Gönderen Konu: sadık arkadaş..  (Okunma sayısı 1121 defa)

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
sadık arkadaş..
« : Kasım 24, 2008, 00:32:48 »
SADIK ARKADAŞ


Oğlu devamlı övünüyordu arkadaşlarıyla,ve ne kadar çok arkadaşları olduğuyla.

Benim için arkadaşlarım canlarını verirler diyordu.

Bir gün babası,bak oğlum,o övündüğün arkadaşların seni değil,paranı seviyorlar der.

Hayır,olurmu öyle şey baba.Ben bilmezmiyim sanki arkadaşın iyisini kötüsünü.

Babası,bak oğlum sen daha gençsin,tecrübesizsin,gel sen babanın sözünü dinle.

Oğlu inat eder,hayır baba ben arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum.

Babası,yavrum onlar seni yarı yolda bırakırlar,seni satarlar.Çocuk hala inat etmektedir,

arkadaşları sağlam insanlardır diye.

Baba bakarki yok,bu oğlan lafla yola gelecek gibi değil.Peki der içinden,sana iyi bir ders verme zamanı geldide geçiyor bile.

Bir gün oğlunu çağırır yanına,oğlu gelir ve buyur baba der.Baba derki,oğlum gel seninle bir anlaşma yapalım.Çocuk ne anlaşması baba,nerden çıktı der.Baba derki,oğlum hani şu çok güvendiğin arkadaşların varya,işte onları bir imtihandan geçirmeye varmısın.Bakalım benmi haklıyım yoksa senmi.Eğer ben haklı çıkarsam o arkadaşlarını terk edeceksin.Yok sen haklı çıkarsan devam edeceksin arkadaşlığa onlarla.Sen diyorsunki,ben sonuna kadar güveniyorum arkadaşlarıma.Bende onlar senin değil,paranın arkadaşları diyorum.Hodri meydan,varmısın.Çocuk yaşlı babasının gönlü olsun diye tamam der.Nasıl olsa arkadaşlarından bir korkusu yoktur zaten.

Baba derki oğlum bir koyun keseceksin,ve bu koyunu bir torbaya koyup arkadaşlarına tek tek götürecek ve onlara,arkadaş ben bir cinayet işledim.Aman bana yardım edinde şu torbadaki cesedi saklayalım diyeceksin.

Bak şimdi,eğer sana tamam gel saklayalım derlerse,o diyen senin gerçek dostundur der.

Yok kusura bakma bu konuda sana yardım edemem diyen olursa,onunla ilişkişiyi kes.

Tamam baba der oğlu.

Ve nihayetinde koyunu keser ve torbaya koyar,arkadaşlarını tek tek dolaşır.Kanlı torbayı gören hiçbir arkadaşı,ona yardım etmez.Aksine kapılarından bile kovarlar.Çocuk yorgun bitkin ve üzgün geri döner.Baba sen haklıymışsın der.

Babası ona,Peki oğlum sen o torbayı falancı yerdeki arkadaşıma götür ve deki,Amca ben bir cinayet işledim,bu ceseti saklamam lazım, babam beni sana yolladı.Git o arkadaşıma selamımı söyle,o sana yardım eder dedi de.

Adam hay haaay evladım başım üstüne der.Hemen bahçesine bir çukur eşer ve sözde ceseti koyar çukuara.Üstünü toprakla örter düzler ve üzerinede sarımsak eker,mezar belli olmasın diye.

Tamam evladım babana selamımı söyle der,ve çocuk ordan ayrılır babasının yanına gider.Baba gerçek dost senin dostunmuş der.Babası dur oğlum acele etme,daha benim dostumun imtihanı devam ediyor.Nasıl der çocuk.Baba bir ay sonra git o arkadaşıma,babamın sende alacağı para varmış onu istedi de,ve o sana hayır benim ona borcum yok diye iddia eder.Aslında gerçekten borcu yok ama imtihanya o bakımdan.Sende nasıl babamın parasını vemezssin deyip ona iyi bir tokat vur.Ve seyret olacakları.Çocuk aynısını der adama,adam itiraz eder borcum yok diye.Çocukta sen nasıl vermezsin babamın parasını der ve adama iyi bir tokat vurur.Bir anda sendeleyen adam,oğul,oğul git o babana söyle, ben öyle bir tokatla sarımsak sökecek adam değilim der.