Gönderen Konu: İşte karda yürümenin püf noktaları  (Okunma sayısı 1422 defa)

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
İşte karda yürümenin püf noktaları
« : Şubat 25, 2008, 10:16:03 »
İşte karda yürümenin püf noktaları 
İSTANBUL (İHA) - Kış şartları nedeniyle kırık ve çıkık vakalarında artış yaşandığını belirten uzmanlar, kışın yürümeye ilişkin bilimselliği kanıtlanmış püf noktalarını uygulayarak yaralanmaların önlenebileceğini söylüyor.

Artan kış şartları ile birlikte acil servislerin kırık ve çıkıklı hastalar ile dolmaya başladığını söyleyen Eyüp Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. İlyas Tutar, yaptığı açıklamada, soğuk ve karlı havalarda zemin buzlu olduğu için düşme olaylarında artış yaşandığını kaydetti. Bunların basit kırık çıkıklar olabileceği gibi ölümcül olabilen ağır kafa travmalarının da görülebildiğini belirten Dr. Tutar, şu bilgileri verdi:

"Karlı ve buzlu havada uygun tabanlı ayakkabı giyilmeli. Kısa, dengeli ve yavaş adımlar atılmalı, yere bakarak yürünmeli, hızlı ve ani hareketlerden kaçınmalıdır. Denge unsurunu gözönünde tutarak eller cepte olmamalı. Uzun ve sıkı pantolon ile görüşü engelleyecek giysiler giyilmemelidir. Yürürken kuru ve buzlu zemin yerine karlı ve yumuşak zemin tercih edilmelidir."

Düşerken refleks olarak kol ve bacaklar öne doğru hareket ettiği için kırıkların genellikle el ve ayak bileklerinde görüldüğüne dikkat çeken Dr. İlyas Tutar, bu nedenle, el bileğini koruyan eldiven ile ayak bileğini koruyan botların giyilmesini önerdi.

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA VÜCUT HAFİF ÖNDE OLMALI
Dr. Tutar, yoldan geçerken yolun tamamen boş olduğundan emin olunması gerektiğine işaret ederek, aksi takdirde buzlu yolda aracın durma mesafesinin artmasından kaynaklanan kazaların yaşanabileceğini söyledi. Karlı havada güneş ışınlarının göze daha fazla zarar verebileceğinden güneş gözlüğü takılmasını isteyen Tutar, yaşlıların daha çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. İlyas Tutar, "Yaşlılarda kemik erimesi olduğu için basit bir düşmede bile ciddi kemik kırıkları görülebilir. Bu nedenle yaşlılar mümkünse dışarı çıkmamaya ve buzlu zeminde yürümemeye özen göstermelidir" diye konuştu.

Tutar, yollarda buzlanmanın olduğu durumlarda özellikle bel fıtığı olan kişiler ile bel fıtığına yatkın kişilerin karlı ve kaygan zeminlerde son derece dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.

Vücudun yürüyüş sırasında hafif önde olmasının kaymaları engelleyebileceğini belirten Dr. Tutar, "Kar ve buzlanmanın daha az olacağı ana caddeler tercih edilmeli. Kestirme yollar kullanılmalı. Mümkünse yokuştun çıkmamalı, yokuş aşağı inerken de destek alabilmek için tutunabilecek nesneler aranmalı" uyarılarında bulundu.
Buz sarkıtları bulunan binaların saçaklarının altından yürünmemesini isteyen Dr. İlyas Tutar, karda ve buzda yürüme tekniklerine uygun hareket edilmesi gerektiğini tekrarladı.

Çevrimdışı _PFİZER_

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 518
  • Teşekkür: 24
Ynt: İşte karda yürümenin püf noktaları
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2008, 13:57:17 »
gisemimm saol önerilerin içinn...

bende karda yürüyüp izini belli etmeyenlerdenim ehueheu :hopp :hopp :hopp