Gönderen Konu: TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ HABERLER  (Okunma sayısı 5853 defa)

Çevrimdışı ozlemm

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 557
  • Teşekkür: 21
TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ HABERLER
« : Ekim 17, 2008, 09:46:36 »




Toshiba'dan iş dünyasına iki yeni Tecra

Toshiba, iş dünyası için tasarladığı Tecra serisine iki yeni dizüstü modeli ekledi...



Bu hafta Toshiba için meşgul bir hafta oldu. Toshiba, iki adet ultra taşınabilir bir adet tablet dizüstünden oluşan yeni Portege serisini tanıttı. Şimdi ise iki yeni Tecra ile karşımıza çıkıyor...

14.1 inç’lik Tecra M10 ve 15.4 inç’lik Tecra A10 şirketin M9 ve A9 modellerinin güncellenmiş versiyonları. Yeni sistemlere Centrino 2 bileşenlerinin yanısıra 7.200 rpm sabit sürücüler eklenmiş.

Her iki modelde de yüz tanıma yazılımı bulunuyor. Yerleşik 1.3 megapiksel web kamerası aynı zamanda kartvizit okuyucu olarak da kullanılabiliyor.
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2008, 09:50:20 Gönderen: ozlemm »

Çevrimdışı ozlemm

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 557
  • Teşekkür: 21
Apple'ın son numarası
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2008, 09:53:12 »
MacBook Pro'yu piyasaya sürmeye hazırlanan Apple, yeni dizüstü modellerinde kullanacağı trackpad'lere 2, 3 ve hatta 4 parmakla kontrol özelliği getiriyor.

Yeni model MacBook Pro'ları duyuran Apple, bu yeni dizüstü modellerindeki trackpad'leri de yeni yeteneklerle donattı. Daha önce bir veya iki parmak dokunuşuna göre hareketi algılayan ve bilgisayar üzerinde ekranı kaydırma, yakınlaştırma vb. işlemleri yapabilen dizüstüler artık bir eldeki dört parmağın dokunuşunu bile algılayarak farklı işlemleri yerine getirebilecek.

İlgili sunumu bizzat yapan Steve Jobs, davranışa göre hareket eden dizüstünün yeni özelliklerini de kullanıcılarla paylaştı.



Çevrimdışı ozlemm

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 557
  • Teşekkür: 21
Kapsama alanları genişliyor
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2008, 11:50:21 »
Bozcaada, Gökçeada ve Gelibolu Yarımadası’nda GSM kapsama alanı sağlandı...



Bozcaada, Gökçeada ve Gelibolu Yarımadası’nda GSM kapsamasını iyileştirmek amacıyla Telekomünikasyon Kurumu öncülüğünde başlatılan ve üç operatörün işbirliğiyle yürütülen çalışma çerçevesinde, bölgeye 2 ay içinde 9 ortak baz istasyonu kulesi kuruldu.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, işletmecilerin bu alanda önemli yatırımlar yaptıklarını, bazı sınır bölgelerinde coğrafi engel, SİT alanı gibi çeşitli nedenlerle yeterli GSM kapsaması sağlanamaması nedeniyle trafiğin komşu ülkelere iletildiğini, bu durumun da hem tüketiciyi mağdur ettiğini, hem de ülkemizin saygınlığına olumsuz etki yaptığını belirtti. Acarer, bu nedenlerle bugüne kadar yeterli GSM kapsaması sağlanamayan Bozcaada, Gökçeada ve Gelibolu Yarımadası’ndaki bu durumun, Avea, Turkcell ve Vodafone’un ortak çalışmasıyla yalnızca 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde çözüldüğünü kaydetti.

Pazartesi, 20 Ekim 2008 10:37

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Google Analytics Yenilendi...
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2008, 16:26:21 »
Google Analytics’in normalde sadece ücretli performans analizi yazılımlarında bulunan yeni özellikleri açıklandı.
Duyurulan yenilikler; özel raporlar, gelişmiş kullanıcı segmentasyonu, programlama arabirimi (API), güncellenmiş arayüz, daha zengin raporlar ve Google AdSense entegrasyonunu içeriyor. Bunlar performans analizi araçlarının tüm kapsamını ve esnekliğini Google Analytics’in kolay kullanım ve erişebilirliliği ile birleştirerek dünya çapındaki ufak ve büyük işyerlerinin ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmelerini sağlıyor.

