda kalkıp durabılıyorum da .. onceden daha hareketlıydım şimdı bıraz hamlaştım sankı .. bu eylul de tekrardan dans derslerıne gıtsem  ::) ::)

Ah ıstanbul ahh .. bu corlu tum sosyal hayatımı elımden aldı
Seni yaşayabilmek seni  ...

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2009, 15:36:13 »
bende hiç beceremem böle şeyleri  :bigg

Çevrimdışı esince

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 250
  • Teşekkür: 10
  • Sevgin ağır gelıyor , sevme artık beni .
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2009, 16:27:36 »
bende hiç beceremem böle şeyleri  :bigg

bu yaz sende gel .. barış manco kultur merkezıne kaydını yaptırayım senınde ben busene hıp-hop dansına yazılacagım  :bigg :bigg
Seni yaşayabilmek seni  ...

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2009, 16:28:27 »
bende hiç beceremem böle şeyleri  :bigg

bu yaz sende gel .. barış manco kultur merkezıne kaydını yaptırayım senınde ben busene hıp-hop dansına yazılacagım  :bigg :bigg

kolbastı yı öğrenmek istiyormm ben :hopp

Çevrimdışı esince

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 250
  • Teşekkür: 10
  • Sevgin ağır gelıyor , sevme artık beni .
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2009, 16:31:02 »
bende hiç beceremem böle şeyleri  :bigg

bu yaz sende gel .. barış manco kultur merkezıne kaydını yaptırayım senınde ben busene hıp-hop dansına yazılacagım  :bigg :bigg

kolbastı yı öğrenmek istiyormm ben :hopp

o zaman senı halk oyunları ekıbıne yazdıralım .. yarın arkadaşımın gosterısı var ıstersen sende gel ..   :goz :goz  yaza dogru da yurtdışına gıdecekler gosterıye ..

ben busene corlu olayı cıktıgı ıcın gıdemedım ışte  :uzg
Seni yaşayabilmek seni  ...

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2009, 16:33:16 »
o zaman senı halk oyunları ekıbıne yazdıralım .. yarın arkadaşımın gosterısı var ıstersen sende gel ..   :goz :goz  yaza dogru da yurtdışına gıdecekler gosterıye ..

ben busene corlu olayı cıktıgı ıcın gıdemedım ışte  :uzg

a..cılar damı canım

Çevrimdışı esince

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 250
  • Teşekkür: 10
  • Sevgin ağır gelıyor , sevme artık beni .
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2009, 16:37:33 »
o zaman senı halk oyunları ekıbıne yazdıralım .. yarın arkadaşımın gosterısı var ıstersen sende gel ..   :goz :goz  yaza dogru da yurtdışına gıdecekler gosterıye ..

ben busene corlu olayı cıktıgı ıcın gıdemedım ışte  :uzg

a..cılar damı canım


evet bıtanem , yarın olacak ..uygun olursan beraber gıdelım ..   :kiss
Seni yaşayabilmek seni  ...

Çevrimdışı _PFİZER_

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 518
  • Teşekkür: 24
Ynt: Amuda kalkan 83 yaşındaki nine
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2009, 22:13:19 »
helal teyzeye  :alks :alks :alks :alks

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: YAŞAM
« Yanıtla #15 : Mayıs 07, 2009, 14:27:08 »
Kart ücretlerine yeni düzenleme

Başbakanlık´a gönderilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı´na göre kredi kartlarının kart ücretleri yeniden düzenlendi.

Başbakanlık'a gönderilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'na göre kredi kartlarının kart ücretleri 3 yılda bir alınacak. Kredi kartı ücretlerinin üst limiti Merkez Bankası'nca belirlenecek. Kredi alan tüketicilere, sözleşme yaptığı günden itibaren 14 gün içinde vazgeçme hakkı verilecek. Bu düzenleme ile taslağın ilk halinde yer alan, yıllık ücret alınamayacağı hükmünden de geri adım atılmış oldu.

Hem AB'ye uyum hem de mevcut uygulamalardaki sorunları gidermek amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 24 Nisan 2009 tarihinde Başbakanlığa sevk edilen "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı" 33 çerçeve maddeden oluşuyor. Bakan olarak ilk kez basının karşısına çıkarak Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu Tasarısı Taslağı hakkında bilgi veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bu tasarıyla daha önce düzenlenmemiş olan finansal hizmetler, haksız ticari uygulamalar, indirimli satışlar, ihtiyari garanti gibi alanlarda düzenleme yapılacağını açıkladı.

