Gönderen Konu: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler  (Okunma sayısı 10118 defa)

shade

  • Ziyaretçi
1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« : Ekim 05, 2007, 09:38:21 »
Genel Matematik
  Genel matematik dersi, toplam 14 üniteden oluşmaktadır. Arasınavda 7, yılsonu sınavında 14 üniteden sorumlusunuz.
Kümeler, özdeşlikler, denklemler ve eşitsizlikler, limit ve süreklilik, türev ve türev uygulamaları, üstel ve logaritmik fonksiyonlar, belirli ve belirsiz integral, matrisler ve doğrusal programlama ünite başlıklarını göreceksiniz. Bütün sınavlar, 26 sorudan oluşmaktadır.
   
İktisat'a Giriş
  Toplam 20 üniteden oluşan iktisada giriş dersi, 4 yıllık bölümlerin 2. sınıfta göreceği iktisat teorisi dersinin başlangıcı niteliğindedir.Makro ve mikro analiz konularını içerir.Arasınava kadar 10 yılsonu ve bütünleme sınavlarında 20 üniteden sorumlusunuz.Ara ve yılsonu sınavlarında toplam 36 soru sorulmaktadır.
   
Genel Muhasebe
  Genel muhasebe dersi, 2. sınıfta muhasebe uygulamaları olarak devam eder. Toplam 20 ünitenin ilk 10 ünitesi arasınava kadar sorumlu olduğunuz kısımdır ve 6. üniteye kadar temel kavramlar, sonrasında yıl içindeki işlemler, 15. ünite ve devamında da yılsonu işlemlerini kapsayan üniteleri içerir. Yılsonu ve bütünleme sınavında 20 üniteden sorumlusunuz.Sınavlarda 30 soru sorulmaktadır.
   
Hukuka Giriş
  Hukukun temel kavramlarının esas alındığı bir derstir. Her sınavda 30 soru sorulur. Toplam 16 üniteden oluşan dersin 8 ünitesinden arasınavlarda 16 ünitenin tamamının yılsonu sınavında sorumlusunuz.
   
Davranış Bilimleri
  Sosyoloji ve psikoloji konularını içeren ünitelerde insan davranışlarının bireysel ve toplumsal boyutu araştırılır. 16 ünitenin 8'inden arsınavda, tamamından yılsonu sınavında sorumlusunuz.Sınavlar 30 sorudan oluşur.
   
Genel İşletme
   İleriki yıllarda karşılaşacağınız işletme ve yönetim derslerinin altyapısını oluşturan bir derstir. Her sınavda 36 soru sorulur. Dersin toplamı 18 ünitedir ve arasınava kadar 9, yılsonu sınavında 18 üniteden sorumlusunuz.
   
Temel Bilgi Teknolojileri
   Bilgi işlem süreci, işletim sistemi, büro yazılımları, veri tabanları, internet ağları vb. konularını içeren ders, 14 ünitedir. Arasınav 7, yılsonu sınavı ise 14 üniteyi kapsar. Sınavlarda 30 soru sorulmaktadır. 

shade

  • Ziyaretçi
Ynt: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2007, 11:03:40 »
İKTİSADA GİRİŞ

Dersin Tanımı
Bu ders toplam 20 üniteden oluşmaktadır. Arasınavda 1-10 . ünitelerden, yılsonu sınavında ise 1-20 . ünitelerden yani kitabın tümünden sorumlusunuz. Sınavlarda otuzaltı soru sorulmaktadır.

Dersin amacı nedir?
İnsanlar arası ekonomik ilişkiler, toplumların meydana getirdiği medeniyetlerden çok daha eskidir. İktisat bilimi, bireyler ve toplumlar arası ekonomik ilişkilerin analizini yapar ve kökeni Antikçağ filozoflarına kadar dayanır.

Bireyler, ailelere, topluluklara ve devletlere dönüşürlerken iktisat biliminin içeriği de genişlemiş ve bu bilimin içerisinden yeni çalışma alanları ortaya çıkmıştır. Üniversitelerin iktisat bölümünde okuyan öğrenciler, bu çalışma alanlarına ilişkin dersleri dört yıllık lisans dönemlerinde alırlarken, diğer bölümlerde okuyan öğrenciler lisans dönemlerinin ilk iki yıllık döneminde sadece temel iktisat derslerini almaktadırlar. Bu derslerin başında da ikitisada giriş dersi gelmektedir.

