Gönderen Konu: İNGİLİZCE [Ders Bilgileri]  (Okunma sayısı 1568 defa)

shade

  • Ziyaretçi
İNGİLİZCE [Ders Bilgileri]
« : Kasım 29, 2007, 11:33:13 »
Dersin Tanımı
Bu ders toplam 2 cilt ve 30 üniteden oluşmaktadır. Arasınavda 1-15 . ünitelerden, yılsonu sınavında ise 1-30 . ünitelerden yani kitabın tümünden sorumlusunuz. Sınavlarda otuz soru sorulmaktadır.

Dersin Amacı Nedir ?
Baş döndürücü teknolojik gelişmelerin dünyamızı küresel bir köy haline getirdiği, mal, hizmet ve finans akışının sınır tanımadığı bugünlerde toplumlar birbirleriyle geçmişte hiç olmadığı kadar hızlı ve yoğun bir iletişim halindedir. Tüm bu gelişmeler İngilizceyi bir "dünya dili" haline getirmiştir. İngilizce öğrenmek neredeyse çağı yakalamanın çağdaş olabilmenin, diğer ülkelerle teknolojik, ekonomik ve kültürel açıdan iletişim sağlayabilmenin ön koşulu haline gelmiştir.

AÖF İngilizce dersinin amacı bir eğitim ve öğretim yılında alışılmışın dışında bir öğretim tekniğiyle, dil ve kültür bütünlüğü içinde sizlere temel İngilizce iletişim becerisini kazandırmaktır.

İngilizce dersinde neler öğreneceksiniz?

Yabancı dil öğrenme kısaca, bir dili kullanmak için gerekli becerileri kazanma süreci olarak tanımlanabilir ve aşağıdaki safhaları içerir;

dilin yapısını öğrenme
dil becerilerini kazanma
amaç dilin kültürel öğelerini tanıma
dilin farklı toplumsal ortamlarda nasıl kullanıldığı bilgisini edinme
dilin yapı ve beceri bilgileriyle birlikte toplumsal kullanımını da birleştirerek iletişim kurma.
Dil öğreniminde kazanılması ya da edinilmesi gereken temel beceriler dilbilgisi, okuma, yazma ve konuşma becerileridir. Bu kapsamda ilk aşamada temel dilbilgisi kuralları, belli başlı sözcüklerin anlamları gibi 'teknik bilgiler' verilmektedir. Daha sonraki aşamalarda ise her bir ünitede değişik konular kalıplar halinde ele alınarak dil becerisi kazandırılır.

İngilizceyi nasıl kolay öğrenebilirsiniz?
Yapısal açıdan Türkçemizden farklı olan İngilizceyi öğrenirken (kavramları ve kullanılış özelliklerini kavramaya çalışırken) hiçbir zaman Türkçe ve İngilizce arasında bir eşitlik bağlantısı bulmaya çalışmamak, dili ve özelliklerini olduğu gibi kabul etmek gerekir.

İngilizce geniş bir yelpazede belli aşamalardan geçerek öğrenilir. Fakat ders kitabının içeriği gereği konular birbirinden bağımsızdır ve aynı ünite içerisinde birçok konu başlığı birden yer alır. Bu sebepten ünite bazında her konunun en ince ayrıntısına kadar anlatılması ve diğer konu başlıklarıyla ilgilendirilmesi yapılır. Ayrıca soru bankası ve yardımcı kitap desteğiyle yüzlerce farklı soru çözülerek öğrencinin dersi öğrenmesi sağlanır.