Gönderen Konu: Youtube videosu indirilebilir olacak  (Okunma sayısı 1969 defa)

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Youtube videosu indirilebilir olacak
« : Ocak 20, 2009, 09:15:56 »
Türkiye'de girmek hala yasak ama biz yine de haber verelim. Youtube videoları artık indirilebilecek.

Popüler video paylaşım sitesinde yayınlanan videolar doğrudan site üzerinden indirilebilir hale geliyor.

Üçüncü parti yazılımlar ve İnternet siteleri üzerinden YouTube videolarını indirmek bir sektör haline gelmişken, video paylaşım sitesi yönetimi Amerikan’ın seçilmiş başkanı Barack Obama’nın yayınladığı videolara eklediği “Click to download” (bilgisayarınıza yüklemek için tıklayınız) bağlantısıyla üçüncü partilere ihtiyaç duymadan kullanıcılarına videoların yüksek kaliteli kopyalarını sunuyor.



Geçtiğimiz hafta sonundan beri Barack Obama’nın resmi YouTube kanalı ChangeDotGov üzerinden yayınlanan videolarda görüntülenebilen bağlantı sayesinde, kullanıcılar eklenmiş videoların yüksek kaliteli MPEG4 biçimli olarak elde edebiliyor.

Ekim 2006 tarihinde Google tarafından 1,65 milyar dolar ödenerek satın alınan YouTube, geçtiğimiz yıl içerisinde 16:9 oranında geniş ekranlı video yayınına geçtikten hemen sonra yüksek kaliteli (HD) video seçeneğini eklemekte geç kalmamıştı. Yeniliklerine ara vermeden tam uzunluktaki film, dizi ve şov içeriğini de sunan sitede henüz tüm videolarda bilgisayara yükleme seçeneği bulunmuyor.

Barack Obama’ya özel gibi görünen servis, içerden sızdırılan bilgilere göre önümüzdeki haftalarda video yükleyen kullanıcıların seçimine bağlı olarak tüm siteye entegre edilmeye hazırlanıyor. Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube’a, Mayıs 2008’den beri uygulanan erişim engellemesi nedeniyle ülkemizden normal yollarla erişilemiyor.