Gönderen Konu: Eğitim Haberleri  (Okunma sayısı 13783 defa)

yucel_beyoglu

  • Ziyaretçi
Eğitim Haberleri
« : Ekim 04, 2007, 22:10:49 »
4 Ekim 2007 PERŞEMBE
   

Resmî Gazete
   

Sayı : 26663

YÖNETMELİK

Anadolu Üniversitesinden:

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRETİM

YAPAN FAKÜLTELER ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

             MADDE 1 – 21/3/1994 tarihli ve 21881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Ek 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "EK MADDE 1– İlk kez eğitim gördüğü sınıfta bütün derslerini başaran ve o öğretim yılında almış olduğu bütün derslerini başarmış ve not ortalaması 87,50 veya üzeri olanlar yüksek onur öğrencisi, not ortalaması 75,00 ile 87,49 arasında olanlar onur öğrencisi sayılır. Ancak disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile yüksek onur öğrencisi veya onur öğrencisi sayılmazlar."

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

YÖNETMELİK

Anadolu Üniversitesinden:

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRETİM

YAPAN FAKÜLTELERİN KREDİLİ SİSTEME DAYALI ÖĞRETİM VE

SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

 

             MADDE 1 – 1/7/2001 tarihli ve 24449 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelerin Kredili Sisteme Dayalı Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Ek 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "EK MADDE 1– İlk kez eğitim gördüğü sınıfta bütün derslerini başaran ve o öğretim yılında almış olduğu bütün derslerini başarmış ve not ortalaması 3,50 veya üzeri olanlar yüksek onur öğrencisi, not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar onur öğrencisi sayılır. Ancak disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile yüksek onur öğrencisi veya onur öğrencisi sayılmazlar."

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür.
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2007, 14:44:21 Gönderen: shade »

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2008, 11:02:24 »
Öğrenci affına büyük darbe 

AKP Eğitim Komisyonu Üyeleri, öğrenci affı bekleyen gençlerin kurduğu ve on binlerce üyesi bulunan Eğitim Hakkı Platformu "www.af2008.org" adresini kapattırdı.

Öğrenci affı bekleyen gençler tarafından kurulan ve bir yılı aşkın süredir öğrenci affının çıkarılması amacıyla yoğun çalışmalar yürüten Eğitim Hakkı Platformu www.af2008.org'a AKP'den büyük darbe geldi.
 
Öğrenci affı bekleyen gençlerin kurduğu ve on binlerce üyesi bulunan web sitesi AKP'li bazı vekillerin talimatıyla kapatıldı. ANKA'ya açıklamada bulunan Eğitim Hakkı Platformu temsilcileri, okullarından sonra ise hak arama mücadelesi verdikleri sitelerinden de "atıldıkları" için şaşkın olduklarını belirttiler.
 
Platform yetkilileri, “Çözüm beklediğimiz Meclis'ten de darbe yemek bizim için çok kötü ve üzücü. Bizler haftalardır sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i il il, açılış açılış takip ederek taleplerimizi yazılı olarak kendilerine iletiyoruz. Bakanımız ve başbakanımız bizi dinleyip sorunun çözüleceğine dair sözler söylerken hatta başbakanımız verdiğimiz yazılı notların üzerine bizleri bizzat telefonla ararken, eğitim komisyonu üyeleri sitemizde yayınlanan cep telefonlarına gelen mesajlar üzerine, ‘günde binlerce mesaj geliyor, af bekleyen öğrencilerden mesaj okumaktan iş yapamıyoruz' diyerek sitemizi kapattırmaları düşündürücüdür” dedi.
 
Alınan bilgiye göre Eğitim Hakkı Platformu'nun www.af2008.com sitesinin kapatılmasını ise AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam ile AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ istedi. Sağlam ve Bozdağ'ın sitenin kapatılmasını kendilerine günde bine yakın mesaj geldiği için istediği öğrenildi.

