Gönderen Konu: PİNHANİ  (Okunma sayısı 3663 defa)

shade

  • Ziyaretçi
PİNHANİ
« : Ekim 10, 2007, 13:14:29 »
Yepyeni bir Türk rock grubu müzik dünyasında yerini almaya hazır. Grubun, eski Türkçede gizli anlamına gelen Pinhani kelimesini isim olarak seçmesinin nedeni, aileden gelen bir gelenek. Grup 2 kuzenden oluşuyor. Vokalde Sinan Kaynakçı, bas gitarda Zeynep Eylül Üçer'den oluşan gruba Akın Eldes düzenlemelerini yaparak destek oldu. Akın Eldes, baterist Cem Aksel ile birlikte, kayıtlara da geldi ve gitarıyla bu genç müzisyenlere eşlik etti. Farklı tarzı ve melodik yapısıyla diğer gruplardan sıyrılıp bugünün ve yarının en önemli rock gruplarından biri olmayı hedefleyen Pinhani'nin albümünde bulunan 10 şarkı da gruba ait.

GRUP ELEMANLARI:

Sinan Kaynakçı

25 aralık 1979'da istanbul'da doğdu.Çocukluğu Florya ve Bakırköy'de geçti. Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden 1998 yılında mezun oldu. Müziğe bu okulda başladı. 1995 yılında yan flüt ve gitar çalmayı öğrendi. 1996 yılından itibaren aralıklarla stüdyo hiphop'ta bateri dersleri aldı. 2001-2003 yılları arasında "Van Basten" grubuyla beyoğlu barlarında canlı müzik yaptı. Bu dönemde kendi parçalarını yazmaya başladı. Farklı hedefleri nedeniyle gruptan ayrılmak zorunda kaldı. 2004 yılı sonunda Zeynep'le kaydettikleri demoyu Akın Eldes'e dinletti ve albüm kaydı başladı. Grubun vokalist ve ritm gitaristi.

Zeynep Eylül Üçer

16 eylül 1985'te istanbul'da doğdu. Çocukluğu Teşvikiye'de geçti. 1991-1997 yılları arasında Trt istanbul çocuk korosunda şarkı söyledi. Orta okula İstanbul'da başladı. 1 yıl sonra ailesiyle Antalya'ya yerleşti. Antalya Koleji'nde okudu ve okulu adına 2.ligde uzun süre basketbol oynadı. Sinan'ın ona hediye ettiği bas gitarla aktif müzik yaşantısı başladı. Müzik öğretmeni olan annesinden solfej ve armoni dersleri aldı. 2004'te demo kaydı için İstanbul'a geldi. 2005'te albüm kaydının başlamasıyla yeniden istanbul'a yerleşti. Grubun bas gitarist ve
vokalisti. 

Hami Ünlü
Davulcu


12 mayıs 1985 de İstanbul da doğdu. Orta okul ve liseyi Notre Dame de Sion'da okuduktan sonra 2004 senesinde Galatasaray Üniversitesi İktisat Böümünü kazandı. Şu sıralar üniversiteye devam etmektedir. Müzik hayatı 2000 senesinde kayıt olduğu Drum Club'ta başladı. Ders aldığı Drum Club hocaları arasında Hakan Açıkalın, Bülent Akbay, Alişan Topaloğlu ve Berke Özgümüş yer almaktadır. Ortaokul ve lise yıllarında amatör anlamda cazla ve davulla iç içe yaşadı. Üniversitede Paris Konservatuarı Caz bölümünde hoca olan Phillipe Poussard eşliğinde caz atölyelerine katıldı. 2006 mayıs ayında Pinhani grubuna dahil oldu. Ayrıca zaman zaman Akın Eldes Trio konserlerinde de çalmaktadır.

Akın Eldes
Gitarist


Akın Eldes, Frankfurt (Almanya) da doğdu. Müziğe ilk adımları herkes gibi mandolin ve flüt ile attı. Sağ-Sol olaylarına karışmasına istemeyen ailesinin gitar almaması nedeniyle anca lisede gitar çalmaya başladı. E-5, Painted Bird, Asım Can Gündüz ve Çapkınlar gruplarından sonra 1986 ile 2000 yılları arasında Bulutsuzluk Özlemi'nde yer aldı. 2000 yılından sonra çeşitli gruplarla sahneye çıktı ve albüm kayıtlarında bulundu. Tüm bu koşuşturmanın arasında boş durmayan Akın Eldes, kendi müzikal bakışını anlatan iki de albüm yayınladı ve bir üçüncüsü de sizlere ulaşmak için gün saymakta. Pinhani'nin ilk albümünde müzikal prodüktör ve gitarist olarak yer aldı.Fırsat buldukça grubun her konserinde çalmaktadır.