Google’ın Analytics ürünü ile ilgili profesyonel desteği Türkiye’de sağlayan tek çözüm ortağı SEM’in yönetim kurulu başkanı Cem Özkaynak’ın verdiği bilgiye göre Google’ın İnternet üzerinden çalışan istatistik servisi Analytics’in yenilenen özellikleri şu şekilde.

* Özel raporlar, müşterilerin kendi raporlarını karşılaştırmayı istedikleri ölçümler ile yaratmalarını ve görmeyi istedikleri şekilde organize etmelerini sağlıyor.

* Gelişmiş kullanıcı segmentasyonu, ziyaretçi trafiklerinin alt gruplara ayrıştırmasına ve analiz etmelerine izin veriyor. “Para ödenmiş trafik” ve “satış sağlamış ziyaretler” gibi önceden hazırlanmış veya kendilerinin esnek, kullanımı kolay segment yaratıcısı ile yarattıkları segmentler seçilebiliyor.

* Şu an kapalı önizleme(beta) durumundaki uygulama programlama arabirimi (API) geliştiricilerin tüm Google Analytics verilerine erişmelerine ve her türlü kullanım için bunları kullanmalarına izin veriyor. Bilgileri diğer veri kaynakları ile birleştirmek, özel arayüzler yaratmak ve çevrimdışı analiz için kullanmak olasılıklar arasında bulunuyor.

* Yenilenmiş arayüz ile yönetim arayüzüne birçok yeni özellik ve daha kullanışlı bir raporlama ekranı getirilerek, raporların verileri gösterim şekillerini değiştiren araçlar öne çıkarılıyor. Yeni navigasyon yöneticilerin hesapları ve profilleri yeniden isimlendirmelerini sağlarken, hesap ve profil bulucu müşterilerin verimliliklerini ve hesap yöneticisi kullanımlarına yardımcı oluyor.

* Hareketli Raporlar gelişmiş ama kullanımı kolay çok boyutlu analizler sunuyor. Müşteriler kendi ölçümlerini seçebilir ve verilerin zaman içersindeki değişimini ölçümleyebilirler. Hareketli Raporlar veriyi anlamayı kolaylaştırarak ölçümlerin ne manaya geldiklerini eski geleneksel veri inceleme yöntemlerinin grafikleri ve sütunlarına göre daha belirgin ve kolay bir şekle sokuyor.

* Google AdSense ile entegrasyon AdSense yayıncılarının hem sayfaların hem de yönlendiren sitelerin AdSense performanslarını detaylı raporlar aracılığı ile incelemelerini sağlıyor. Webmasterlar kullanıcı etkinlikleri ile ilgili bu yeni veriler ışığında kullanıcı deneyimini nasıl daha iyi hale getirebileceklerini ve AdSense ile daha fazla nasıl gelir elde edebileceklerini yorumlarken artık daha bilinçli bir şekilde hareket edebilecekler.

* Yeni özellikler müşterilere verilerin nasıl sunulduğunu seçme özgürlüğü tanıyor ve Google Analytics verilerini başka veri kaynakları ile birleştirebilmeyi sağlıyor.

Bu yeni özellikler ziyaretçileriyle etkileşimlerinde ve pazarlama yatırımlarının değerini arttırma çalışmalarında hem ufak hem de büyük web sitesi sahiplerine yardımcı oluyor.


(NTV)

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Bu Kağıt, Çelikten 500 Kat Daha Güçlü...
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2008, 16:27:30 »
Kanser tedavisinden gelişmiş elektronik cihazların imaline kadar geniş bir yelpazede kullanılan karbon nanotüpler, önümüzdeki on yıl içerisinde daha çok alanda karşımıza çıkacaklar. Özellikle de çelikten 10 kat daha hafif olduğu halde 500 kat daha güçlü bir kağıdın yapımında kullanıldıkları için.