Tüketici Kanunun'da değişiklik öngören tasarı taslağına göre tüketiciyle bankalar arasında büyük sorunlara neden olan kredi kartlarından alınan ücret, artık 3 yılda bir alınacak. Kredi kartlarından alınan yıllık ücretlerin üst limitini Merkez Bankası belirleyecek.

TÜKETİCİ ALDIĞI KREDİDEN 14 GÜN İÇİNDE VAZGEÇEBİLECEK

Tüketici kredilerine ilişkin düzenlemeleri AB mevzuatına uygunlaştırmayı hedefleyen tasarı taslağına göre, kredi alacak tüketiciye kredi sözleşmesi kurulmadan en az bir gün önce sözleşme öncesi bilgi formu verilmesi zorunlu olacak. Tüketiciye, kredi sözleşmesinden 14 gün içinde cayma hakkı getirilecek. Sözleşmede belirtilmek üzere tüketici kredilerinde faiz oranı sabit, değişken veya aynı kredi için her iki yöntem esas alınmak suretiyle belirlenecek.

Tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinin imzalanması aşamasında hayat sigortası gibi isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu tutulamayacağı hüküm altına alınıyor.

HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR KURULU OLUŞTURULACAK

AB'de Aralık 2007'de yürürlüğe giren Haksız Ticari Uygulamalar Yönergesi'ni kanuna ilave edecek olan taslak, haksız ticari uygulamaları denetleyen Haksız Ticari Uygulamalar Kurulu oluşturulmasını öngörüyor.

Ayıplı mal ve hatalı ürün kavramlarını ayrı ayrı düzenleyen taslağa göre "Açık Ayıpta" 30 günlük ihbar süresi kaldırılacak. Tüketici, 2 yıllık zamanaşımı süresince ayıbı tespit ettiği anda seçimlik haklarını kullanabilecek. Ancak ilk 6 ayda satıcının malın ayıplı olmadığını, 6 aydan sonra ise tüketicinin malın ayıplı olduğunu ispatlaması gerekecek.

Satıcının ve imalatçının sorumluluklarını düzenleyen taslak, ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğunu en az bir yıl olarak düzenlerken, bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda 3 yıldan az olmayacak. İhtiyari garanti kavramı eklenecek.

KAPIDAN SATIŞ SÖZLEŞMELERİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Kapıdan satış sözleşmelerinin kapsamını genişleten Taslak, finansal hizmetlerin mesafeli satışını düzenleyen AB Yönergesi'ni de kanuna ekleyecek. Bu tasarı çerçevesinde kanuna eklenen diğer bir yönerge ise devre tatil ve diğer uzun süreli tatil ürünlerini düzenleyen AB yönergesi. Paket Tur Sözleşmelerini de AB yönergelerine uygun hale getiren taslak, tüketicilerin yaptığı sözleşmelerdeki haksız şartların iptal edilmesine yönelik kimlerin dava açabileceğini de düzenliyor.

ESER SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER GETİRİLİYOR

Tüketici Kanunun uygulanması sırasında tespit edilen sorunları gidermek amacıyla bazı düzenlemelere de yer verilen taslakta, tüketici mahkemeleri ve Yargıtay'ın Kanun kapsamı dışında bıraktığı eser sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler getiriyor. Taksitli sözleşmelerde müteşebbisin kambiyo senedi alması yasaklanıyor. Ön ödemeli sözleşmelerde tüketicinin yaptığı ödemelerin teminat altına alınmasını sağlayan ilavelere yer verilen düzenleme, bu sayede müteşebbisin iflas etmesi ihtimaline karşılık, tüketicinin ödediği meblağın iade edileceğine ilişkin teminat gösterilmesini zorunlu hale getiriyor.

ÖN ÖDEMELİ SÖZLEŞMELERDE 14 GÜNDE CAYMA HAKKI

Ön ödemeli sözleşmelerde tüketiciye 14 gün içinde sözleşmeden cayma hakkı tanınıyor. Sözleşmede belirtilmek şartıyla ön ödemeli sözleşmelerde faiz oranı sabit, değişken veya aynı sözleşme için her iki yöntem esas alınmak suretiyle belirlenebilecek. Kapıdan satışın kapsamı genişletilmiş ve kapıdan satış yapan firmaların en az 50 bin TL sermayeli olması koşulu getiriliyor.