İktisada giriş dersinin amacı; arz,talep,enflasyon gibi, iktisat ile ilgili temel kavramları, iktisadi olgular ve bunlar arasındaki sistematik ilişkileri, günümüz ekonomi ve politik ilişkilerine kaynaklık eden ve yön veren temel iktisadi okulların bakış açılarını öğrencilere iletmektir.

Bu dersle neler öğreneceksiniz?
En küçük ekonomik birimler olan birey ve firmanın davranış kalıplarını, firmaların maliyet, gelir ve verimlilik esaslarını, enflasyon,işsizlik,ihracat,GSMH, büyüme gibi makro iktisatta yer alan temel büyüklüklerin neler olduğunu ve bunların ilişkilerini öğreneceksiniz.

Bu dersin iyi öğrenilmesi çok önemlidir. Çünkü üst sınıflarda bu dersle bağlantılı birçok ders bulunmaktadır. Örneğin 2.sınıftaki İktisat Teorisi, 3. sınıftaki Uluslararası İktisat, 4. sınıftaki İktisadi Kalkınma ve Büyüme gibi dersler, bu derste görülen konularla ilgilidir. Bu dersin iyi bir şekilde kavranması, saydığımız derslerde kolaylıklar sağlayacaktır.

Bu dersi en kolay nasıl öğrenebiliriz?
İktisat derslerinde başarılı olmanın en iyi yolu, iktisadi ilişkilerin ve davranışların mantığını anlayabilmektir. İktisada giriş dersinin konuları, sizlerin bu dersi anlayabilmenize olanak sağlamak amacıyla uyumlu olarak ilerlemektedir. Dersin içeriğini oluşturan ünitelerin her biri kendi içinde bir bütünlüğe sahiptir. Fakat aynı zamanda birçok ünite birbirleriyle bağlantılıdır. Örneğin 3. ünite talep ve arz, 4.ünite talep ve arz esnekliği, 5.ünite talep ve arzın uygulamalarını anlatır. Bu yüzden konular sırayla takip edilmeli, üniteler arası bağlantılar iyi takip edilmeli ve bir ünite anlaşılmadan diğer üniteye geçilmemelidir.

« Son Düzenleme: Kasım 29, 2007, 11:05:45 Gönderen: shade »

shade

  • Ziyaretçi
Ynt: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2007, 11:05:18 »
GENEL MUHASEBE

Dersin Tanımı
Bu ders toplam 20 üniteden oluşmaktadır. Arasınavda 1-10 . ünitelerden, yılsonu sınavında ise 1-20 . ünitelerden yani kitabın tümünden sorumlusunuz. Sınavlarda otuz soru sorulmaktadır.

Dersin Amacı Nedir ?
Bu dersin amacı; muhasebe ile ilgili ilk kez karşılaşan birine muhasebenin ne olduğunu ve işletme yönetimi ile işletmenin mali durumu ve faaliyet sonuçlarıyla ilgili olan kişi ve kuruluşların gereksinim duydukları bilgileri oluşturmak ve raporlamak için yapılması gereken muhasebe işlemlerini belli bir düzeyde öğrenmektir.

Bu dersle neler öğreneceksiniz ?
Bir işletmenin dönem başından dönem sonuna kadar uzanan zaman diliminde ortaya çıkan mali nitelikteki işlemlerin resmi defterlere kaydedilmesi ve mali tabloların düzenlenmesi işlemlerini öğreneceksiniz.

Bu dersin iyi öğrenilmesi üst sınıflarda görülecek olan muhasebe derslerinin (örneğin 2. sınıfta okuyacağınız Muhasebe Uygulamaları dersi gibi) daha kolay ve daha iyi öğrenilmesini de sağlayacaktır.