Florida Eyalet Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan Yüksek Performanslı Malzemeler Enstitüsü tarafından geliştirilen ince, filmsi görüntüsüyle oldukça dayanıksız görünen kağıt (Buckypaper), çelikten 500 kat sağlam yapıyı sağlayan karbon nanotüpler sayesinde geleceğin dayanıklı materyali olma konusunda büyük bir iddia ortaya koyuyor.



İnsanların saç telinden 50,000 defa daha ince olan karbon nanotüpler kullanılarak üretilen kağıt, hafifliği ve sağlamlığıyla öncelikle hafif, enerji verimi yüksek uçaklar ve otomobillerin üretilmesi için kullanılması öngörülüyor. Kağıdın daha sonraları daha güçlü bilgisayarlar, geliştirilmiş televizyon ekranları gibi ürünler için geliştirilebileceğini belirten araştırma görevlisi Ben Wang, buluşun seri üretime geçmesi durumunda özellikle havacılık endüstrisinde büyük bir devrim yaratacağının altını çiziyor.

Karbon nanotüpler, halihazırda tenis raketleri ve bisikletler gibi günlük yaşamda karşımıza sıkça çıkabilecek ürünlerin güçlendirilmesinde az miktarda olsa da kullanılıyorlar. Bu ürünlerde %1 ile 5 arasında kullanılan karbon nanotüpler, düşük miktarlarda kullanılmasına rağmen bu ürünlerin oldukça sağlam olmalarını sağlıyorlar. Buckypaper adı verilen kağıt üretilirken kullanılan karbon nanotüp oranı ise %50 olarak belirtiliyor.

Ürünü geliştiren Florida Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, kağıdın kullanımının önündeki en büyük engelin, nanotüplerin ortaya çıkan son ürünün köşelerinde şekillendirmeyi ve birleştirmeyi neredeyse imkansız kılan yığınlar oluşturması olduğunu belirtiyorlar.

(NTV)

Çevrimdışı ozlemm

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 557
  • Teşekkür: 21
Türkiye'de hız denemesi: 1609km/s
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2008, 10:11:11 »
Hız tutkunları sınırları sonuna kadar zorlamaya devam ediyor. 2011'de teste hazırlanan ve saatte 1609 km hız yapabilen Bloodhound SSC ilk kez Türkiye'de denenebilir.



 

Dakikada 10.000'den fazla kez dönen tekerlekleriyle saatte 1609 km (1000 mil) hıza çıkabilen özel tasarımlı Bloodhound SSC (super sonic car) isimli araç için çalışmalara başlandı. Alçak irtifada uçabilen bir uçaktan veya tabancadan çıkan bir kurşundan çok daha hızlı hareket edecek olan Bloodhound,12.8 metre uzunluğunda ve 6.4 ton ağırlığında olacak.

Hız denemesini daha önce de Ekim 1997'de saatte 763 mil hıza çıkmayı başararak Thrust isimli bir araçla rekor kıran Andy Green gerçekleştirecek. 2011'e kadar hazırlanması beklenen ve roketi andıran araç insanların dikkatini mühendislik, bilim ve teknolojiye çekmeyi de amaçlıyor.

Londra Bilim Müzesi'nde İngiliz hükümeti adına katılan ve projeyle ilgili bilgiler veren Bilim Bakanı Paul Drayson, sponsor desteğiyle yürütülen projenin sadece rekor kırmayı amaçlamadığını, aynı zamanda bilimin, geleceğin araçlarında kullanılmak üzere yakıt tüketimi veya güvenlik gibi konularda ne derecede geliştiğimizin bir göstergesi olacağını aktardı.