İNDİRİMLİ SATIŞLARA YENİ DÜZEN

Tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve benzeri sektörlerde mevsim sonu indirimli satışlar 15 Ocak-1 Mart ve 15 Temmuz -1 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Sadece kullanma kılavuzu değil aynı zamanda ürün üzerindeki açıklayıcı bilgilerin de Türkçe olması zorunlu olacak. Örneğin otomobillerin gösterge ve kadranlarında yer alan yazıların yabancı dilde olmasından kaynaklanan sorunlar bertaraf edilecek.

Satış sonrası hizmetlere ilişkin yeni düzenlemeler yapılan düzenleme, özel servis istasyonlarını da kapsama alacak. Bilindiği üzere mevcut Kanun yalnızca yetkili servislere ilişkin düzenleme getiriyordu. Ayrıca tasarıyla azami tamir süresi 30 iş gününden 30 güne indiriliyor.

REKLAM KURULU ÜYE SAYISI 13'E İNDİRİLİYOR

Reklam Kurulu üye sayısı 29 kişiden 13'e indirilirken, çok sayıda ihtisas komisyonunun kurulması öngörülüyor. Tüm radyo ve televizyon kuruluşlarına 07-23 saatleri arasında yayımlanmak ve haftada 2 dakikadan az olmamak üzere tüketiciyi eğitici ve bilgilendirici programlar yapma zorunluluğu getiriliyor.

TÜKETİCİ İZİNLERİNE İZİN ZORUNLULUĞU

Tüketici ödüllerinin verilmesine ilişkin kanuna ilave yapan taslak, uygulamada karşılaşılan haksız ve aldatıcı girişimleri önlemek için tüketici ödülü veya benzer bir isim altında ödül verecek kurum ve kuruluşların bakanlıktan izin alması zorunluluğunu getiriyor.

Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'nin bağlayıcı karar alma sınırı 936 bin 97 TL'de 2 bin TL'ye çıkarılıyor. Büyükşehir statüsündeki il hakem heyetleri ise 2 bin TL ile 3 bin TL arasındaki uyuşmazlıklarda bağlayıcı karar alabilecek. Böylece tüketici mahkemelerinin iş yükü önemli ölçüde azaltılacak.

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
İnsan Evriminin Kayıp Halkası Bulundu!
« Yanıtla #16 : Mayıs 21, 2009, 14:23:01 »


BİLİM adamları, Almanya'nın Messel maden ocaklarında bulunan, 47 milyon yaşındaki bir madagaskar maymununa ait fosilleşmiş iskeletin, insan evriminin ’kayıp halkası’ olduğunu ve bu konuda devrim yaratacak kanıtlar sunacağını açıkladı.

Bilimadamları, ‘Ida’ adını verdikleri 3 ayak uzunluğundaki Madagaskar maymununa ait fosilleşmiş iskeletin, maymun ve insanın ortak atası olabileceğini ileri sürdü. 47 milyon yıl önce gölde ölen ‘maki’ türü yaratığın kalıntılarını muhteşem sunumla gözler önüne seren bilim adamları, kalıntıların insanoğlunun soy ağacı ve evriminin önemli ‘kayıp halkası’ olduğunu iddia etti.

Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarındaki Messel taş ocaklarında 1983 yılında keşfedilen Ida'yı bulan kolleksiyoncu, yıllarca duvarında asılı duran bu fosilin öneminden habersizdi. 2006 yılında tüccarın, Oslo Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi’nden Dr. Jorn Hurum'un dikkatine getirmesiyle önem kazandı. Dr. Hurum ve beraberindeki uluslararası ekip, araştırmalarını derinleştirerek Ida'nın insan evriminin ’kayıp halkası’ olduğu yönünde hem fikir olduklarını açıkladı.