Bu dersi en kolay nasıl öğrenebilirsiniz ?
Dersin içeriğini oluşturan ünitelerin her biri kendi içinde bir bütünlüğe sahip olmasının yanında, aynı zamanda üniteler bir bütün olarak Genel Muhasebeyi oluştururlar. Bu açıdan üniteler bir merdivenin basamakları gibi sıralandığından, yeni bir üniteye geçildiğinde önceki ünitelerin yeni ünite ile ilgili olan yerlerini gözde geçirilmelidir.


shade

  • Ziyaretçi
Ynt: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2007, 11:07:26 »
GENEL İŞLETME 

Dersin Tanımı
Bu ders toplam 19 üniteden oluşmaktadır. Arasınavda 1-9 . ünitelerden, yılsonu sınavında ise 1-19 . ünitelerden yani kitabın tümünden sorumlusunuz. Sınavlarda otuzaltı soru sorulmaktadır.

Dersin Amacı Nedir ?
Genel işletme dersi öğrenim göreceğiniz bütün bölümlerin temelinde yer alan, işletmelerin yapılanışı,işleyişi ile ilgili zorunlu ve temel bilgileri sizlere öğretmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu ders , işletmelerin kuruluşu , yapılanışı,işleyişi ve ekonomi içinde yürüttükleri faaliyetleri daha iyi anlamamız için temel kavramları bize öğretmektedir.

Bu dersle neler öğreneceksiniz ?
Bu derste amacımıza bağlı olarak işletmenlerin hangi amaçlarla ve nasıl kuruldukları, işleyişlerini sürdürürken yürüttükleri faaliyetleri,bu faaliyetler esnasında kullandıkları sistemleri ;bunların yanı sıra ekonomilerin temel birimleri olan işletmenlerin çevresel elemanlardan nasıl etkilendiklerini öğreneceğiz.

Genel işletme içerdiği konular bakımından işletme,iktisat,iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde üst sınıflarda görülen derslere temel niteliği taşımaktadır.

Bu derste göreceğiniz konular üst sınıflarınızda yer alan bazı zorunlu derslerinizin daha kolay kavrana bilmesi için gerekli ünitelerden oluşmuştur.

Bu dersi en kolay nasıl öğrenebilirsiniz ?
Açık öğretim sistemi uzaktan öğretim sistemi olduğundan bu sistemde sadece ana kitaplardan çalışmak oldukça zor olmaktır.

Dersi en kolay geçebilmemiz çoğu öğrencimizin de çalıştığı göz önünde alındığında öğrencinin daha az zamanda daha pratik bilgi almasıyla sağlanabilmektedir.

shade

  • Ziyaretçi
Ynt: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2007, 11:27:38 »
HUKUKA GİRİŞ

Dersin Tanımı
Bu ders toplam 16 üniteden oluşmaktadır. Arasınavda 1-8 . ünitelerden, yılsonu sınavında ise 1-16 . ünitelerden yani kitabın tümünden sorumlusunuz. Sınavlarda otuz soru sorulmaktadır.

Dersin amacı nedir ?
Hukukun temel kavramları, hukukun ne olduğu ve ne olması gerektiği konularında yükseköğrenime yeni başlayan ve hukuk hakkında yeterli bilgiye sahip bulunmayan öğrencilere hukukla ilgili genel bilgilerin verilmesidir.

Bu dersle neler öğreneceksiniz ?
İnsanlar, toplumun içinde yaşayabilmek için, yerine getirmekle yükümlü oldukları ödev yetkileri belirleyen, sosyal kurallara gereksinim duyarlar Hukuk kuralları da maddi yaptırıma bağlı olarak bu kurallar içinde yer alır

Bu dersi tamamladığınızda davranışlarınızın ne tür yaptırımla karşılaşacağınızı öğreneceksiniz

Bu dersi en kolay nasıl öğrenebilirsiniz?
Hukuka giriş kitabı sözel içerikli bir kitaptır. Bu durum sizleri şu yanılgıya düşürmesin “nasıl olsa kitap sözel okuduğumuzda rahatlıkla öğrenip bu dersi geçebiliriz” hukukun kendine özgü bir dili vardır bu dilin öğrenilmesi Hukuka Giriş Dersini geçmenizi sağlayacağı gibi üst sınıflarda okuyacağınız hukuk derslerinde de işinizi kolaylaştıracaktır.

