Gönderen Konu: belediye otobüsünde kadın  (Okunma sayısı 1373 defa)

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
belediye otobüsünde kadın
« : Kasım 04, 2008, 17:45:27 »
1. Kadın otobüse binerken:

Kadının otobüs durağında görünmesiyle erkek yolcularda ve şoförde bir huzursuzluk başlar. Çünkü binmesi bir törenle olur. Özellikle yağmurlu günlerde taksi bulamayan kadınların otobüse binişi insanı kusturur. Podyuma çıkar gibi çıkar merdivenlerden.

2. Kadın otobüse bindi:

Otobüste beğeneceği bir boş yer yoksa gidip beğendiği yerde oturan adamın başında dikilir. Yüz bulamazsa somurtur. Bu, kadının otobüsteki en makul halidir. Eğer otobüste oturacak yer yok ve ayakta da bolca yolcu varsa kadın şoförün yanında, akbil makinasının önünde seyahat eder. İlerleme denen kavrama düşmanlığı toplumsal gelişme çizgisinde olduğu gibi bu mecrada da açıktır. Aynı bağlamda burada da, iktidar kimdeyse onun yanındadır. Akbil makinasının önünde durmasının sebebiyse otobüse binen son kişi olmayı istemesidir (Bkz. Evinizdeki kadın). Yolculuk boyunca, ya aynalardan ya da gece karanlığından faydalanıp camlardan nasıl göründüğünü kontrol eder ve ilgi görmeyi bekler.

3. Bir sonraki durak:

Otobüse yeni kadınlar binerse üçüncü duraktan sonra otobüse binmek imkansızlaşır. Her yeni binen kadınla şoför mahallinin etrafında etten bir baraj oluşur. Bu mevki otobüse yeni binenlerin arka taraflara geçmek için katetmek zorunda oldukları bir bölüm olduğundan eziyet artar. Yine yağmurlu havalarda, şoförlerin orta ve arka kapılardan yolcu almak zorunda kalması bu sebeptendir.

4. Arkasından korkan kadın:

Kadınlar otobüslerde hem ilerlemez hem de diğer yolcuların geçmesine engel olur. Bunu yaparken sırtlarını güvenli bir yere de dönmezler. Tüm bunlara rağmen arkadan vuku bulacak en ufak temasa da hiddetle tepki vermeye bayılırlar. Otobüsün salınımlarına, burnunuza gelen parfüm kokularına, oranıza buranıza sürtünen yumuşak nesnelere rağmen hala sapık diye mimlenmeden yolculuk yapmayı becermenin zorluğunu düşünün. Bu otokontrolun bir zaman sonra cinsi hayatınıza olumsuz etkileri olacağı açıktır.

5. Kadın otobüsten inerken:

Şovunu tamamlamış ve onbeş dakikalık yolun yarım saatte alınmasını sağlamış olan kadın yanından hiç ayrılmadığı şoföre doğru saçlarını savurarak ve basamaklarda sıkışıp kalan insanların kendisine yol verişine öfleyip, püfleyerek bindiği edayla otobüsten iner. Tabi ki ön kapıdan. Zaten hayatı kolaylaştıran kurallara erkekler uyar, zorlaştıranlara kadınlar.

6. Son durakta inen kadın:

Son durağa kadar giden kadın türünün en kötü yüzünü açığa vurur. Yolculuk boyunca yanından ayrılmadığı şoföre "iyi akşamlar" demeye bile tenezzül etmez. Çünkü işi bitmiştir.

Çevrimdışı ozlemm

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 557
  • Teşekkür: 21
Ynt: belediye otobüsünde kadın
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2008, 09:20:39 »
6. Son durakta inen kadın:

Son durağa kadar giden kadın türünün en kötü yüzünü açığa vurur. Yolculuk boyunca yanından ayrılmadığı şoföre "iyi akşamlar" demeye bile tenezzül etmez. Çünkü işi bitmiştir.
 

 :hopp :hopp :hopp

Çevrimdışı _PFİZER_

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 518
  • Teşekkür: 24
Ynt: belediye otobüsünde kadın
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2008, 09:42:51 »
 ;D :bigg :bigg ;D :bigg
 :hopp :hopp :hopp