'DÜNYANIN 8'İNCİ HARİKASI'
Dr. Hurum, kızı ‘Ida'nın adını verdiği fosilleşmiş iskeletin, insanlara ilk bağlantı ve dünya mirası olduğunu söyledi. Bir başka bilimadamı Dr Jens Franzen ise, iskelet ‘olağanüstü bütünlüğü'nden dolayı ‘Dünyanın 8'inci harikası’ olarak nitelendirdi.
Dr Jens Franzen, “Ida, bir büyükanne gibi doğrudan ‘ata’ olmak yerine, daha çok bir ‘teyze’ konumunda. Yüksek primatlar ve insanın geliştiği fakat benim görüşüm, ’doğrudan olmayan’bir gruba dahil” dedi. 19 Mayıs’tan itibaren ’Natural History Museum’da (Doğa Tarihi Müzesi) sergilenmeye başlanan Ida'nın, insan evrimine ışık tutacak en çok bilinen fosilden 20 kez daha eski olduğu vurgulayan bilimadamları, fosillerin primat aile ağacının insanlar, maymunlar ve maki (madagaskar maymunu) ile galagolar olarak farklı iki gruba ayrılan insan dışında primatlardan geldiğini kaydetti. Bilimadamları ayrıca, Ida’nın öne doğru çıkan gözleri ve başparmaklarının insanlarınkine benzediğini vurguladı.

Milliyet

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Kadınlar bu dondurmaya bayılacak
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2009, 09:01:00 »
Mmmmm! James Bond'un tadı damağınızda kalacak!

 Beyazperdenin son 007 Ajan James Bond'u Aktör Daniel Craig'in 'Casino Royal' filminden ilham alınarak hazırlanan dondurması, karizmasıyla kadınları baştan çıkaran oyuncunun verdiği son 'haz'!



ROMA - Yeni neslin son James Bond'u 41 yaşındaki yakışıklı aktör Daniel Craig, bu kez yeni serüvenleriyle değil Del Monte isimli bir firma tarafından dondurma olarak karşınıza çıkmaya hazırlanıyor.

Aktörün iki yıl önce gişede iyi bir hasılat elde eden "Casino Royal" filmindeki deniz sahnesindeki çıplak, kaslı gövdesinden ilham alan dondurma üreticileri, yaptıkları bir anketle Craig'de karar kıldıklarını söylüyor. Ankete tam tamına bin kadın katılmış.

İtalyan firması Del Monte yetkilisi Matt O'connor, dondurmanın böğürtlen, kızılcık ve nar tadında üretildiğini söylüyor.


Özellikle kadınları düşünerek ürettiklerini ifaden eden firma yekilisi, yüz kalorinin altındaki bu dondurmayı 1 Haziran ile 7 Haziran tarihleri arasında satışa sunacaklarını açıkladı.

Çevrimdışı esince

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 250
  • Teşekkür: 10
  • Sevgin ağır gelıyor , sevme artık beni .
Ynt: Kadınlar bu dondurmaya bayılacak
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2009, 09:13:13 »
Mmmmm! James Bond'un tadı damağınızda kalacak!

 Beyazperdenin son 007 Ajan James Bond'u Aktör Daniel Craig'in 'Casino Royal' filminden ilham alınarak hazırlanan dondurması, karizmasıyla kadınları baştan çıkaran oyuncunun verdiği son 'haz'!



ROMA - Yeni neslin son James Bond'u 41 yaşındaki yakışıklı aktör Daniel Craig, bu kez yeni serüvenleriyle değil Del Monte isimli bir firma tarafından dondurma olarak karşınıza çıkmaya hazırlanıyor.

Aktörün iki yıl önce gişede iyi bir hasılat elde eden "Casino Royal" filmindeki deniz sahnesindeki çıplak, kaslı gövdesinden ilham alan dondurma üreticileri, yaptıkları bir anketle Craig'de karar kıldıklarını söylüyor. Ankete tam tamına bin kadın katılmış.

İtalyan firması Del Monte yetkilisi Matt O'connor, dondurmanın böğürtlen, kızılcık ve nar tadında üretildiğini söylüyor.


Özellikle kadınları düşünerek ürettiklerini ifaden eden firma yekilisi, yüz kalorinin altındaki bu dondurmayı 1 Haziran ile 7 Haziran tarihleri arasında satışa sunacaklarını açıkladı.


 :coll    yorum bıle yapılmaz. bızım turk kadını yemez kı .. namahremdır bacılar namahremdır  :bigg
Seni yaşayabilmek seni  ...

Çevrimdışı €da

  • Uye
  • **
  • İleti: 35
  • Teşekkür: 2
  • maliye 3
Ynt: Kadınlar bu dondurmaya bayılacak
« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2009, 16:24:21 »
Mmmmm! James Bond'un tadı damağınızda kalacak!

 Beyazperdenin son 007 Ajan James Bond'u Aktör Daniel Craig'in 'Casino Royal' filminden ilham alınarak hazırlanan dondurması, karizmasıyla kadınları baştan çıkaran oyuncunun verdiği son 'haz'!