Hız rekoru için test Türkiye'de yapılabilir

Bloodhound ekibi test aşaması için de hummalı bir çalışmaya girdi. Tüm dünya genelinde bu süper aracın çıkabileceği en yüksek hıza uygun zeminler inceleniyor. Belirtilen hızlara çıkılabilmesi için zeminin kusursuz bir düzgünlükte ve en az 16km civarında bir uzunluğa sahip olması gerekiyor. Son üç yıl boyunca da zeminin kuru kalmış olması şart koşuluyor. Öte yandan çevredeki yaşam şartları, teknik yeterlilikler ve güvenlik imkanları da test sürecini etkileyecek diğer seçim kriterleri.

Şu an için ekibin belirlediği 14 farklı nokta var. Bunlardan 8 tanesi Amerika'da, 4 tanesi Avustralya'da, birisi Güney Afrika ve birisi de Türkiye'de.


ayabakan

  • Ziyaretçi
turksat 1C -- turksat 3A Frekans değişimi
« Yanıtla #6 : Ekim 28, 2008, 23:39:33 »
AYARLAR NASIL DEĞiŞTiRiLiR?

Frekans değişikliği işlemi için çanak anten ayarı gerekmediği için anteninizin konum ayarıyla oynamayınız. İzleyicilerin TÜRKSAT üzerinden televizyon izleyebilmesi için otomatik tarama işleminin TÜRKSAT prom kanalından yapılması gerekiyor.

1- Ana menüye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda 'Menü' veya ' setup ' yazan düğmeye basınız .

2- Uydu alıcısı marka modeline göre; 'Kanal Arama', 'Kanal Ekleme" gibi menülerden hangisi beliriyor ise yukarı-aşağı tuşlarıyla "Ok"a basınız.

3- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; 'Alış Frekansı' 'Uydu Frekansı' seçeneklerinden biri belirecektir. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni frekansı olan '12731 ' değerini girin.

4- Yine aynı pencerede 'Sembol Oranı' olacaktır. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip '3333' rakamını girin.

5- Yine aynı pencerede bulunan 'POL' şeklinde bir yazının üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla 'V ' ya da 'Dikey' olacak şekilde değiştirin.

6- Yine aynı yerde bulunan 'FEC' değerini değiştirmek için yukarı-aşağı tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla '3 / 4' seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır.

 7- Son olarak 'OK' tuşuna basarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.

alıntı.

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ HABERLER
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2008, 11:01:13 »
Numara taşımada hassas konu

Cepte numara taşıma uygulaması nihayet başlıyor. Ancak kullanıcıların dikkat etmesi gereken iki konu var.Kabarık faturalardan bıkıp, cep telefonu operatörünü değiştirmek isteyen tüketicilerin iki konuda dikkatli olmaları gerekiyor.



TAŞIYAN KİŞİNİN OPERATÖRÜNÜN FARKLI OLDUĞUNU UNUTMAYIN

Yeni uygulamada, numarasını taşımış olan bir aboneyi arayan tüketici aynı operatörü aradığını düşünürken daha fazla para ödemiş olacak.

GEÇERKEN TARİFELERİ İYİ HESAPLAYIN

Ayrıca, tüketicinin, numarasını taşımak istediği operatörün tarifeleriyle, kendi tarifelerini dikkatli bir şekilde karşılaştırması gerekiyor.

Cep telefonu kullanıcılarının, hem kendileri hem kendilerini arayanlar için, geçmek istedikleri operatörlerin tarifelerini iyi bilmeleri gerekiyor. Faturalarındaki rakamları düşürmek isterken, daha yüksek rakamlarla karşılaşmamaları için seçimlerini doğru yapmaları gerekiyor.

ABONE SİNYAL İLE UYARILACAK

Numara taşıma uygulamasında, numara aynı kalıyor ve abone hangi operatöre geçerse geçsin numarası ve üç haneli operatör kodu değişmeyecek. Operatörünü değiştiren aboneyi arayan abone sinyal ile uyarılacak.

Çevrimdışı ozlemm

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 557
  • Teşekkür: 21
iPod'unu soğanla şarj etti.
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2008, 13:18:24 »



İngiltere'de Owen Louis isimli genç iPod'unu soğanla şarj etti. Bir soğanla iPod yaklaşık 1 saat çalışabiliyor.

