Gönderen Konu: 17 büyük şirket 20 bin eleman alacak  (Okunma sayısı 2208 defa)

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
17 büyük şirket 20 bin eleman alacak
« : Mart 19, 2009, 13:50:22 »
Krizi gelmeden gördüler; bittiğinde de güçlü çıkmak istiyorlar. Migros´tan Turkcell´e, HP´den Ülker´e birçok şirket, "ölü yıl" ilan edilen 2009´da binlerce kişiyi işe alacak. İşte yeni iş alanı yaratacak sektörler ve aranan elemanlar.....

İşsizliğin rekor seviyeye ulaştığı şu dönemde büyük şirketlerden gelen "Eleman alınacak" haberleri işsizlere bir parça umut oluyor. Para dergisinin bu hafta hazırladığı kapak haberine göre Migros'tan Turkcell'e, HP'den Ülker'e birçok şirket, "ölü yıl" ilan edilen 2009'da binlerce kişiyi işe alacak. İşte yeni iş alanı yaratacak sektörler ve aranan elemanlar...

C&A
YENİ MAĞAZALARA ELEMAN ARANIYOR

Türkiye'ye geleli iki yıl olan Hollandalı perakende giyim zinciri C&A, büyüme hedefini sürdüren şirketlerden. Dolayısıyla istihdam yaratma konusunda hedefleri var. C&A İnsan Kaynakları Müdürü Beste Şirin Petekçi, personel alım kararı verirken verimliliği ön planda tuttuklarını belirtiyor. Kriz döneminde de işsiz kalmış donanımlı adayları şirket bünyesinde değerlendirmek için ek çalışmalar yaptıklarını söyleyen Petekçi, kontrollü büyümeden yana olduklarının altını çiziyor. Halen 321 çalışanı olan C&A Türkiye, 2008'den beri yüzde 60 büyümüş. Petekçi, büyümeye devam edeceklerini ve metrekare bazında belirlenen personel alımının arkası geleceğini vurguluyor. 2009 yılında İstanbul ve Ankara'da yeni mağazalar açılacak. Merkez ofis kadrosunda çok büyük bir artış olmayacak. Ancak yeni mağazalar için alımlar olacak.
Düşünülen elemanlar özellikle satış kadrosuna yönelik. Mağaza müdürü, müdür yardımcısı ve satış danışmanı pozisyonları için sürekli alım yapılıyor. Şirketin merkez ofis kadrosunda ise aktif olarak bölge müdürü arayışı söz konusu. Petekçi, ileriye dönük olarak pazarlama ekibini de genişletmeyi planladıklarını anlatıyor.

TURKCELL
DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA İSTİHDAM YARATACAK

Turkcell'de krizin istihdam planlarına etkisi yok denilebilir. Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, krize "gelişim, büyümeye hazırlık ve odaklanma dönemi" olarak baktıklarını, bu yüzden de en iyilerle çalışmak ve en iyileri elde tutmak odaklı insan kaynakları stratejisi yürüttüklerini vurguluyor. Kocabaş, 2009 yılında özellikle müşteri hizmetleri ve çağrı merkezi alanlarında ek istihdam yaratacaklarını belirtiyor:

"Bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yatırımlarımızla istihdamda büyümeyi hedefliyoruz. Geçen aylarda açılışını yaptığımız Turkcell-Global Bilgi çağrı merkezimizde 2009 sonunda 1000 kişi istihdam ediyor olacağız."

Turkcell Grup'ta ayrıca, hem teknik hem de satış tarafında yeni elemanlar alınması planlanıyor. Turkcell Teknoloji'de ise 2008 sonunda 269 olan eleman sayısı bu yılın sonunda 330'u bulacak. Burada özellikle yurtdışında önemli pozisyonlarda bulunan ancak krizin de etkisiyle Türkiye'ye dönmeyi planlayan Türkleri tersine göçle çekmek hedefleniyor. Turkcell Grup, 11 bine yakın direkt istihdamın yanı sıra bayi ve iş ortakları aracılığıyla 50 binin üzerinde dolaylı istihdam yaratıyor.

AĞAOĞLU'NDAN 2 BİN 500 KİŞİYE İŞ

Ağaoğlu Şirket Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, krizlerin istihdam açısından fırsat yarattığına inanıyor. Bu krizde de nitelikli eleman kodrusunu güçlendireceklerini söyleyen Rahvalı, 2009 sonuna kadar özellikle yeni başlayacak projelerde mevcut kadrolara ek olarak en az 2 bin 500 yeni eleman alacaklarını açıklıyor.

Alımlar, ağırlıklı olarak mühendislik, mimarlık ve teknisyenlik başta olmak üzere, bilgi teknolojileri, işletme, insan kaynakları gibi departmanlara yapılacak. Mavi yakalı personel alımı ise bu yıl için 500 kişi olarak planlanmış.

Hasan Rahvalı, İK'ya 2009 bütçesinde yüzde 17 pay ayırdıklarını bunun değer karşılığının ise 300 milyon liraya denk geldiğini belirtiyor.


MİGROS
400 YENİ MİGROS, 6000 KİŞİYE İŞ

2008 sonu itibariyle 15 bin 500 kişiyi direkt istihdam eden Migros, dolaylı olarak da 27 bin kişiye iş imkanı sunuyor. Migros İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, büyüme stratejilerine paralel olarak eleman alımlarının hız kazanacağını söylüyor. Geçen yıl haftada ortalama 5 yeni mağaza açan Migros, bu yıl bu rakamı 8'e yükseltmeyi hedefliyor. Aytaç'ın verdiği bilgilere göre, ilk iki aylık sonuçlar bu hedefe paralel gidiyor. Bu hedefler gerçekleştiğinde yıl sonunda tam 400 yeni mağaza açılmış olacak.

Her yeni mağaza yeni işe alım anlamına geldiği için de şirketin iddialı bir istihdam planı var. Demir Aytaç, 2010 sonuna kadar toplam 12 bin kişiye iş yaratacaklarını belirterek şu bilgileri veriyor: "Yaptığımız her kuruşluk yatırımın bir yandan müşterilerimize alışveriş keyfi, bütçe desteği sağlarken, bir yandan da ülkenin en önemli sorunu olan işsizliğe çözüm olduğunun bilinciyle çalışıyoruz. Bu vesileyle, 2009 yılı içinde yaklaşık 6 bin kişilik yeni istihdam öngörüyoruz. 2010 yılında da ilave 6 bin istihdam oluşacak."

Aytaç, hedefleri belirlerken bölgesel ve yerel ihtiyaçları göz önünde bulundurmaya dikkat ettiklerini de anlatıyor. Buna örnek olarak da Zonguldak'taki yatırımı gösteriyor. Zonguldak Migros için yapılan alımlarda, Türkiye Taşkömürü İşletmeleri'nde çalışıp da maden şehidi olan ailelerin çocuklarına öncelik verilmiş.

Migros'ta elemanlar, bugün çalışacakları göreve göre değil, gelecekte ilerleyecekleri görevlere göre çok boyutlu değerlendiriliyorlar. Elemanlardan, işe alımdan sonra kararlara yaratıcı fikirlerle katılmaları da bekleniyor.

ESAS HOLDİNG
BİN KİŞİ ALACAK

Son dönemlerin en dikkat çekici kuruluşlarından Esas Holding, krizi fırsata çevirmeye odaklanmış durumda. Bu, şirketin istihdam planlarından da anlaşılıyor. 2008 sonunda 3 bin 338 çalışanı olan grup, bu yılın sonunda elaman sayısını 4 bin 300'e çıkarmayı hedefliyor. Esas Holding Sağlık ve Perakende Grubu İcra Kurulu Üyesi Çağatay Özüdoğru, krizi erken fark ettiklerini ve 2008'in ortalarından itibaren önlemler aldıklarını söylüyor. Grubun gündeminde küçülme olmadığını vurgulayan Özüdoğru, bu yıl da her yıl gibi Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyeceklerini ifade ediyor. Ardından da Esas Holding'in insan kaynakları politikasını şöyle özetliyor söylüyor:

"Biz üretim yapmıyoruz. Fabrikalarımız yok. Ama pilot, hostes, teknisyen, pazarlamacı, doktor, hemşire, sağlık teknisyeni, finansçı ve lojistik uzmanlarımız var. Yani bizim masraflarımızın yüzde 70'lere varan önemli bir kısmı beyin gücüne yapılıyor. Bu yüzden çalışanlarımız gerçekten bizim velinimetimiz."

CMC
MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ İSTİYOR

2008 yılında ciro bazında yüzde 60 büyüyen Customer Management Center, "İlk 500 Bilişim Şirketi" sıralamasında 129'uncu sırada yer alıyor. CMC Genel Müdür Yardımcısı Metin Tarakçı, insan kaynağına yatırım yapmaya devam ettiklerini, hatta krizle birlikte müşterilerin artan dış kaynak talebine cevap verecek şekilde kadroyu büyüttüklerini vurguluyor. Geçen yıl istihdam açısından yüzde 30 civarında büyüdüklerini belirten Tarakçı, bu yıl da özellikle bankacılık ve sigorta sektörlerine verilen hizmetlerin genişletileceğini ve buna bağlı olarak personel alımlarının devam edeceğini dile getiriyor.

CMC'nin 2009 hedeflerinden biri de Anadolu'da yeni lokasyonlar oluşturmak ve buralarda istihdam yaratmak. Bu planlar çerçevesinde 2009 yılında toplam 400 yeni eleman istihdam edilmesi planlanıyor. Böylece şirketin bin 200 olan çalışan sayısını da bin 600'e çıkmış olacak.
Yeni alımlar daha çok müşteri temsilciliği ile idari ve destek kadrolarına yönelik olacak. Bunların yüzde 95'i müşteri temsilcisi olacak. Şirkette şu anda sadece finans sektörüne hizmet veren 500 kişi var. Bu ekibin büyütülmesi için çalışmalar yapılıyor.

FRITO LAY
KRİZDEN ÖNCE TEDBİR ALMIŞLAR

Frito Lay de kriz öncesinde verimlilik ve tasarrufa odaklanmış, dolayısıyla dalga gelmeden önlemini almış şirketlerden. Frito Lay Türkiye İK Direktörü Selda Kaleci, şirketi başarıya ulaştıracak yetkin çalışanları bünyeye katmayı hedeflediklerini belirtiyor. 2009 yılında büyüme hedeflediklerini söyleyen Kalleci, "Hem tüketicilerimizi direkt olarak etkileyen lokal faktörleri, hem de makro ekonomik koşulları dikkate alan bir plan yaptık. 2009 yılı içinde, büyüme planımızı gerçekleştirmek ve hedeflerimize ulaşabilmek için gerekli işe alımları yapacağız" diyor.

Frito Lay'de yılbaşından bu yana büyüme planları çerçevesinde birçok departman için işe alım yapılmış. Kalleci, alımların yıl sonuna kadar devam edeceğini, ancak bugünden bir sayı vermenin mümkün olmadığını ifade ediyor.

Frito Lay Türkiye'nin İzmit ve Tarsus'ta iki fabrikası var. Ağırlıklı olarak bu coğrafyalarda istihdam yaratılıyor. Tarsus fabrikası için Mersin ve Adana bölgesinden çok sayıda başvuru alınıyormuş. Bunların istihdama dönüştürülmesinin sürdüğünü belirten Kalleci, birçok ile yayılan satış ve lojistik fonksiyonları için de eleman alınacağı müjdesini veriyor.

DOMINO'S PİZZA
2009'DA İKİ KAT BÜYÜYECEK

Her krizde olduğu gibi, gıda sektörü yine ekonomi çarkının paslanmayan dişlilerinden biri. Bu nedenle kriz yılında bile büyüme hedefleri koyan gıda şirketleri var. Domino's Pizza da bunlardan biri. Domino's Pizza İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Tulga Onay, kriz dönemlerini nitelikli işgücüne sahip olmak için fırsat olarak gördüklerini belirtiyor. Bu yılki hedeflerinin iki kat büyümek olduğunu vurgulayan Onay, bu doğrultuda yeni eleman alacaklarını ifade ediyor.

Domino's Pizza Türkiye, 2009 yılında satışlarda yüzde 7-8, şube sayısında ise yüzde 20-25 artış öngörüyor. Halen 12 ilde 108 şubesi bulunan şirket, yıl sonuna kadar 28 yeni şube açmayı hedefliyor. Bu restoranlar için yapılacak işe alımlar, lokasyonlara göre değişecek. Onay, bu yıl içinde 450 yeni eleman almayı planladıklarını belirtiyor. Böylece şirketin çalışan sayısı 2 bine ulaşmış olacak.

2010 yılı sonuna kadar şube sayısını 200'e çıkarmayı hedefleyen Domino's Pizza, yeni şubelerin büyük kısmını Anadolu'da açacak. Dolayısıyla Anadolu'da da yeni istihdam fırsatları yaratılacak.

Domino's Pizze insan kaynakları politikasına göre, restoranların yönetici kadroları temelden yetiştiriliyor. Dolayısıyla yeni alınacak elemanların büyük bölümü alt seviyeden olacak.

ETSTURİŞKUR'LA ÇALIŞIYOR

Turizm sektörünün genelinde istihdam açısından daralma yaşandığı belirtiliyor. Ancak Etstur, 2009 başından itibaren yeni eleman alımları için çalışmalara başlamış. Etstur İnsan Kaynakları Müdürü Feyza Görgü, 2008 yılında İşkur'la birlikte İstihdam Garantili Seyahat Danışmanı Yetiştirme Programı'nı devreye soktuklarını hatırlatıyor. Programın ikinci ayağı 2009 ocak ayında başlamış. Bu programı bitiren sertifikalı 12 kişi de Etstur'da çalışmaya başlamış.

Feyza Görgü, bu yıl istihdamda yüzde 7 büyüme öngördüklerini söylüyor. Hedeflere göre, 2009 yılında genel müdürlük binasında çalışmak üzere 21, acentelerde çalışmak üzere de 150 kişi alınacak. Alımların büyük bölümü seyahat danışmanı pozisyonunda olacak. Görgü, "Ama büyüyen departmanlarımıza, örneğin yurtiçi ve yurtdışı turlar, finans, kalite güvence ve müşteri ilişkileri departmanlarımıza da alım yapabiliriz" diyor.

ÜLKER
SATIŞ VE DAĞITIMA ELEMAN ARIYOR

Ülker, işe alım politikalarını mevcut ekonomik koşulların dışında tutan bir grup. Yıldız Holding İnsan Kaynakları Genel Müdürü Melih Özuyar, dengeli bir istihdam politikası izlediklerini, işe alımı her zaman " yetenek kazandırma süreci" olarak gördüklerini vurguluyor. Özuyar, ücret politikalarının da ekonomik koşullardan etkilenmediğinin altını çiziyor.

Özuyar, Ülker'de 2009'un ilk aylarında işe alınanlarının sayısının geçen yılla benzerlik gösterdiğini vurguluyor. Özuyar, yıl sonuna kadar alımların devam edeceğini belirtiyor. Ancak şimdilik sayı vermekten kaçınıyor. Ardından grubun İK planlarını şöyle anlatıyor:

"2009 yılı için işe alım ihtiyacımızla ilgili planlama sürecimiz halen devam ediyor. Bu planlama kapsamında yıl içinde yeni kurulması planlanan üretim tesisleri ve mevcut şirketlerimizdeki açık pozisyonlarımız için kapsam içi (mavi yaka) ve kapsam dışı (beyaz yaka) işe alımlarımız olacak."

Yıldız Holding'de bu yılki alımların yüzde 40'ını beyaz yakalılar oluşturacak. Ağırlıklı olarak satış ve dağıtım şirketlerine alım yapılması planlanıyor. Özuyar, yeni kurulacak üretim tesisleri için de üretim ağırlıklı teknik pozisyonlarda eleman alacaklarını söylüyor.

GARANTİ BANKASI
400 KİŞİ ARIYOR

Garanti Bankası, kendi deyimiyle "bugüne kadar krizle karşılaşmamış çalışanlarının" eğitimi için krizi fırsat kabul ediyor. Garanti Bankası İK Koordinatörü Osman Tüzün, 2009 yılında 35 yeni şube açmayı planladıklarını ve kadro eksiğinin tamamlanması için 300-400 yeni eleman istihdam edeceklerini söylüyor. Alımlar bireysel, KOBİ ve ticari bankacılık iş kollarında şube içi satış pozisyonları için düşünülüyor. Ayrıca, bankanın deneyimsiz elemanları bünyesine katıp yetiştirme stratejisine uygun olarak teftiş kurulu için müfettiş yardımcısı, genel müdürlük birimleri için "management trainee" (yönetici geliştirme programı) ve şube kadroları için de yönetici adayı ve gişe asistanı pozisyonlarında alım planlanıyor. Osman Tüzün, gişe asistanı pozisyonu için alımların yıl boyunca süreceğini, müfettiş yardımcısı alım sınavının nisanda, management trainee ve sales trainee (satış yöneticisi geliştirme programı) sınavlarının da mayısta yapılacağını belirtiyor.

PRONET
150 ELEMAN ALACAK

Pronet İnsan Kaynakları Müdürü Selda Düzel, krizlerde suç oranı arttığından güvenliğe daha fazla önem verildiğini söylüyor. Pronet'in büyümeye ve ekibi genişletmeye devam ettiğini belirten Düzel, 2009 yılında ekibi yüzde 50 oranında büyüteceklerini açıklıyor.

2002'den bu yana her yıl ortalama yüzde 100 civarında büyüyen Pronet, Ege ve Akdeniz bölgelerine açılmış durumda. Selda Düzel, "Her iki bölgede de bir yıl içinde yüzde 15 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tabii ki istihdam anlamında da büyümeyi beraberinde getiriyor. Şu anda elektronik güvenlik sistemlerinde görev yapan 300 kişilik ekibimizi 2009 içerisinde 450 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz" diyor.

Yeni alınacak 150 kişi; satış, teknik servis, müşteri hizmetlerinin yanı sıra alarm ve çağrı merkezine yönelik istihdam edilecek.

JOLLY TUR
800 KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da krizde eleman çıkarmanın yanlış olduğunu savunan yöneticilerden. "Yetişmiş personeli kaybetmek kolay, bulmak zor" diyen Erkan, bu düşüncelerle 2009 yılında istihdamı yüzde 40 büyütmeyi hedeflediklerini söylüyor. Bu kapsamda, bir kısmı sezonluk tur lideri kadrosu olmak üzere tüm satış acenteleri ve merkez kadrosu olmak üzere toplam 800 yeni eleman alınacak. Erkan, alımların başladığını, hatta yeni elemanların eğitim sürecine girdiklerini söylüyor. Jolly Tur, daha çok ara eleman denilen operasyon kadroları, satış ekibi ve bölgesel hizmetleri yürüten tur lideri kadrolarına takviye yapacak.

TURK.NET
KRİZ İSTİHDAM İÇİN FIRSAT

2001 krizinde yeni departmanlar kurarak ekibini güçlendiren Turk.Net'in İnsan Kaynakları Müdürü Aycan Emre, kriz başladığından bu yana iş akışlarını gözden geçirdiklerini ve daha verimli çalışabilmek için yapısal değişikliklere gittiklerini söylüyor. Yılbaşında yapılan bütçe planlamasında istihdam için yüzde 10 pay ayıran Turk.Net, yeni eleman alımlarında önceliği boşalan ya da askerlik, yurtdışı görevler gibi nedenlerle ihtiyaç doğan pozisyonlara veriyor. Ancak Aycan Emre, bunların dışında yeni pozisyonlar da oluşturacaklarını söylüyor: "İş hacmi ve buna bağlı olarak ürün çeşitliliğimiz sürekli artıyor. Ancak ne kadar eleman alınacağını şimdiden söylemek zor."

Turk.Net, yeni eleman alımlarını ağırlıklı olarak network alanlarında; satış öncesi destek mühendisleri, ürün yöneticileri ve satış pozisyonları için gerçekleştirecek. Adaylardan deneyim ve iş için gerçekten isteklilik talep ediliyor.

HP TÜRKİYE
HEDEFTE 2 BİN KİŞİ VAR

HP, krize sadece iş grupları için değil insan kaynakları açısından da bir değişim süreci olarak bakıyor. HP Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Adnan Erdoğmuş, geçmiş krizlerde olduğu gibi yine yeni mezun gençleri uzmanlık geliştirme programları çerçevesinde şirkete kazandırmaya devam edeceklerini söylüyor. Erdoğmuş, "Amacımız, geleceğin uzmanlarını kriz süresince kendi içimizden yetiştirmek ve kriz sonrasında müşterilerimizin yatırım ihtiyaçlarına hazırlıklı ve güçlü olmak" diyor.

HP, istihdam yaratmada büyük hedefini önümüzdeki iki yıla yaymış durumda. Şirketin Foxconn'la birlikte Türkiye'de gerçekleştireceği PC üretim yatırımı sayesinde 2009 yılından başlayarak 2010 sonuna kadar 2 bin kişiye ek istihdam sağlama hedefi var. Erdoğmuş, alımların büyük bölümünün 2010'da gerçekleşeceğini belirtiyor.

ZORLU HOLDİNG
ZORLU CENTER İÇİN 3 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

"2010 Avrupa Kültür Başkenti" çalışmalarına yetiştirilmesi planlanan Zorlu Center projesinin tamamlanma sürecinde tam 3 bin kişi istihdam edilecek. İnşaatı gerçekleştirecek olan Aktürk Yapı, projenin tamamlanması için maksimum kapasitede çalışılacağını ve 150'si beyaz yakalı olmak üzere toplam 3 bin kişinin işe alınacağını açıkladı. Beyaz yakalıların büyük bölümü mimar ve mühendislerden oluşacak. Yapımına zemin ıslahıyla başlanan projede, 2010 sonunda sosyal ve kültürel merkez, alışveriş merkezi ve iş merkezi, 2011 yılında ise otel ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.

SÖNMEZ HOLDİNG
1000 KİŞİYE İŞ VERİYOR

Tekstildeki faaliyetlerini azaltan Sönmez Holding; enerji, çimento ve turizmde 215 milyon dolarlık yeni yatırımlarını bu yıl devreye alacak. Sönmez, yeni yatırımlarıyla bin kişiye daha istihdam olanağı sağlayacak.
Sönmez Grubu'nun Bilecik'te 125 milyon dolara kurduğu çimento fabrikasının bu yıl içinde üretime geçmesi planlanıyor. 70 milyon dolara mal olan Antalya Lara'daki resort otel haziranda hizmete açılacak. 1 Temmuz'da ise Bursa'da 20 milyon dolarlık bir şehir otelinin kurdelesi kesilecek. Grup ayrıca, Karadeniz Bölgesi'nde 90 milyon dolara iki hidroelektrik santrali kuruyor.

Turizmdeki planları hakkında bilgi veren Celal Sönmez, zincir marka Baia'ların sayısını 10'a çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor. Bu plan çerçevesinde, Bursa Çekirge'de termal otel yapılması için çalışmalar başlatılmış. Sönmez, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de de fırsat çıkarsa ilgileniriz" diyor.

TEKNİK HOLDİNG
MAVİ YAKALILARA FIRSAT VAR

İnşaat alanında faaliyet gösteren Teknik Holding, hem Teknik Yapı hem de Betofiber'de istihdamı artırmayı planlıyor. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, devam eden projelere bağlı olarak eleman alacaklarını söylüyor. Şirketin Kartal'da devam eden ve yaklaşık 2 bin konuttan oluşan üç projesi, Kadıköy'ün değişik bölgelerinde de butik projeleri var. Bu şantiyelerde yaklaşık bin kişi çalışıyor. Nazmi Durbakayım, hem devam eden hem de yeni projeler için eleman alınacağını açıklıyor. Teknik Yapı'daki eleman alımları, genelde deneyimli inşaat işçilerine fırsat yaratacak.

Yine Teknik Holding bünyesindeki Betofiber'in Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım da krizde olsa ihtiyaç duydukları kalifiye elemanları rahatlıkla ekibe katabildiklerini söylüyor. Durbakayım, halen 350 kişilik ekiple çalıştıklarını, hedeflerinin bu sayıyı üç yıl içinde üçe katlamak olduğunu vurguluyor. Şirket, bu doğrultuda 2009'un ilk iki ayında istihdamı yüzde 15 büyütmüş. Yeni alımlar, Orhanlı'daki tesislerin yanı sıra Düzce'de yapımı planlanan yeni fabrikasına yönelik olacak. Orhanlı'da halen 380 olan çalışan sayısı 400'e çıkarılacak. Ağırlıklı olarak döküm işinde deneyimli tekniker ve mavi yakalılar işe alınacak. Yeni mimarlar da istihdam edilecek.
« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 13:52:58 Gönderen: shade »