-ÖĞRENCİ AFFINDA SEYİR DEFTERİ-

Öğrenci affı kapsamında en son 2005 yılı Mart ayında yasal düzenleme yapıldı. Ancak bu düzenleme, 2001-2005 tarihleri arasını kapsadı ve 644 bin üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciden 200 bin öğrenci bu afla okullarına yeniden kavuştu. '2005 affı' ile ilgili mahkemeye başvuran bazı öğrenciler, mahkeme kararıyla okullarına geri döndü. Öğrenci affı, Türkiye'nin gündemine 1983'de girdi. Bu tarihten sonra 1984, 1986, 1988, 1991, 1993, 1995, 1997 ve 2000 yıllarında öğrenci affına ilişkin yasal düzenlemeler yapıldı

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
AÖF DÖNEM 1.si BELLİ OLDU
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2008, 09:24:28 »
Sınav sonuçları henüz açıklanmış olmasada Anadolu Üniversitesi´nin Uzaktan eğitim veren İktisat Fakültesinin dönem birincisi belli oldu

2008-2009 eğitim döneminde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nin uzaktan eğitim veren bölümünü en yüksek not ortalaması ile bitiren Tuncay DEMİRYÜREK Üniversite yönetimi tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirildi.

Aöf'de 3 yıldır eğitim hayatını sürdüren DEMİRYÜREK başarının tesadüfi olmadığını çalışmak gerektiğini belirtti

Çevrimdışı _PFİZER_

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 518
  • Teşekkür: 24
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2008, 12:26:50 »
tebrik ediyorum bende o arkadaşı gerçekten çok onurlandırıcı :alks :alks :alks :alks

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
Meslek okulu mezunları yaşadı..
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2008, 21:44:24 »
Meslek okulu mezunları yaşadıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) görüş alarak firmaları, okul sanayi işbirliğine ve meslek okulu mezunu istihdam etmeye özendirecek yasal düzenleme hazırlıyor. 
 
TOBB ve MEB, işsizlik ve mesleki eğitim konusunu masaya yatırıyor. TOBB ile Milli Eğitimi Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü arasında mesleği eğitime yönelik olarak kaynak bulunması konusu tartışılacak.

ARZ-TALEP BİLGİ SİSTEMİ KURULACAK
Bakanlık, TOBB’dan görüş alarak firmaları, okul sanayi işbirliğine ve meslek okulu mezunu istihdam etmeye özendirecek yasal düzenlemeleri hayata geçirecek. Bakanlık ayrıca mesleki ve teknik eğitimin imajını da artırmayı planlıyor. MEB ve TOBB, bu amaçla sektörel ve bölgesel ihtiyaç analizi yapmayı planlarken, çıraklık konusunda da arz-talep bilgi sistemi kuracak.

İŞSİZLERİN ENVANTERİ ÇIKARILIYOR
İki kurum, mevcut işsizlerin envanterinin çıkarılması çalışmalarına da başlıyor. MEB ve TOBB işsiz envanterini çıkararak “eğitilmesi mümkün olan” kitlelerin eğitim seviyelerini de belirleyecek. Çalışmalar neticesinde mesleki eğitim tarafları arasında işbirliğinin artırılması ve yeni modellerin geliştirilmesi de amaçlanıyor.

MESLEKİ EĞİTİMDE SÖZLEŞMELİ İDARECİ DÖNEMİ
Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu çalışmalar kapsamında ise meslek öğretimi de sözleşmeli idarecilere devretmeyi planlıyor. Bu amaçla, mesleki öğretimde sözleşmeli idareci ve öğretmen uygulamasına pilot okullarda başlatılacak, ayrıca mesleki eğitim kurumlarında performans değerlendirme sistemine geçilecek. Bu kapsamda öğretim programlarının süreleri de yeniden gözden geçirilecek

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2008, 09:09:14 »
BAKAN ÇELİK’TEN ÖĞRENCİ AFFI MÜJDESİ 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğrenci affı müjdesini ilk kez Tv8 ekranında Erkan Tan’a verdi.

Bakan Çelik on binlerce öğrencinin merakla beklediği öğrenci affıyla ilgili bakanlık bürokratlarına bir taslak hazırlamaları için emir verdiğini söyledi. Bakan, Yüksek Öğrenim Kurumundan af bekleyen öğrencilerin sayısını öğrendiğini, bunların 600.000 civarında olduğunu, bunlardan 400.000 tanesinin açık öğretim öğrencisi iken çeşitli nedenlerle ilişkilerinin kesildiğini, 200.000 öğrencinin örgün öğretim, master ve doktora öğrencisi olduklarını belirtti. Af bekleyenlerin iddia ettikleri gibi 800.000 kişi olmadığını sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı taslağın Başbakana arz edileceğini, Bakanlar Kurulunda kendisinin gerekçelerle birlikte bu affı izah edeceğini, Bakanlar Kurulundan sonra da eğer Başbakan ve Bakanlar Kurulu kabul ederse affın söz konusu olacağını kendisinin pek af taraftarı olmadığını da vurgulayarak müjdeledi.
 
