Gönderen Konu: Aöf Ders Muafiyeti – Ders Transferi  (Okunma sayısı 2388 defa)

Çevrimdışı zyndan

  • KıdemLi Uye
  • ****
  • İleti: 110
  • Teşekkür: 4
Aöf Ders Muafiyeti – Ders Transferi
« : Aralık 06, 2012, 11:57:10 »
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine kayıt olacak veya dikey geçiş yapacak olan öğrenciler daha önce almış ve başarmış oldukları derslerden muaf olamazlar, ders transferi yapamazlar. Geçmiş yıllarda Atatürk ilkeleri ve inkılâp Tarihi, Türk Dili,Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi derslerini Anadolu Üniversitesinde alıp başarmış olanlar bu derslerden muaf olmakta idi. Ama bu yıl değiştirilen yönetmeliğe göre artık aöf de ders muafiyeti yapılmayacaktır.

 

Aöf Ders Muafiyeti

 

2011-2012 eğitim yılında kayıt olmuş ve ders muafiyeti almış olanlar ise bu yıl sadece İngilizce 3 ve İngilizce 4 derslerini alacaklar ve önceden muaf oldukları derslerinden muaf olmaya devam edeceklerdir. 2012-2013 Eğitim yılında Dikey Geçiş ile ilk defa kayıt olanlar ise hiç bir dersten muaf olamayacaklardır. Yani Dikey Geçiş ile 2012-2013 eğitim yılında aöf açıköğretim 3.sınıfa direk kayıt olan öğrenciler, daha önce önlisans veya MYO programlarında almış ve başarmış oldukları derslerin hiç birinden muaf olamamaktadır.

 

Anadolu Üniversitesinin aldığı son karar uyarınca,  daha önce almış ve başarmış olduğunuz hiç bir dersten artık muafiyet tanınmayacak ve üniversitenin atadığı tüm dersleri almak durumunda kalacaksınız. Ders muafiyeti 2012-2013 eğitim yılına kadar yapılmakta idi. Ama bu yıl itibari ile açıköğretim eğitim sistemini baştan aşağı değiştiren üniversite, yeni ders müfredatı ve tekrar yazılan dersleri sebebi ile ders muafiyetini kaldırmış ve vereceği tüm dersleri bütün öğrencilerin alması gerektiğini belirtmiştir.

 

Yeni Aöf Öğretim ve Sınav yönetmeliğine göre;

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Öğrenciler, Yükseköğretim Kurumlarından (merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemi ile öğretim yapan fakülteler dâhil) daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders transferi talebinde bulunamaz. Yani artık ders muafiyeti tanınmayacaktır.