Güncel > Müzik

2009 Eurovision

(1/4) > >>

shade:
2009 Eurovision yarışması geçen yılın biricisi olan Rusya’da yapılacak.Geçen yıl Türkiye’yi Mor ve Ötesi grubu temsil etti ve 7.olmuştu.2009 Eurovision’da TRT Türkiye’yi temsil etmeleri için Hepsi Grubu’na teklif yollamış.Hepsi grubu TRT'nin teklifini kabul etmezse TRT Gökhan Özen’e teklif yollayacamış.



2009 Eurovision yarışmasında yarı final 12-14 Mayıs tarihleri arasında,final ise 16 Mayıs akşamı düzenlenecek.

Şimdiden Türkiye’mize başarılar...

sibelim:
vayy süperr sevdim bu seneki gurubu kabul ederlder bence :D

sibela85:
Eurovision'da Hadise Çıkacak...
TRT, Eurovision adaylarını ikiye indirdi. TRT yöneticileri sahne şovunu beğendiği Hadise ile müzikal yönünü güçlü bulduğu Şebnem Ferah arasında kararsız...

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak 2009 Eurovision Şarkı Yarışması için çalışmalarını yürüten TRT Müzik Dairesi, bu yıl da "sanatçıya sipariş" yöntemini benimsedi.

Yapılan toplantılarda adaylar ikiye indirildi. Kesinleşen bu iki aday Şebnem Ferah ve Hadise... TRT yöneticileri konuyla ilgili kısa sürede bu iki isimden biri üzerinde karar vererek, teklifte bulunacak. TRT yöneticileri, Hadise ve Şebnem Ferah'la henüz görüşmedi. Teklif ve görüşme, son karar verildikten sonra yapılacak.

Türk rock müziğin güçlü sesi olan ve konser DVD'si en çok satan sanatçı unvanı taşıyan Şebnem Ferah'ın, güçlü müzikal yönü avantajlı bulunuyor. Moskova'daki 54'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda rock müziğin daha avantajlı olacağı düşünülüyor. Öte yandan, Şebnem Ferah'ın tarzının ağır kaçabileceği endişesi de hâkim...



'HALK JÜRİSİ' ENDİŞESİ...
Yaptığı ilk albümle adını Türkiye'den önce Avrupa'da duyuran Hadise'nin ise şöhreti ve sahne şovundaki üstünlüğü avantajı olarak görülüyor. Ancak şarkılarıyla uyumlu dans gösterisi ve görsel zenginliği ön plana çıkan Hadise'nin müzikal açıdan zayıf kalabileceği ve bu yıl yeniden başlatılması düşünülen halk jürisi uygulamasında geri kalınabileceği endişesi söz konusu.

shade:
Hadise çok mutlu!

Hadise'nin Eurovision sevinci

Hadise'nin Eurovision sevinci Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise, “Eurovision büyük hayalimdi. Seçildiğime inanamıyorum. Çok sevinçliyim” dedi


TÜRKİYE’Yİ 2009 yılında yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek olan Hadise, Radyo Televizyon Dergisi’nin Kasım sayısına ilginç açıklamalarda bulundu:

* Koltuklarımıza kurulmuş Eurovision oylamasını beklemek bizim ailede bir gelenekti. Çaylarımızı yanımıza alır heyecanla annemle birbirimize sarılarak beklerdik. Hatta Eurovizyon’un kitabını bile okumuştum. Şimdi 3 dakika şarkı söyleyeceğim ve Türkiye’yi temsil edeceğim. Nasıl bir duygu Allah’ım. Bakın yine sakinlikten çoşkunluğa geçtim. Haydi Allah’ım haydi! Biliyorum Eurovizyon’a gideceğim. Ama hala inanamıyorum hakikaten gidecek miyim? Bazen bunu hissedemiyorum bazen de coşkun bir sevinç duyuyorum. Çıldırıyorum.