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2008, 09:10:49 Gönderen: shade »

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2008, 11:31:03 »
ÖSS Şampiyonları Tercih Yapmamış!..
ÖSS'de geçen yıl dereceye girip üniversitede okuyan ve bu yılda ÖSS'ye girerek adını şampiyonlar listesine yazdıran Çağrı Sert, Oğuzhan Atay, Çağrı Berk Onur ve Mehmet Burak’ın tercih yapmadıkları ortaya çıktı.

Bu öğrenciler sonuçların açıklandığı gün basının karşısına geçip dersane reklamı yapmışlardı. Ev, otomobil, nakit para ve eğitim masraflarını dersanelerin karşıladığı iddia edilen şampiyonların bu yıl tercih yapmadıkları belirtildi.

Çevrimdışı relichunter

  • Uye
  • **
  • İleti: 35
  • Teşekkür: 0
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2008, 18:00:45 »
ÖSS Şampiyonları Tercih Yapmamış!..
ÖSS'de geçen yıl dereceye girip üniversitede okuyan ve bu yılda ÖSS'ye girerek adını şampiyonlar listesine yazdıran Çağrı Sert, Oğuzhan Atay, Çağrı Berk Onur ve Mehmet Burak’ın tercih yapmadıkları ortaya çıktı.

Bu öğrenciler sonuçların açıklandığı gün basının karşısına geçip dersane reklamı yapmışlardı. Ev, otomobil, nakit para ve eğitim masraflarını dersanelerin karşıladığı iddia edilen şampiyonların bu yıl tercih yapmadıkları belirtildi.
sibelcim tercih yapmasalar bile yine de puanları yükselttiler sıralamayı değiştirdiler en azından bu sınava girmeleri yeterdi
zaten bu iktidar geldiği günden beri eğitim başta olmak üzere bunu da mahvetti

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2008, 19:14:30 »
ben gençlerin böyle yarış atı misali kullanılmalarına, ve ev,araba gibi maddi yararlar uğruna yaptıklarına kızıyorum ve çok karşıyım, diğer taraftan dediğin gibi puanları yükseltip sıralamalarda da değişiklik oluyor  buda diğer gençlerimiz için üzülesi ve hatta kınanması gereken bi durum... fakat konunun iktidarla ne ilgisi var anlamadım?

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
Okullar yarın açılıyor
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2008, 09:29:15 »
Okullar yarın açılıyor 7 Eylül 2008
 
 
A.A
 
 
 
İlköğretim ve liselerde 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak.

İlköğretim ve liselerde okuyan toplam 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı tören düzenlenecek. Ayrıca tüm illerde de törenler yapılacak, öğrenciler ve öğretmenlerin de katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek.

Okulların açıldığı gün öğrencilere ders ve çalışma kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. Bu yıl öğrenci ve öğretmenlere toplam 165 milyon 854 bin 333 adet kitap dağıtılacak. Öğrencilerin ders ve çalışma kitapları poşetler içinde sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Poşetlerin içinde Başbakan Erdoğan ile Bakanı Çelik'in öğrencilere mesajlarını içeren bir broşür de yer alacak.
Eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olması dolayısıyla Türkiye genelinde bazı etkinlikler yapılacak.

Bütün okullarda 15 Eylül 2008 tarihinde şenlikler düzenlenecek. Şenliklere veliler, emekli öğretmenler ile üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak, ayrıca okul civarındaki yaşayan kişiler de şenliğe davet edilecek.

ÇALIŞMA TAKVİMİ

Öğrenciler, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve yılbaşı dolayısıyla toplam 9 gün tatil yapacak.

2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009'da sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak. İkinci dönem ise 9 Şubat 2009'da başlayacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının son ders zili 12 Haziran 2009'da çalacak.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlama tarihi ise 7 Eylül 2009 olarak belirlendi.

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2008, 21:32:27 »
Öğrenci Affının Ayrıntıları Belirlendi

Bakan Çelik öğrenci affının detaylarını açıkladı. Ama detayları duyanlar "hiç çıkmasa daha iyiydi" diyor. Bakın kaç sene için af çıkacak?


