Gönderen Konu: ((dÜnYa))  (Okunma sayısı 1657 defa)

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
((dÜnYa))
« : Ocak 15, 2009, 23:33:27 »
Fransa’dan “Özür Diliyorum”a Teşekkür...

Türkiye’de bir grup tarafından, 1915 olaylarından dolayı Ermenilerden özür dilenmesine yönelik başlatılan kampanya, Avrupa’nın en önemli Ermeni nüfusuna sahip ülkesi Fransa’da geniş yankı uyandırmaya başladı.

Konunun Fransız basını tarafından yansıtılmasının ardından, şimdi de Ermeni kökenli bir grup Fransız aydın, “özür diliyorum dilekçesini imzalayanlara teşekkür” kampanyası başlattı. Bu amaçla Fransa’da imzaya açılan dilekçede, “Türkiye’deki imzacılar, bu jestleriyle, 1915 soykırımı kurbanlarının inkar edilmesinin, hayatta kalanların ve onların çocuklarının manevi yaralarının inkar edilmiş olacağı anlamına geldiğini kabul etmektedirler. Ben de Türkiye’deki imzacıların karşı karşıya oldukları risklerin bilincinde olarak vurdumduymaz, eleştirel ve bekle görcü davranmayı reddediyor ve dünya vatandaşı sıfatımla, cesaretlerinden ötürü imzacılara şükran borcumu dile getiriyorum” ifadelerine yer veriliyor.

Soykırımın inkar edilmesinin aşırı uçların işine geldiği ve kin ve acı yarattığı da savunulan dilekçede, Hrant Dink’in açtığı yol olduğu söylenen “teskin edici gerçek, tanışma ve paylaşma döneminin geldiği” belirtiliyor.

Dilekçeyi ilk imzalayanlar arasında Kanada’da yaşayan film yönetmeni Atom Egoyan, Paris merkezli Ermeni Diasporası Araştırmalar Merkezi başkanı Jean-Claude Kebapçıyan ve film prodüktörü Robert Gedikyan da bulunuyor.
 
 

Öte yandan, Paris merkezli Sınır Tanımayan Muhabirler örgütü RSF de, “Ermenilerden özür diliyoruz” kampanyasını başlatanlara karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturmadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Örgüt, Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesiyle ilgili tartışmaları yakından takip ediyor.

Bu arada, “Ermeni soykırımı” iddiaları çizgi roman da oldu. Senaryosu ve çizimleri 29 yaşındaki İtalyan çizer Paolo Cossi tarafından hazırlanan “Büyük Felaket” adlı 144 sayfalık çalışma, 16 Ocak Cuma günü Fransa’da satışa sunulacak.

(NTV)

Çevrimdışı sibela85

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1410
  • Teşekkür: 37
  • Hakkimda Bilgin yoksa, fikrinde olmasin!
Ynt: ((dÜnYa))-Lost'a Türk Oyuncu Geliyor
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2009, 17:36:31 »
Lost'a Türk Oyuncu Geliyor...

IMDB (The Internet Movie Database) tarafından açıklanan Lost 5. sezon 11. bölüm oyuncu listesinde, Deniz Efe Açıkgöz isimli oyuncu, Lost dizisinde Danny Addams karakterini canlandıracak. Bir Türk oyuncunun böyle bir yapıma seçilebilmesi, büyük bir başarı olarak görülüyor.
Lost'un bu bölümü, 26 Mart’ta izleyeceklerin karşısına çıkacak. Deniz Efe Açıkgöz, daha önce de What I Like About You ve Hatırla Sevgili yapımlarında yer almıştı