Gönderen Konu: Sosyal Ağ Kullanıcıları Endişeli  (Okunma sayısı 3512 defa)

Çevrimdışı Garfield

  • Garfield
  • Administrator
  • Aktif Uye
  • *******
  • İleti: 99
  • Teşekkür: 66
    • AÖF Cafe
Sosyal Ağ Kullanıcıları Endişeli
« : Temmuz 16, 2010, 20:31:36 »
Tüm dünyayı etkisine alan sosyal ağ çılgınlığına karşı düşünceler değişmeye başladı. Amerika'da yapılan bir anket kullanıcıların bu siteler hakkında fikrini ortaya çıkarttı. İşte anketin sonuçları.

Facebook'un başını çektiği sosyal ağ çılgınlığı giderek büyüyor. Bundan sadece 7 yıl önce internet'te özel bilgilerini paylaşmaktan çekinen insanlar bile bugün çeşitli sosyal ağ sitelerine üye olup tüm hayatlarını gözler önüne seriyor. Özel amaçlar için oluşturulmuş ve küçük gruplara hitap eden sosyal ağ siteleri sayesinde, insanların hayatları olumlu olarak değişiyor.

Ancak daha büyük ve herkese açık olan sayfalar konusunda kullanıcıların endişleri giderek artmaya başladı. Facebook, Twitter ve MySpace'in başını çektiği en büyük sosyal ağ sitelerinin kullanıcıları üzerinde yapılan bir anket insanların konu hakkındaki düşüncelerini ortaya çıkarttı.

Güvensiz bulan kişiler bile kullanıyor

Bu kavramın doğduğu merkez olan ve dünya çapındaki sosyal ağ kullanıcılarının yaklaşık yüzde 55'iniı oluşturan Amerikan internet kullanıcıları kullandıkları sitelerin kişisel güvenlik konusunda pek yeterli olmadığını söyledi.

Marist College Institute'den Dr. Lee Miringoff'un yürüttüğü sosyoloji araştırmasına göre Amerika'daki kullanıcıların yüzde 60'ı sosyal ağları güvenli bulmuyor. Bu sayı yüksek olmasına rağmen, genç Amerikalı kullanıcılar kişisel bilgilerinin güvenli konusunda endişe etmiyor. Dr.Miringoff bu kişilerin güvensiz buldukları siteleri bile bile ziyaret etmeye devam ettiklerini kaydetti.

Belirli bir yaşın üzerindeki Amerikalı kullanıcılar ise kişisel bilgilerinin güvenliği hakkında oldukça endişeli. Aynı araştırmanın sonuçlarına göre, sosyal ağlarda kendilerine profil oluşturan kadınların sayısı erkeklere göre yüzde 10 daha fazla.

Kaynak: http://shiftdelete.net