* Eurovision sahnesinde kendimi çok hayal ettim. Çünkü ben evde tarak, bardak ne varsa mikrofon olarak kullanıp şarkı söyleyen bir çocuktum.

* Sonuçla ilgili korkularım oluyor. Şimdilik ön elemeleri düşünüyorum. Kendime güvenim tam. Çok kötü bir sonuç alırsam kader ya da kısmet derim. Ancak Türkiye adına üzülürüm.

* Ben de birçok insan gibi bu yarışmada verilen oyların politik olduğunu kabul ediyorum. Bunu sadece ben değil hemen herkes söylüyor. Bu yıl politik olmamasını dilerim. Özellikle Belçika’dan tam puan istiyorum.

* Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Flemenkçe biliyorum. Pazarlama bölümünde yüksek okul okudum. Şarkı dilini açıklayamam. Ekibim var TRT var. Ama İngilizce çok rahat şarkı söylüyorum.

Kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum

GÜNLERCE ayna karşısında elimde şise, kutu kalem şarkı söyledim. Birkaç şarkıdan sonra kıyafet değiştirir makyaj yapardım. Yani çocukluktan itibaren hayallerim var... Hiç kimseyle polemiğe girmedim, girmeyeceğim. Polemikten beslenen sanatçıları biliyoruz. Müzik ve dans ile anılmak istiyorum. Türk kızı olarak değişik başarılar elde etmek gelecek hedeflerim diyebilirim. Çok çalışıyorum ve çalışmalarımı hakikaten profesyonel bir ekiple de takviye ediyorum. Bir Türk kızının dünyaya açılmaması için hiçbir sebep yok.

shade:
HADİSE OLDU OLAY ÇIKTI

"Eurovision'a gidecek başka kimse yok mu?" tartışmaları başlamışken TRT Genel Müdürü Şahin, dün Hadise ile el sıkıştı: "Performansı için seçtik; ne kıyafetine ne şarkısına karışırız..."



Türkiye'yi 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olan Hadise, dün TRT'yle sözleşme imzaladı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "İnternetti ankette Hadise birinciydi. Performansı sayesinde seçildi'' diye konuştu. Hadise'nin üç parça seçip TRT'ye teslim edeceğini anlatan Şahin, "Tercihim Türkçe ama İngilizce olmasında sakınca yok. Sanatçıya bıraktık. Türk enstrümanlarının kullanılmasını istiyoruz. Ama şarkısına, kıyafetine ve nasıl okuyacağına karışmayacağız" dedi.

'BAŞARAMADI' DEMEYİN
Şarkıcı Hadise de, "Birincilik kazanmak istemiyorum desem yalan olur. Ama olmazsa da olmaz. Umarım o zaman da 'Aman Hadise hiç başaramadı', 'Yok kıyafeti şöyleydi' yorumları gelmesin hiçbirinizden... Şarkıyı İngilizce ve Türkçe seslendirmeyi düşünüyorum ama Fransızca ve İngilizce konuşmayı sevdiğim için sürpriz yapabilirim" diye konuştu. Belçika'nın teklifini reddeden şarkıcı, "Belçika basını 'Niye Türkiye?' diye soruyor, 'Maalesef seni kaçırdık' diyorlar. Ama ben Türkiye adına yarışmak istiyorum" dedi.

HEP AYNI HİKAYE
 Öte yandan Hadise'nin Eurovision'a gidecek olması bir tartışmanın başlamasına neden oldu: "Seçilen isim doğru mu?" Müzik dünyası yine ikiye bölündü. Kimi, Hadise'nin Belçika'da yaşamasının ve çok genç olmasının olumsuz etken olduğunu savundu, kimi Şebnem Ferah'ın daha başarılı olacağını söyledi. Şimdi sırada, ikinci tartışma var: "Şarkı İngilizce mi olsa daha iyi, yoksa Türkçe mi?"

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git