Gönderen Konu: Aöf'ye şikayetler  (Okunma sayısı 2541 defa)

shade

  • Ziyaretçi
Aöf'ye şikayetler
« : Ekim 18, 2007, 13:42:10 »
Final sınavında değişik türde sorularla karşılaştığımız ve bütünleme sınavında iyice kendini belli eden sınav sorularındaki gözle görülür değişiklik hakkında görüşleriniz nedir?

Kendi görüşüm yorumlama yeteneğini öne çıkaran yardımcı kitabın çalışmalarda tek başına yetmeyeceği ve ders kitaplarındaki konuların mantığının kavranmasıyla derslerde başarılı olunabileceğidir.
« Son Düzenleme: Ekim 24, 2007, 12:55:18 Gönderen: shade »

shade

  • Ziyaretçi
Ynt: Aöf'ye şikayetler
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2007, 12:57:04 »
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin bir haber sitesine gönderdikleri mail'de birçok sorunlarının olmasına rağmen muhatap bulamamaktan şikayetçi. İşte 'Bizi sadece paramız için seviyorlar' diyen öğrencilerin sıraladıkları sorunları...

Bizi sadece paramız için seviyorlar. Adeta Anadolu Üniversitesi'nin en büyük gelir kaynağıyız.Yılda trilyonlarla ifade edilen para kazanıyorlar bizden.Çok büyük problemlerimiz var.


1) Okulumuzun elektriğini, suyunu ve diğer araç ve gereçlerini kullanmadığımız halde niye çok paralar ödüyoruz. Her yıl üniversite harçlarımıza %35-40 arası zam geliyor.Buna karşı değiliz ancak verilen eğitim tamamen öğretmeye ve yetiştirmeye değil sınıfta bırakıp daha uzun süre para kazanabilmek.Çünkü bizde biliyoruz ki (İktisad dersinden) hiçbir tüccar para kaynağını yok etmek istemez.

2) Bize verilen kitaplardaki testlerden daha zorları hemde karmaşık, daha çok yoruma dayalı sorular geliyor.Kitaplarda daha çok detaylara girilip bir madde onlarca maddelere ayrılıyor.Kitaplar sade,öz değil bu nedenle öğretmekten çok öğretmemeyi gerekl kılıyor.

3) Sınav sonuçları çok geç yayınlanıyor.Öyle ki diğer sınava 20 gün kalmış ancak halen sınav sonuçları belli değil. Hangi derse ne kadar çalışmamız gerektiğini bilemiyoruz.

4) 8-9 ders sınav sadece bir hafta sonuna sıkıştırılıveriyor.

5) Yıl içindeki (ara ve final sınavları) sınavlara nazaran Eylül ayındaki sınavlarda çok daha zor sorularla karşılaışıyoruz.Artık bu işten şüphelenmeye başladık.Çünkü sanki kasıtlı olarak bırakılıp üzerimizden haksız para kazanıldığı kanısına vardık.Bunun çok örnekleri var.

Örnek:Bir arkadaşım Eylül ayına 3 dersten kalmıştı.Normalde birisin verse iki dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçiyor.Ancak her üç dersten 1'er puanla sınıfta kaldı.

6) Hiçbir şekilde önemsenmiyoruz.Biz birşeyler öğrenerek Üniversite diploması almak istiyoruz. Ezber yaparak, kopya çekerek, hiçbir şey öğrenmeden boş üniversiteli olmak istemiyoruz.



Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Aöf'ye şikayetler
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2009, 22:12:40 »
Özellikle sınav oturumlarında sınav yerlerinin birbirinden uzak olması, öğrencilerin sınava yetişememesine ve yemek yeme gibi fizyolojik bir ihtiycın eksikliği olumsuzluklara neden olmaktadır.

Ayrıca sınav yerlerinin küçük, loş, soğuk ve oturma yerlerinin rahatsız edici olması öğrencilerin başarısızlığına neden olmaktadır.

Sınavda gözetmenlerin, gereksiz panik ve uyarıları öğrencilerin sınav motivasyonunu olumsuz etkilemektedir.

Sınav kuralları gereği, sınavda en az iki öğrenci bulunmalıdır. Diğer öğrenci cevaplarını bitirmiş olsa bile yerinden ayrılamaz. Ancak ikisi aynı anda veya süre bitiminde sınav yerinden ayrılabilir. Gözetmen bu kuralları uygulamak zorundadır.

ALINTIDIR

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Aöf'ye şikayetler
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2009, 15:05:41 »
Ben başımdan geçen bi olayı anlaymak istiyorum ... yıllar sonra şikayetçiyim aöf den başka sibel ler yanmasın die  :bigg
şaka bi yana konuma döneyim

öğleden sonra sınava girmek için okula gittim... iki kelimenin yazılması kadar kolay olmadı o okulu bulmam tee bilmem nerenin bilmem neresinden zaten istanbulda adresler ne zman nett oldu ki anya derler konya da çıkar... bir saat yoldan sonra bide yayan okulu bulmaya çalıştım hep sağa dön talimatlarından sonra okulu buldm... içeri geçmek için kontrole girdik görevli memur nüfus cüzdanımı sordu olmadığını o an anladım çantamı bi beş dk kurcaladım yok yoook.. sonra okul müdürü ile görüştüm oda beni ösym görevlisine sevk etti
görevli: sınava alamayız
ben: neden
görevli:kimliğin yok
ben: ama öğleden önce ki sınava girdim değil almamak kimliğime dahi bakmadılar
görevli::o onların sorunu beni ilgilendirmez ben almıyorm dedi
ben: bu öğrenci kimliğini siz bana vermedinizmi
görevli:evet ama nüfus cüzdanında olması gerekiyor 4. sınıfa gelmişsin hala öğrenememişsin... kimliğini getir öle girersin
ben: iyide evim iki saatlik yol sınav 1 saat, tc kimlik numaramı yazın netten baklm
görevli: uğraşamam
ben:  :agla merdivenleri iniyordum

okul müdürü gördü diğer merdivenlerden sınıfa geçmemi söledi... çıktım sınıfa oturdum sınav görevlileri sanki sınıfta bi uzaylı varmış gibi fıs fıs birbirlerine bişeyler söledkten sonra bana dönüp sizi alamıyz sınava dışara alabilirmiyiz dedi

-------------------

dünyanın neresinde hem öğrenciye kimlik kartı verilip hemde nüfüs cüzdanı kontrol edilir ki ve yok diye 1 yıl boş yere aynı sınavlara girilir...
1 yıl az bi zaman mı  ::) aöf harçlarıda azımsancak türden değil...





Çevrimdışı ozlemm

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 557
  • Teşekkür: 21
Ynt: Aöf'ye şikayetler
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2009, 15:09:39 »
 ::) ::) ahhh cnmmm yaaa o anki ruh halini düşünemiorumm

çok kötüü bi durummm  :-\

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Aöf'ye şikayetler
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2009, 12:05:14 »
::) ::) ahhh cnmmm yaaa o anki ruh halini düşünemiorumm

çok kötüü bi durummm  :-\

bu durum o anla kalmadı biraz uzun sürdü  :bigg
her şerde bir hayır vardır derler  :goz diyip kendimizi kandıralım bari  :zip