İngiltere'de Owen Louis isimli genç gündeme bomba gibi düştü. Metro isimli gazeteye bir röportaj veren genç bildiğimiz soğan ve enerji içeceği sayesinde iPod'unu nasıl şarj ettiğini anlattı.

Bir arkadaşanın kendisine veridği fikir ile yola çıkan 21 yaşındaki Owen, sebzelerle elektrik enerjisi üretebileceğini kanıtladı. Sebzelerin tümü iyonlar içeriyor. Enerji içecekleri ise bu iyonları harekete geçirecek karışımlara sahip.

Owen'ın kullandığı yöntem şöyle işliyor.

1- Soğanda iki tane delik açıyorsunuz.
2- Soğanı herhangi bir enerji içeceğinin içine atıyorsunuz
3- Yaklaşık yarım saat bekletiyorsunuz
4  Soğanı içeceğin içinden çıkarıp kuruluyorsunuz
5- Daha sonra iPod'unuzun USB kablosunun bir ucunu soğana bir ucunu cihaza takıyorsunuz
4- İşte. iPod'unuz 1 saat çalışacak kadar şarj ediliyor

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ HABERLER
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2008, 13:39:10 »
ondan sonra da millet kokudan bayılsın  :bigg :bigg

Çevrimdışı 06sarışın

  • Uye
  • **
  • İleti: 36
  • Teşekkür: 2
Ynt: TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ HABERLER
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2008, 19:46:59 »
ondan sonra da millet kokudan bayılsın  :bigg :bigg
   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
^SARISIN^

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
CeBİT 2009 Bugün Başlıyor
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2009, 16:02:26 »
CeBİT 2009 Bugün Başlıyor...

Avrupa'nın en büyük teknoloji fuarı olarak kabul edilen Hannover'daki CeBIT Fuarı, Almanya Başbakanı Angele Merkel ile Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger'in katıldığı törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ekonomik krizin etkisiyle katılımcı firmaların geçen yıllara oranla azaldığı fuarı, yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuara, 69 ülkeden aralarında dev şirketlerin de bulunduğu 4300 firma katılıyor.


İLGİNÇ DİYALOGLAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, açılış konuşmalarında, ekonomik krize rağmen fuarın  geniş katılımlı olmasının  önemine vurgu yaptılar.

Merkel ve Schwarzenneger konuşmaları sırasında  biribrlerine övgü dolu sözler de sarf ettiler.

Arnold Schwarzenegger, Merkel’i kastederek, “Onun ardından barbi bebeklerinin yapıldığını duydum ve  onun liderliğinde Almanlar’ın iyi ellerde olduğunu düşünüyorum. Merkel'e sıcak karşılama için bir kez daha teşekkürler, geri geleceğim. Astalavista baby” şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı ise, “Buradaki ortam alışık olunandan biraz daha neşeli. Sayın vali, Amerikan ruhundan buraya biraz getirdiğiniz için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Nokia hatalı bataryalarını topluyor
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2009, 17:04:30 »
Nokia 2005-2006 yılında ürettiği 46 milyon telefonun bataryalarında hata olduğunu tespit etti.



Dünyanın en büyük mobil telefon üreticilerinden Nokia, 2005-2006 yıllarında ürettiği 'BL-5C' modeli bataryalarında hata tespit etti. Finlandiyalı firma, sattığı 300 milyon civarındaki cep telefonunda bulunan bu bataryanın yaklaşık 46 milyonunun hatalı olduğunu saptadı. Şarj halindeyken aşırı ısınan ya da konuşma anında ısınıp yerinden oynayan bataryaların değişimi, internet üzerinden de yapılabilecek. Bunun için 'http://batteryreplacement.nokia.com' web adresine girerek bataryanın arkasındaki 26 haneli numarayı yazmak yetiyor. Kişisel bilgilerinizi yükledikten kısa süre sonra, firma yeni bataryayı bir özür mektubuyla gönderiyor. İnsan hayatını riske eden bataryalar, Nokia'nın 52 farklı telefon modelinde kullanılmış.