ROMA - Yeni neslin son James Bond'u 41 yaşındaki yakışıklı aktör Daniel Craig, bu kez yeni serüvenleriyle değil Del Monte isimli bir firma tarafından dondurma olarak karşınıza çıkmaya hazırlanıyor.

Aktörün iki yıl önce gişede iyi bir hasılat elde eden "Casino Royal" filmindeki deniz sahnesindeki çıplak, kaslı gövdesinden ilham alan dondurma üreticileri, yaptıkları bir anketle Craig'de karar kıldıklarını söylüyor. Ankete tam tamına bin kadın katılmış.

İtalyan firması Del Monte yetkilisi Matt O'connor, dondurmanın böğürtlen, kızılcık ve nar tadında üretildiğini söylüyor.


Özellikle kadınları düşünerek ürettiklerini ifaden eden firma yekilisi, yüz kalorinin altındaki bu dondurmayı 1 Haziran ile 7 Haziran tarihleri arasında satışa sunacaklarını açıkladı.


 :coll    yorum bıle yapılmaz. bızım turk kadını yemez kı .. namahremdır bacılar namahremdır  :bigg

James Bond istemiyozz  ;D daha neler

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
4 Yaşındaki Beyza'yı Sobada Yaktı...
« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2009, 08:48:26 »
4 Yaşındaki Beyza'yı Sobada Yaktı...



Konya'da yaklaşık 1 ay önce kaybolan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun öldürüldükten sonra cesedinin sobada yakıldığı belirlendi. Cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediği söyleyen cani kadın, "5 ay önce çocuğumu kaybettim. Bu nedenle, başkalarını da ayın acıyı yaşamasını istedim" diyerek kanları dondurdu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Alavardı Mahallesi Kıraç Sokak'ta oturan Seyit (31) ve Arzu Çökekoğlu (28) çiftinin 4 yaşındaki kızları Beyza, bakkala alışverişe gittikten sonra kaybolmuş ve kendisinden haber alınamamıştı. Mahalleye 1.5 önce taşınan komşuları Kezban U. (23) bakkalda karşılaştığı Beyza'yı evlerinin önüne bıraktıktan sonra görmediğini iddia etmişti.


20 kişiden oluşan Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, olay günü Beyza ile bakkalda karşılaştığını ve elinden tutarak evlerinin önüne bıraktığını ileri süren Kezban U.'nun hareketlerinden şüphelendi. Kendi çocuğu hastanede tedavi gördüğü sırada öldüğü öğrenilen Kezban U. gözaltına aldı. Kezban U. polis ekiplerine verdiği ifadesinde çocuğu öldürdüğünü itiraf etti.

Katil zanlısı genç kadın, cinayeti tüm ayrıntılarıyla itiraf etti. Uslu'nun yaklaşık 5 ay önce, 3.5 yaşındaki çocuğunun hayatını kaybettiği ve psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi.

Eşi, bir tuğla fabrikasından işçi olarak çalışan Kezban U.'nun, cinayeti Cumhuriyet Savcı'na tüm ayrıntılarıya anlatarak itiraf ettiği öğrenildi. Kezban U.'nun küçük kızı bakkalda gördüğü ve 'Seni evine götüreyim' diyerek yanına aldığı ve kendi önce bir komşusunun evinin bahçesine gittiği sonra da sokakta kimsenin olmadığını görünce de, kızla birlikte kendi evine gittiği belirlendi.

Odun Sobasında Yaktı

Kezban U., Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadede, cinayeti tüm soğuk kanlılığıyla şöyle anlattı: "5 ay önce çocuğumu kaybettim. Bu nedenle, başkalarını da ayın acıyı yaşamasını istedim. Kızı, bakkaldan evime giterdikten sonra hemen boğarak öldürdüm. Kendi çocuğum sokakta oynuyordu. Eşim de işe gitmişti. Evde yalnızdım. Sobaya bolca odun atıp, cesedi de içine koydum. Kolonya dökerek sobayı tutuşturdum. Sık sık odun atmayı sürdürdüm. Sonra da kızın aldığı ekmek ve yumurtayı yanıma alıp, komşuma kahvaltı yapmaya gittim. "

İstihbarat Ve Asayişçilerden Özel Ekip Kuruldu

Asayiş Şubesi cinayet bürosu dedektifler, yaklaşık 1 aylık çalışma sonucunda, 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun vahşi bir cenayete kurban gittiği belirledi. Anne Asuman (20) ve tornacılık yapan baba Seyit Çökekoğlu'nun (31) 30 Nisan günü polise kızlarının kaybolduğunu bildirmesinin ardından polis çalışmalarına başladı. Olayın karmaşıklığını anlayan asayiş polisi, İstihbarat Şubesi'yle birlikte ortak ekip oluşturuldu. Kurulan bu özel ekip, olayı çok yönlü olarak soruşturdu.