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğrenci affı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik öğrenci affının 2005 yılı sonrasını kapsayacağını söyledi. Yani öğrencilerin dört gözle beklediği af sadece son üç yıl içinde üniversitelerle ilişiği kesilenlere yarayacak.

3 SENE İÇİN AF

Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan affın kapsamının 2005 yılı ve sonrasını kapsadığını belirterek, ''Af yolda. Benim hazırladığım öğrenci affı 2005’ten itibaren bu yana olanı kapsıyor. Şimdi ben bunu yakında Başbakanlığa göndereceğim. Tabi Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek. Orda, hakim olan düşünce nedir bilmiyorum, ama tabi ki çeşitli çevreler, ‘şu tarihe kadar da olsun’, ‘şu da dahil olsun’, ‘Kıbrıslı öğrenciler de dahil olsun’ diyecekler. Normalde biz Kıbrıslı öğrenciler için af çıkaramayız. Ama Kıbrıs’ta okuyan Türk öğrenciler için arkadaşlara dedim bir bakın yasal altyapısına. Bütün bunlar göz önünde bulundurulacak'' dedi.


Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2008, 20:49:59 »
Öğrenci Af tasarısı Başbakanlıkta!

Milli Eğitim Bakanlığı uzun zamandır beklenen öğrenci affının yasa tasarısını Başbakanlığa sevk eti.


Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) hazırlanan "öğrenci affı'na ilişkin kanun taslağının Başbakanlığa gönderildiği bildirildi. Taslağın, çeşitli nedenlerle üniversitelerden ilişiği kesilen tüm yükseköğretim öğrencilerini kapsadığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı hazırladığı taslaktaki tarihler hakkında bilgi vermekten kaçındı. Affın kapsamı için son sözün Bakanlar Kurulu tarafından söyleneceği belirtildi.

AFFIN KAPSAMI GENİŞ

Ancak daha önce 2005 yılından sonra üniversiteden ilişiği kesilenlerin aftan yararlanabileceği açıklanmıştı.

Başbakanlığa sunulan taslakta ise affın kapsamının geniş tutulduğuna ilişkin  değerlendirmeler yapılıyor.

MECLİS'E SEVK EDİLECEK

Af bekleyen yaklaşık 600 bin öğrenci bulunuyor.. Bu öğrencilerin yaklaşık 400 bininin açıköğretim, 200 bininin de lisans öğrencisi olduğu belirtiliyor.

Af tasarı taslağı Bakanlar Kurulu'nda görüşüldükten sonra Meclis'e sevk edilecek.

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2008, 22:38:51 »
sabırsızlıkla bekliyorum şu af kapsamını.. ::) :alks :alks

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2008, 19:14:08 »
sabırsızlıkla bekliyorum şu af kapsamını.. ::) :alks :alks

Bende bildiğim için haberini geçiyorumm... :hopp

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: Eğitim Haberleri
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2008, 21:27:38 »
Ögrenci affında yeni gelişme

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı bu komisyonda. Tasarıyı görüşen vekiller öğrencileri heyecanlandırdı.

Öğrenci Affı yasa tasarısı taslağı Bakanlar Kurulu tarafından Ekim ayında tartışılmak üzere Meclis’e gönderilirken, taslağın ilk olarak görüşüleceği TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri, affın genişletilmesinden yana olduklarını açıkladılar.

Tüm komisyon üyeleri öğrenci affının çıkmasından yana olduğunu belirtirken, kapsamının genişletilmesi gerektiği görüşünde birleşti.

Komisyon üyesi CHP Milletvekili Necla Arat ise af beklentisi içinde olan gençlerin komisyon üyelerine ulaşmasının önemli olduğunu belirterek, “Gerekirse çocuklarımız, mektupla bize ulaşsınlar, konu hakkında çok telefon alıyoruz” dedi.

Komisyon üyesi AKP Milletvekili Abdurrahman Arıcı da, kendisinin bir öğrenci affı sayesinde üniversiteyi bitirebildiğini anımsatarak, “Geniş kapsamlı bir yasanın çıkmasından yanayım, herkesi kapsasın. Bende üniversite eğitimimi bir afla bitirdim, şimdi bir tıp doktoru ayrıca milletvekiliyim” dedi.