Gönderen Konu: Sine(ma) Haber  (Okunma sayısı 1824 defa)

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Sine(ma) Haber
« : Kasım 03, 2008, 20:01:36 »
Film için kar yağmasını bekliyorlar!

Türk sinemasının önemli isimlerinden Tarık Akan, yeni bir sinema filmi için kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. Akan'a eşlik edecek oyuncu ise yıllar önce 'Yol' filminde birlikte oynadığı Şerif Sezer.



Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filmine ev sahipliği yapan Kars'ta, Aydan Film'in yapımcılığında 'Deli Deli Olma' isimli sinema filmi için hazırlıklar yapılıyor.

Tarık Akan'ın başrolde oynayacağı filmin kadın oyuncuları arasında Şerif Sezer de bulunuyor. Akan ve Sezer'in biraraya gelişinin en dikkat çekici yanı ise, yıllar önce Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı ve Türk sinemasının önemli filmleri arasında yer alan 'Yol' filminde de birlikte rol almış olmaları. İkilinin karı-kocayı oynadıkları filmdeki karlı sahnelerde sergiledikleri performansları hafızalara kazınmıştı.

Kars'ta çekilecek olan film, iki oyuncuyu yıllar sonra yeniden biraraya getiriyor. Hazel Sevim Ünsal'ın yazdığı ve bir köyde geçecek olan filmin çekimlerine başlanması için Kars'a kar yağması bekleniyor.

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Sine(ma) Haber
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2008, 21:49:18 »
Bu Filmin Sponsoru Türk Halkı

Son Buluşma sinemalarda

Atatürk'ün hayatta kalan son 3 askeri, 100 yaşından sonra kamera karşısıan geçti ama filme sponsor bulunamadı...



Onlar bizler için savaştı, son görev kabul edip gönüllü olarak bu filmde oynadı. Ama filme sponsor bulunamadı..

Şimdi görev sırası bizde..

Türkiye Can Dündar yapımı "Mustafa"yı tartışmaya devam ederken, vizyonda tarihimize ışık tutan çok önemli bir film daha var.

Züğürt Ağa ve Selamsız Bandosu gibi önemli yapımlara imza atmış Nesli Çölgeçen Atatürk'ün hayatta kalan son üç askerini biraraya getirdi.
Onlardan ikisi artık hayatta değil. Çölgeçen'in projesini son görev kabul edip, bizlere bu tarihi begeyi bırakabilmek için gönüllü olarak kamera karşına geçmişler.

O yılları, cephede ve sonrasında yaşadıklarını, Kurtuluşumuzun öyküsünü son kez anlatıyorlar.

Yapımcısı Can Dündar olunca tüm tepkilere rağmen "Mustafa" sponsor bulurken, tartışmalar üzerine gişe rekorları kırarken, "Son Buluşma" sponsor
bulamamış.. Nesli Çölgeçen "Belki de benim beceriksizliğimden" diyerek haklı sitemini üzeri kapalı diye getiriyor.

Bu filmin kahramanları, Kurtuluş Savaşımızın kahramanları.. Onlar bizler için savaştı, bizler için bu belgeseli bıraktı. Şimdi görev sırası bizde...