Kezban'dan Süphelenilmedi

Mahaledeki komşuları, Kezban U.'nun bakkaldan yanlız çıktığını gördüklerini söylemeleri ve bir çocuğun, Beyza'yı bir başka apartmanın bahçesinde dondorma yerken gördüğünü ve kendisine dil çıkarttığını söylemesi üzerine Kezban Uslu ilk başta şüpheli görülmedi. Kezban U.'nun, Çökekoğılu ailesiyle birlikte Beyza'yı mahallede arama çalışmalarına da katıldığı öğrenildi. Ancak, cinayet büro dedektifleri daha sonra Kezban Uslu'ya da şüpheli listesine aldı. Uslu'nun evine giren polis, sobada küçük kızın kemiklerini buldu.

Polislerin Psikolojisi Bozuldu

Olayı soruşturan cinayet bürosu dedektiflerinin pisikolojeilerinin bozulduğu ve pisikolojik destek aldıkları da öğrenildi. Özellikle Beyza'nın kemiklerinin sobada bulan ve kemikleri çıkaran görevlilerin gözyaşı döktükleri öğrenildi.

Zanlıyı Sakladılar

Polis, cenayeti çözdükten sonra güvenlik gerekçesiyle, Kezban Uslu'nun yakalandığını, adliyeye çıkana kadar gizledi. Bu sırada polis, olayın meydana gelidği evin çevresinde de geniş güvenlik önlemi aldı. Beyza'nın ailesinin bir TV programına katılmak için İstanbul'a gitmesini fırsat bilen polis, Kezban Uslu'yu adyiyeye çıkarttı. Kezban Uslu, tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis, delil olarak, Beyza'nın yakılıdğı sobayı da Adliye'ye götürdü.


Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Atlantik'te 6 Gün Sonra Cesetler Bulundu..
« Yanıtla #21 : Haziran 09, 2009, 13:17:00 »
Atlantik'te 6 Gün Sonra Cesetler Bulundu...

İçinde 228 kişiyle bir hafta önce Atlantik Okyanusu’na düşen Air France uçağını arama çalışmalarında cesetler bulundu.

Brezilya Hava Kuvvetleri sözcüsü Albay Jorge Amaral, uçak kazasının ardından bugün sabah erken saatlerde 2 erkek cesedinin bulunduğunu söyledi.

Amaral, içinde uçuş biletinin yer aldığı bir bavulun da bulunduğunu kaydetti.

Atlantik Okyanusu'ndaki arama çalışmaları Brezilya, soruşturma ise Fransa'nın sorumluluğunda bulunuyor.

OTOMATİK PİLOT ÇALIŞMIYORDU

Fransız Hava Yolları’nın 447 sefer sayılı uçağının kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten kurumunun başkanı Paul Louis Arslanian, otomatik pilotun pilotlar tarafından mı kapatıldığının, ya da otomatik pilotun çelişkili hız okuma bilgileri aldığından dolayı mı durduğunun açık olmadığını söyledi.

Arsanian, görevlilerin yüzlerce kilometre kareyi bulan enkaz bölgesini araştırdıklarını kaydetti.

Uçağın yapımcısı Airbus, yapılan soruşturmada büyük bir gök gürültülü fırtınayla mücadele sırasında, uçuştan farklı enstrümanlardan çelişkili hız okuma bilgileri alındığının tespit edildiğini belirtti.

24 HATA MESAJI

Soruşturmayı yürüten ekibin başı Alain Boillard da otomatik pilotun çalışmadığını gösterir bazı mesajlar gördüklerini ifade etti.

Fransız yetkililer uçağın düşüşten önce 24 hata mesajı verdiğini açıkladı.

Fransa'nın hava kazalarında en üst düzey müfettişine göre mesajlar uçağın sistemlerinin devre dışı kaldığı sırada geldi. Açıklamaya göre, uçağın otomatik pilotu devrede değildi.

