Gönderen Konu: Önemli duyuru..  (Okunma sayısı 2763 defa)

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
Önemli duyuru..
« : Eylül 05, 2017, 08:41:02 »
AÖF SINAV YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, iktisat ve işletme fakülteleri eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. AÖF sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik 5 Eylül 2017 tarihli resmi gazetede yayımlandı.
AÖF Sınav Yönetmeliği Değişti
05 Eylül 2017 Salı 01:02
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Ders atama ve ekle/sil koşulları bölümünde yapılan değişiklikler şu şekildedir. Eski ve yeni hükümleri ile 5 Eylül 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan değişiklikleri My Memur olarak sizler için derledik.
Ders kredileriyle ilgili yapılan değişiklik:
Eski hüküm: Öğrenciye, ilgili fakülte tarafından bir yarıyılda 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenci, toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir veya ilgili fakülte tarafından atanan dersleri silebilir. Ders silme, olması durumunda bir üst yarıyılın derslerinden başlanarak yapılır. Öğrenci ders ekle/sil işlemlerini, kayıt yenileme tarihleri içinde ve sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.
Yeni hüküm: Öğrenci, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.
1, 2, 3, 4’ncü yarıyılda dersi olan öğrencilerle ilgili yapılan değişiklik:
Eski hüküm: Lisans programlarında 1 inci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 5 inci ve 7 nci yarıyıllardan; 2 nci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 6 ncı ve 8 inci yarıyıllardan; 3 üncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 7 nci yarıyıldan; 4 üncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci ise 8 inci yarıyıldan ders alamaz.
Yeni hüküm: Lisans programlarında birinci yarıyıldan ders alan öğrenci beşinci ve yedinci yarıyıllardan; ikinci yarıyıldan ders alan öğrenci altıncı ve sekizinci yarıyıllardan; üçüncü yarıyıldan ders alan öğrenci yedinci yarıyıldan; dördüncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise sekizinci yarıyıldan ders alamaz.
Sınavlar ve Başarı Değerlendirme Esasları bölümünde "sınavlar" maddesi değiştirilmiştir. Eski ve yeni hükümler şu şekildedir:
Eski hüküm: Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve çoktan seçmeli dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır. Ara sınav; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.
Yeni hüküm: Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır. Sınavlar; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanır. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle dönem sonu sınav notu oluşturulur ve bu notun, başarı notuna katkısı %100’dür. Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.
En fazla üç dersten başarısız olan ve Senato tarafından belirlenen Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri üç ders sınav hakkı uygulama usul ve esaslarındaki koşulları sağlayan öğrencilere; bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra, bu derslerden bir kez sınava girme hakkı verilir.
İtirazla ilgili bölümde yapılan değişiklikle daha önce 5 iş gününde yapılabilen itiraz süresi 3 güne düşürülmüştür. Sınav sonrası ve sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 3 iş günü içerisinde itiraz edilebilecektir.
Not ortalaması ve ders tekrarı bölümünde yapılan değişiklikler eski ve yeni hükümleri ile şu şekildedir:
Eski hüküm: Herhangi bir dönemin sonunda 2,00 GNO’sunu sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Akademik durumu “Uyarı” olan öğrenci, FF, YZ ve DZ harf notlu derslerini ders planında gösterilen döneminde almak zorundadır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki GNO’sunun en az 2,00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getiremeyen öğrencinin akademik durumu “Tekrar” olur. Akademik durumu “Tekrar” olan bir öğrenci, GNO’sunu en az 2,00’ye yükseltene kadar akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren FF, YZ ve DZ harf notu olan dersleriyle birlikte CC’nin altında harf notu aldığı dersleri de tekrar etmek zorundadır. Öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2,00 GNO’yu sağlaması durumunda ders tekrarı sona erer.
Dikey geçiş/lisans tamamlama kapsamında kayıt yaptıran öğrencinin daha önceden almış ve başarmış olduğu ilk 4 yarıyıldaki dersleri için MU harf notu verilir. Mezuniyet koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin GNO’su, önlisans programından aldığı derslerin ortalaması ile lisans eğitimi sırasında aldığı dersler üzerinden hesaplanarak Not Durum Belgesinde (transkriptinde) gösterilir.
Yeni hüküm: Herhangi bir dönemin sonunda veya akademik yılın sonunda 2,00 GNO’sunu sağlayamayan öğrenciye, akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrenci; akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren CC harf notunun altında harf notu aldığı derslerden istediklerini tekrar ederek ve/veya daha önceden almadığı yeni dersleri alarak GNO’sunu en az 2,00’ye yükseltirse akademik yetersizlik uyarısı kalkar. Her iki durumda da öğrenci, bir yarıyılda en fazla 45 AKTS kredilik ders alabilir.
Dikey geçiş/lisans tamamlama kapsamında kayıt yaptıran öğrencinin daha önceden almış ve başarmış olduğu ilk 4 yarıyıldaki dersleri için MU harf notu verilir. Öğrencinin ön lisans mezuniyetine ait GNO’su, Not Durum Belgesine işlenir. Öğrencinin lisans eğitimindeki GNO’su; ön lisans programındaki GNO’su ile lisans eğitimi sırasında aldığı dersler üzerinden hesaplanır.
Ders transferi ve muafiyeti bölümünde yapılan değişiklik eski ve yeni hükümleri ile şu şekildedir:
Eski hüküm: Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıt yaptıracak öğrencinin ders transfer işlemlerinde; daha önceden almış ve başarmış olduğu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (I‒II), Türk Dili (I‒II), Yabancı Dil (I‒II) ve Temel Bilgi Teknolojileri (I‒II) dersleri için MU harf notu verilir ve bu notlar Not Durum Belgesinde MU harf notu ile gösterilir. Bu derslere ilişkin ders transferi talebi, sadece bir kez olmak üzere ilgili fakülte kurulu tarafından belirlenen tarihler arasında yapılır.
Yeni hüküm: Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıt yaptıracak öğrencinin ders transfer işlemlerinde; daha önceden almış ve başarmış olduğu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (I-II), Türk Dili (I-II) ve Yabancı Dil (I-II) dersleri için MU harf notu verilir ve bu notlar Not Durum Belgesinde MU harf notu ile gösterilir. Bu derslere ilişkin ders transferi talebi, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında yapılır. Değişiklik için TIKLAYINIZ. Resmi gazete için TIKLAYINIZ(Netten alıntıdır )