Gönderen Konu: TÜRKAN SAYLAN'I KAYBETTİKK  (Okunma sayısı 1029 defa)

jale2

  • Ziyaretçi
TÜRKAN SAYLAN'I KAYBETTİKK
« : Mayıs 19, 2009, 10:06:26 »


Yüzlerce kişi tedavi gördüğü Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ne koştu. Saylan için Şişhane’deki ÇYDD merkezi önünde de taziye defteri açıldı.


Yardım meleği veda etti!

Taziye defterinin arkasına, Saylan’ın “Ergenekon” soruşturması kapsamında evi arandığı zaman camdan kendisini destekleyenlere el sallarken çekilen fotoğrafının yağlı boya tablosu konuldu.

Teşvikiye’den Zincirlikuyu’ya
Eğitime verdiği destek ve özellikle kız çocuklarının okuması için verdiği mücadele ile tanınan Prof. Dr. Saylan, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Çelikel, sabah saatlerinde hastanede yaptığı açıklamada cenaze töreninin çarşamba günü yapılacağını söyledi. Ancak öğle saatlerinde Şişli Belediyesi’nde yapılan basın toplantısında cenaze töreninin bugün yapılacağı duyuruldu.

İlk tören 13.30’da Lütfi Kırdar’da
Prof. Dr. Çelikel, Saylan için bugün yapılacak cenaze töreninin, hiçbir siyasi boyutunun olmayacağını, sadece halkın sevgisine dayalı bir tören gerçekleştirileceğini söyledi. Saylan’ın cenazesi, bugün saat 13.30’da Zincirlikuyu Mezarlığı morgundan alınarak Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ne getirilecek, burada tören yapılacak.

Teşvikiye’de cenaze namazı
Ardından Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti cenaze namazı kılınacak. Daha sonra cenaze, Rumeli, Halaskargazi ve Büyükdere Caddesi izlenerek kortej eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na kadar götürülerek toprağa verilecek.

19 Mayıs’a rastlaması anlamlı
ÇYDD 2. Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel de hem derneğin, hem de Türkiye’nin bütün aydınlık insanlarının çok üzgün olduğunu söyledi: “Bugünün 19 Mayıs’a denk gelmesi hepimiz için çok anlamlı. 19 Mayıs, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak için Samsun’a çıktığı tarih. Ben bunu Türkan Hocamız’ın bu anlamlı günde belki Ata’sına kavuşması gibi algıladım.”

Sevenleri yola çıktı bile
Dün akşam saatlerinde Saylan’ın cenaze töreni için yurdun dört bir yanından birçok kişi yola çıktı. 93 şubesi bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Anadolu’daki şubelerinden çok sayıda kişi otobüslerle hareket etti.

Erken saatlerde İzmir, Samsun, Mersin, Antalya, Eskişehir, Çanakkale ve Tekirdağ’dan toplam 12 otobüs İstanbul’a hareket etti. ÇYDD şubeleri ise bu sayının gece yarısına kadar artacağını söyledi.

Çiçek yerine bağış

ÇYDD’den yapılan açıklamada da cenazeye çelenk gönderilmesi yerine Prof.Dr. Türkan Saylan’ın da vasiyeti doğrultusunda derneğe bağışta bulunulması istendi. İşte ÇYDD bağış bilgileri:

TELEFON: 0212 252 44 33
HESAP BİLGİLERİ: Yapı Kredi Bankası, Etiler Özel Bankacılık
Merkezi Şube: 915
Hesap No: 01002861



Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: TÜRKAN SAYLAN'I KAYBETTİKK
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2009, 12:57:14 »
Allah rahmet eylesin  :uzg  :'(