Peki hukukun dilini nasıl öğrenebilirim? diye bir soru aklınıza geliyor ise; bu sorunun cevabı uzman bir anlatıcıdan hukukun konularını dikkatli bir biçimde dinlemek ve kısa notlar alarak unutabileceğiniz kavramları unutmanızı önlemektir.


shade

  • Ziyaretçi
Ynt: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2007, 11:28:57 »
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ

Dersin Tanımı
Bu ders toplam 16 üniteden oluşmaktadır. Arasınavda 1-8 . ünitelerden, yılsonu sınavında ise 1-16 . ünitelerden yani kitabın tümünden sorumlusunuz. Sınavlarda otuz soru sorulmaktadır.

Dersin amacı nedir ?
Davranış Bilimlerine Giriş kitabı, içinde yaşadığımız toplumu ve toplumun içinde bir birey olan kendimizi daha iyi tanımak amacıyla hazırlanmıştır.

Bu dersle neler öğreneceksiniz ?
Bu ders sosyoloji, psikoloji ve sosyal psikoloji konularını kapsamaktadır. Sosyoloji ile ilgili bölümlerde birey-toplum ilişkisini, toplumun birey üzerindeki etkilerini, genel psikoloji ve sosyal psikoloji bölümlerinde bireyin özelliklerini, yeteneklerini tutumlarını ve gelişimine özgü temel kavramları ve konuları bulacaksınız.

Yukarıda belirtilen konular öğrenildiğinde içinde yaşadığımız topluma bir sosyolog gözüyle bakabilecek, kişilerin farklı durumlarda gösterdikleri farklı davranışların nedenlerini anlayacak ve yorumlayabileceksiniz. Aynı zamanda davranış değişikliği oluşturmak için ne yapmanız gerektiğini bileceksiniz.

Davranış Bilimlerine Giriş dersinin iyi öğrenilmesi durumunda üst sınıflarda göreceğiniz Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama Yönetimi... vb. derslerde daha başarılı olacaksınız.

Bu dersi en kolay nasıl öğrenebilirsiniz ?
Dersin kolay kavranılması için öğrencilerin etkin ve katılımcı bir öğretim süreci içinde olmaları son derece önemlidir. Kitapta yer alan konu ve kavramlar İlkumut Yayınları ile desteklenerek daha anlaşılır hale getirilmiştir.

Üniteler arasında birbirini tamamlayan ve açan konularla karşılaşacaksınız. Bu durum dikkate alınarak İlkumut Yayınlarında sizlere sunulmuş olan binlerce soruyla konunun öğrenilmesi kolaylaştırılmıştır. Açıköğretim sistemini ve sınav tekniğini tanımak için bir uzmana ihtiyaç duyacaksınız.

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
« Son Düzenleme: Mart 09, 2009, 19:48:50 Gönderen: shade »

Çevrimdışı EMİNE ÖZGEN

  • Okuyucu
  • *
  • İleti: 1
  • Teşekkür: 0
Ynt: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2009, 16:33:17 »
TŞK.EDERİM SHADE! İNAN BU BİLGİLER ÇOK İŞİME YARAYACAK.. SINAVA ÇOK AZ KALDI AMA HALA PEK ÇALIŞAMADIM.. VE HIZLA ARTIK ÇALIŞMAM GEREK.. VERDİĞİN BİLGİ İÇİN TŞK... :biss

Çevrimdışı shade

  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 392
  • Teşekkür: 31
Ynt: 1.Sınıf Dersleriyle İlgili Bilgiler
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2009, 13:38:19 »
TŞK.EDERİM SHADE! İNAN BU BİLGİLER ÇOK İŞİME YARAYACAK.. SINAVA ÇOK AZ KALDI AMA HALA PEK ÇALIŞAMADIM.. VE HIZLA ARTIK ÇALIŞMAM GEREK.. VERDİĞİN BİLGİ İÇİN TŞK... :biss

Çok teşekkür etmişsin rica ederim... :hopp :hopp

Bende yeni yeni başladım ama konsantre olamadım hala ... ::) ::)