Gönderen Konu: AÖF yüksek lisans ve doktora yapma fırsatı sunuyor  (Okunma sayısı 9175 defa)

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, uzaktan eğitimde açıköğretim öğrencilerine yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim imkânı sunuyor.



Kurulduğu 1982 yılından itibaren 4 yıllık ve ön lisans programlarında birçok mezun veren ve 2008 yılı itibariyle 1 milyonu aşkın öğrencisi bulunan Açıköğretim Fakültesi, açıköğretim öğrencilerine yüksek lisans ve doktora düzeyinde de eğitim imkânı sunuyor. Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levend Kılıç yaptığı açıklamada Açıköğretim Fakültesi’nin uzaktan eğitimi yüksek okul düzeyinde bir eğitim etkinliği olarak sürdürürken öte yandan da uzaktan eğitimle ilgili yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da yürüttüğünü söyledi. 1999 yılında yüksek lisans programlarına, 2006 yılında da doktora programlarına başladıklarını belirten Prof. Dr. Levend Kılıç, amaçlarının uzaktan öğretimin akademik yönüne yönlenmek ve bu programa katılan öğrencilere yüksek lisans tezi ve doktora tezi düzeyinde uzaktan eğitimle ilgili evrensel konuları ele alarak bunları Türkiye gerçeğiyle örtüştürmeye çalışmak olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kılıç, yüksek lisans programlarına her öğretim yılında 20 öğrenci, doktora programlarına ise 5 öğrenci alındığını, bilim alanları itibariyle ise genele açık programlar olduğunu yani fen eğitimi yapanların da sosyal bilimler eğitimi yapanların da yüksek lisans programlarına katılabileceklerini söyledi. Programın vurgulanması gereken bir diğer özelliğinin de yüksek lisans programına başvuran adaylarla bir tanışma toplantısı yapılması olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kılıç, 1. öğretim yarıyılı sonunda her öğrencinin çalışma konusuyla ilgili 3 tez önerisini bütün bölüm öğretim üyelerinin katıldıkları bir toplantıda ilgili kurula sunduklarını, tez konusunun belirlenmesinden sonra öğrencinin önerdiği bu konuya yönelik tez danışma kurulu olarak kendisine bir danışman atadıklarını böylece bu süreç çerçevesinde öğrencinin de tezini gerçekleştirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Levend Kılıç, öğrencilere tezsiz yüksek lisans programı imkânını da sunduklarını belirterek “Eğer bir işte çalışıyor ve uzaktan eğitimi de bu işe uygulama kaygısıyla yüksek lisans yapıyorsanız ise tezsiz yüksek lisans programlarımız var. Tezsiz yüksek lisans programlarına da meslekten uygulama içinden olan insanlar katılabiliyor” dedi. Prof. Dr. Levend Kılıç Açıköğretim Fakültesi olarak amaçlarının bu ülkenin insanlarına ön lisans programlarıyla, doktora programlarıyla, meslek edinme programlarıyla açıköğretimin her türlü olanağını sunarken yüksek lisans ve doktora programlarıyla da bunun akademik boyutunu kazandırmak olduğunu söyledi.
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2008, 12:11:17 Gönderen: shade »