Gönderen Konu: Mailden telefona sms gönder  (Okunma sayısı 7791 defa)

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Mailden telefona sms gönder
« : Kasım 03, 2008, 22:40:56 »
Evet yanlış duymadınız artık gmail sayesinde mail adresinizden cep telefonlarına mesaj gönderebileceksiniz. Üstelik karşınızdaki kişinin cevap verdiği mesaj ise size mail olarak gelecek.

Google.com sitesinin ücretsiz e-posta hesabı olan gmail sayesinde artık mail adreslerinizden ücretsiz olarak sms (mesaj) gönderebileceksiniz… nasılmı?

Ücretsiz olarak mesaj göndermeyi hepimiz isteriz. Bunun için Türkiyede’ki mobil hatları 1-2 kontör kesmekte. Bu ise kullanıcılar açısından biraz ağır bir maliyet. E-posta hesabınızdan mesaj gönderebileceksiniz ve gelen mesajları e-posta hesabınızdan okuyabileceksiniz.

Mail adresimizden sms yani mesaj gönderebilmemiz için öncelikle gmail hesabımıza girerek gmailimizi İngilizce (English) yapmamız gerekiyor. Hesabımızı İngilizceye çevirdikten sonra hesabımıza bu özelliğe dair bir etkinleştirme önerisi gelecek. Daha sonra sol tarafta çıkan mesajlaşma kısmında cep telefona mail gönderme özelliğide aktif hale gelecek.  Artık yapmamız gereken yalnızca buraya bir telefon numarası yazmak. Telefon numarasını girdiğimizde sms özelliğide aktifleşecek.

renklihaberler.net