Pinhani'den:

İkinci albümümüzün kayıtları devam ediyor,kendi bestemiz olan 10 şarkıyı yavaş yavaş işlemekteyiz.Kayıtlara odaklanmak için,kayıt süresince herhangi bir yayına veya röportaja katılmayacağız,anlayış göstereceğinizi umarız.Çok fazla olmasa da konser vermeye devam edeceğiz...
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2007, 13:17:11 Gönderen: shade »

Çevrimdışı GAZOlina_

  • KıdemLi Uye
  • ****
  • İleti: 139
  • Teşekkür: 23
Ynt: PİNHANİ
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2007, 15:27:56 »
yaa grubun ismini yazdıgın ii oldu saol :yup

shade

  • Ziyaretçi
Ynt: PİNHANİ
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2007, 15:33:28 »
yaa grubun ismini yazdıgın ii oldu saol :yup

Ne oldu sen pirhana mı zannediyorun.. :bigg

Çevrimdışı can__su

  • Okuyucu
  • *
  • İleti: 0
  • Teşekkür: 13
Ynt: PİNHANİ
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2007, 10:38:23 »
http://www.youtube.com/watch?v=Etugdd2gU58

bu şarkıları süper kendileride öle :bigg :bigg

~~hayat üç buçukla dört arasındadır....
              ya üç buçuk atarsın....
       ya da dört dörtlük yaşarsınn.....~~

SeZaRXXL

  • Ziyaretçi
Ynt: PİNHANİ
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2007, 20:42:07 »
nasıl bir tipler bilmiyorum ama kavak yelleri sayesinde iyi tutuldu

Çevrimdışı esee_nn

  • Sitenin AbLası...!!!
  • Uye
  • **
  • İleti: 31
  • Teşekkür: 9
Ynt: PİNHANİ
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2007, 07:58:51 »
iyi grup dinleyinn  :colll
DENEMEK ; TALİH İLE FLÖRTTÜR....

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: PİNHANİ
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2008, 14:09:25 »
Pinhani'den yeni albüm

Kavak Yelleri'nin müzikleriyle şöhreti yakalayan Pinhani'nin 2. albümü raflardaki yerini aldı

Kavak Yelleri dizisinin müziklerini yapmasıyla birlikte bir anda popüler olan Pinhani grubu uzun bir aradan sonra ikinci albümleri ''Zaman Beklemez''i piyasaya çıktı. Albümün tanıtım konseri bu akşam Studio Live'da yapılacak.

Pinhâni yeni albümünü , ilk albümde yer alan gitarist Akın Eldes ve davulcu Cem Aksel’ in yanı sıra bas gitarist Demirhan Baylan’ la birlikte kaydetti.



Bu üç önemli müzisyenin dışında gruba bu albümde çok önemli müzisyenler eşlik etti ; Erkan Oğur’da bu albümde bir şarkıda cümbüşüyle grubun misafiri oldu.

Klarnette Serkan Çağrı ve Oğuz Büyükberber , trombon ve trompette Hasan Gözetlik, trompette Can Ömer Uygan, vurmalı çalgılarda Yinon Muallem, bas gitarda Sunay Özgür Pinhâni’nin ikinci albümünde yer aldı.

Albüm kayıtlarını ilk albümde olduğu gibi yine Tanju Duru’nun stüdyosunda tamamlayan Pinhâni, ilk albümde yaptığı müziği ikinci albüme taşımaya ve üzerine yeni değerler eklemeye çalıştı.

Albümde “Kavak Yelleri” dizisinden duyduğumuz “Bir Anda” ve “Ne Güzel Güldün” şarkılarının yanı sıra iki versiyonu yer alan modern oyun havası “Düğün” ve grubun rock türünde ürettiği en önemli şarkılardan biri olan “Ağlama“ dikkat çekiyor .

Akın Eldes, Demirhan Baylan ve Erkan Oğur aynı albümde… Muhteşem bir albüm bizi bekliyor diyebilirim.

Albümün ilk konseri Studio Live'da

Grup albümün ilk konserini bu gece Studio Live'da verilecek. Mekân kapıları saatt 22.00'de açılacak. 18 yaş sınırının olduğu etkinliğe katılmanın bedeli ise 32 YTL.