Gönderen Konu: İnternette indirim yasası hazır  (Okunma sayısı 2746 defa)

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
İnternette indirim yasası hazır
« : Ocak 19, 2009, 17:03:08 »
Binali Yıldırım 'internetin fiyatı düşecek' diyordu. Şimdi bu indirimin yasası da hazır. Bakın ne kadar indirim yapılcak?

İnternetteki indirimle ilgili yasal düzenleme tamamlandı. ÖİV sabit hatlarda yüzde 15'den yüzde 5'e düşürülüyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili yasanın Maliye Bakanlığı tarafından hazırlandığını, komisyonlara sevk edileceğini kaydetti.



İNTERNET YÜZDE 10 UCUZLUYOR

Erzincan'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarının özel iletişim vergisinde yapılacak olan indirim ile ilgili soruları cevaplandırdı. Bakan Yıldırım, 2009 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Plan Bütçe Komisyonu'nda özel iletişim vergisinin internet üzerinden hem sabit hat hem de GSM olmak üzere yüzde 5 indirileceğini açıkladığını hatırlattı.

KRİZ DEVAM ETSE DE UYGULANACAK

Konunun bir yasa değişikliği konusu olması sebebiyle, yasa hazırlık çalışmalarının Maliye Bakanlığı tarafından tamamlandığını ifade eden Bakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde yasa komisyonlardan geçecektir. Bu kararda bir değişiklik yoktur, her ne kadar kriz ortamı devam etse de bu karar uygulanacak. Amacımız; geniş halk kitlelerine internet kullanımını yaygınlaştırmak ve böylece Türkiye'nin bilgi toplumu hedefini 2013'ten önce gerçekleştirmek. Bu yasayı çıkarırız, bir sıkıntı olmayacaktır." şeklinde konuştu.


Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Nihayet internette indirim yapıldı !!!!
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2009, 17:53:54 »
Aylardır konuşuldu, "indirim yapılacak" dendi. Aboneler bekledi, bekledi... Ama indirim nihayet geldi.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Mart ayı faturalarından başlayarak, Özel İletişim Vergisindeki (ÖİV) yüzde 10'luk düşüşü abonelerin faturalarına yansıttıklarını bildirdi.



Yılmaz, gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında, ÖİV'nin internette yüzde 15'ten yüzde 5'e düşürüldüğünü hatırlatarak, bunun sektöre büyük fayda ve kişilerin internet erişimi elde etmesine kolaylık sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

Katma değerli servislerini yaygınlaştırmak istediklerini ve 3 katma değerli servisin abonelerine, 1 Eylül 2009 tarihine kadar deneme fırsatı verdiklerini dile getiren Yılmaz, 'ÖİV düşmeden önceki tarifeleri, bedelleri sabit tutmak kaydıyla, eğer abonelerimiz bunu kabul ederse 3 servisimizi deneyecekler, 1 Eylül'den sonra da birini seçecekler. Mecburi değil, bu tamamıyla abonelerimize verilen ilave bir imkan' şeklinde konuştu.

Yılmaz, bu ayki faturalardan başlayarak yüzde 10'luk ÖİV düşüşünü abonelerine yansıttıklarını bildirdi.

24 Şubat'tan itibaren dış aramalarla servislerini başlattıklarını ve şu ana kadar ulaştıkları abonelerin yüzde 35'inin bunu kabul ettiğini anlatan Yılmaz, söz konusu katma değerli servislerden 600-700 bin abonenin faydalanacağını düşündüklerini ve buna 2009 yılında ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, verginin düşmesiyle beraber 3 adımda gerçekleştirecekleri hareketlerinden birinin, 'TTNET Wi Fi', 'TTNET Müzik' ve 'TTNET Güvenlik'i içeren katma değerli servisler olduğunu kaydederek, Wi Fi'da mart ayında 4 bin, yıl sonunda 6 bin noktaya çıkmayı planladıklarını belirtti.

İkinci adımın hız olduğunu aktaran Yılmaz, 'En düşük paketimiz 1 megabit hızında... Tahmin ediyorum bu hafta ya da önümüzdeki hafta başlayacağız, isteyen abonelerimizin hızlarını ikiye katlayacağız, yine bu ÖİV'den dolayı ortaya çıkan imkandan yararlanarak' dedi.

Yılmaz, abone taahhüt vermiş ise hızını 1 megabitten 2 megabite çıkaracaklarını ve abonenin 3 ay boyunca bunu ücretsiz deneyeceğini ve abonenin servisten ÖİV düşmeden önce ödemiş olduğu fiyat aynı kalmak kaydıyla yapılacağını; abone taahhütsüz ise kontrata girmeyi kabul ederse ona da 1 yıl bu olanağı sağlayacaklarını anlattı.


Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: İnternette indirim yasası hazır
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2009, 17:55:39 »
48 saat nette olan biri olarak bu habere birrr  :alks :alks  :bigg