Fransız meteoroloji uzmanları da uçağın "sıradışı" bir fırtınaya yakalandığına dair bir gösterge olmadığını söylüyor.

228 KİŞİ TAŞIYORDU

Fransız Havayolları'na ait yolcu uçağı, hafta başında Brezilya'nın Rio kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e giderken radardan kaybolmuştu.


228 yolcu ve mürettebat taşıyan uçakta, arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu da bulunuyordu.

(NTV)

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
1 dolara 2 lira veriyorlar!
« Yanıtla #22 : Haziran 10, 2009, 14:20:03 »
Piyasada 1 dolar sıkıntısı çekiliyor. 1,53 lira olan 1 doları 2 lira verip almak için sıraya giriyorlar. Çünkü hava atmak için en ucuzu o;

Yeni Türk Lirası’ndan (YTL) Türk Lirası’na (TL) geçişle birlikte en düşük banknot değerinin 5 lira olması, düğün mevsiminin gelmesiyle 1 dolarlık banknota olan talebi artırdı.



Sünnet ve düğün törenlerinde havaya saçmak için 5 liraya kıyamayan düğün sahiplerinin, az bulunan 1 dolarlık banknotu döviz kurunun da üstünde, 2 lira ödeyerek satın alma yoluna gittiği bildirildi.

İzmir Ticaret Odasının (İZTO) 55. Bankalar ve Holding, Şirketler, Menkul Kıymetler ve Kefalet Kooperatifi Meslek Grubu ve İZTO Meclisi üyesi Edip Çavuşoğlu, yaklaşan sünnet ve düğün sezonu dolayısıyla piyasada 1 ABD Doları’nda sıkıntı yaşandığını belirtti.

HAVAYA 5 LİRA SAÇMAK İSTEMİYORLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının 1 TL’lik banknot basmadığını, en düşük 5 liralık banknotlara da düğün sahiplerinin “havaya saçmaya kıyamadığını” belirten Çavuşoğlu, şöyle dedi:

“Sünnet ve düğün törenlerinde havaya para atmak eski bir gelenektir. Bu gelenek devam ediyor. Zengin, fakir her düğünde, herkes, bütçesi ölçüsünde damadın, gelinin veya sünnet çocuğunun oynadığı sırada başına para atar. Bu zenginlikten, görgüsüzlükten değil, yerleşik bir geleneğimizdir. TL’de ve avroda en küçük banknot 5’liktir. Düğün sahibi bir tane 5 avro banknot atmaya kalksa, 10 TL’ye geliyor.

HAVAYA SAÇMAK İÇİN EN UYGUNU 1 DOLAR

Bu açıdan 1 dolarlık cazip hale geldi. Döviz büroları 1 dolarlık banknot bulmakta zorlanıyor. Kara borsada 1 dolar 2 TL’den satılıyor. 1 dolarlık almaya gelenler de hep 100’lük demet istiyor.”

Edip Çavuşoğlu, düğün sezonunun altına da talebi artırdığını, 6-7 ay önce altını bozduranların şimdi yeniden çeyrek, Cumhuriyet altını almaya başladığını söyledi.

Dünyada altının onsunun şu günlerde 950-960 dolardan işlem gördüğünü anlatan Çavuşoğlu, bu yılın en iyi yatırım aracının yine altın olarak görüldüğünü kaydetti.


Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Aceleci Bayan Sürücü
« Yanıtla #23 : Temmuz 23, 2009, 13:39:11 »
Benzin almaya çalışan kadın sürücü pompayı söktü

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir akaryakıt istasyonundan yakıt almaya çalışan kadın sürücü, yakıt doldurma işlemi bitmeden hareket edince benzin pompasının sökülmesine neden oldu.



Edinilen bilgiye göre, Rahime S. (35), 42 PB 507 plakalı otomobiliyle Bozkır kavşağında bulunan Dumlupınar tesislerindeki bir akaryakıt istasyonundan benzin almak için pompaya yanaştı.

İstasyon görevlisi benzin vermeye devam ettiği sırada Rahime S, işlemin tamamlandığını zannederek otomobilini çalıştırıp hareket etti.

Otomobilin hareket etmesiyle birlikte hortumun bağlı olduğu pompa yerinden söküldü.

Ortaya çıkan gürültünün ne olduğunu anlamaya çalışan sürücü, araçtan inince yerdeki pompa ve kopmuş hortumu gördü.

Polis ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı.