Gönderen Konu: BENI TÜRK DOKTORLARINA EMANET EDINIZ .M.KEMAL ATATURK  (Okunma sayısı 1767 defa)

Çevrimdışı esince

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 250
  • Teşekkür: 10
  • Sevgin ağır gelıyor , sevme artık beni .

* Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil,obezite ve şeker hastalığına sebep olan geni buldu.
* Goethe Üniversitesi cerrahlarından Prof. Dr. Tayfun Aybek, kalp kriziniönceden haber veren 'çip' geliştirdi.
* Gaziantep Üniversitesi Plastik Cerrahi Başkanı Doç. Mehmet Mutaf'ındudak yarığı konusunda geliştirdiği ameliyat tekniği, Fransa'da'enbaşarılı teknik' kabul edildi.
* Finlandiya Kuopio Üniversitesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Neva Çiftçioğlu, böbrek taşlarına 'nanobakteri' adı verlenbirmikroorganizmanın yol açtığını kanıtladı.
* Arkansas Üniversitesi Çocuk Elektrofizyolojisi Bölümü Başkanı Doç.Volkan Tuzcu, çocukların kalp ritim bozuklukluğunu ışın kullanmadan tedavi eden yöntem geliştirdi.
* Amerikan Nature Dergisi, Türk doktor Murat Digiçaylıoğlu'nun'beyin kanamasından sonra hücrelerin ölmesini önleyen buluşunu duyurdu.
* Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde araştırmalarını sürdürenDr. Hande Özdinler, bugüne kadar işlevi bilinmeyen Prion isimli proteininbeyinhücrelerinin yenilenmesi açısından önemini ortaya koydu.
* Houston Methodist Hastanesi Sindirim Hastalıkları Tıbbi Direktörü Prof.Dr. Atilla Ertan, 'ABD'nin en seçkin 10 hekimi' arasına girdi.
* İstanbul 70'inci Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim AraştırmaHastanesi cerrahlarından Dr. Cengiz Türkmen, ameliyat sonrasındakırılmayı ve ağrıyı önleyen 'omurlararası sabitleyici'geliştirdi.
* Memphis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semahat Demir, ABD'deBilim-Sağlık Ödülü'ne layık görüldü.
* Cornell Üniversitesi Kısırlık Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. KutlukOktay, kadınların menopozdan sonra da çocuk sahibi olabilmesini sağlayan bir yöntem geliştirdi.
* Columbia Üniversitesi Kardiyoloji Direktörü Prof. Dr. Mehmet Öz'ünyazdığı 'You: The Owners Manuel' isimli kitap, ABD'de piyasaya çıktığı gün Harry Potter ve Da Vinci Şifresi'ni geride bırakarak, 350 bin
adet sattı.
 
* Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ:'Keneden korunmak için pantolon paçalarını çoraba sokun' dedi.
 
 
Seni yaşayabilmek seni  ...