Gönderen Konu: mutluluk.."iste , iste ki yeniden baslasin her sey "  (Okunma sayısı 1216 defa)

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
mutluluk.."iste , iste ki yeniden baslasin her sey "
« : Ağustos 14, 2009, 10:50:39 »
Mutluluk , baskalarinin gözlerimizde fark ettigi canliliktir .

Mutluluk , cesitleri bakimindan uzamli , derece bakimindan yogun ve süre bakimindan yaygin bir nitelik tasiyan tüm egilimlerimizin doyumudur .

Mutluluk , etkisiz bir hosnutluk durumu , saadet ve olgunluktur .

Mutlulukla ilgili tanimlar ve aciklamalar sayfalarca sürdürülebilir .

Hepsinin ortak noktasi , huzurlu ve doyumlu bir sevinc halini ifade etmeleridir .

Mutluluk , her an dalgalanan bir deniz degildir . En azindan , belirli bir süre boyunca hissedilebilen kararlilik vardir vardir mutlaka . Bir huzur , bir rahatlama , bir olgunluk vardir ...

Mutlu olmak , neyi istediginizle dogrudan ilgilidir . Ama bu istek dogrudan bir seyin olmasini degil , bizzat mutlulugun kendisini istemektir . Kisacasi ; mutlu olmaniz icin mutlaka arzuladigimiz isteklerin gerceklesmesi sart degildir .

Onlar olsa olsa birer vasitadir mutlu olabilmemiz icin . Özlemek ve hayal etmekle de ulasilabilir mutluluga .
Yeter ki , icimizde ona ulasmak icin yanan bir atesimiz olsun . Yeter ki , ona ulasmak icin kayitsiz sartsiz bir istek duyalim .

Bir sevgiliyi bekler gibi ona özlem duymaliyiz . Bu gözle baktigimizda , mutlulugun maddeyle de dogrudan iliskili olmadigini kolayca fark ederiz , Nice insanlar , Karun kadar varlikli olduklari halde , " parayla saadet olmaz " kabilinden , mutlulugu tadamamisken , nice garibanlar vardir ki samanligi seyran yerine cevirebilmislerdir .


Burada gözden kacirilmamasi gereken önemli bir nokta var ; Mutluluk baska , zenk baska bir seydir . Kimi insanlar bu iki kavrami öylesine birbirine karistirirlar ki neyi istediklerini ve nerede duracaklarini bilemezler . Zevk , daha cok gecici arzularin tatmini , hos vakit gecirme , eglenme ve seklinde ifade edilebilirken , gercek mutluluk ,
" zihin ve kalp arasindaki baglanti " sözlerinde anlamini bulur . isin garip tarafi , bir cok insan zevki , alkolde , uyusturucuda gecici heveslerde ararken , kendilerine kötülük yaptiklarinin da farkinna varmazlar .

Önemli olan , karsilastigimiz her durumu , genis bir görüs acisi ile bakip sorgulayarak gercek mutluluga yönelmemizdir . Bunun sonucu , bazi seyleri kuvvetle benimserken , bazilarindan el cekerek gercek mutlulugu yakalamak adina önemli bir adim atmis oluruz . Ayrica , bu elcekmeleri birer kayip gibi de görmeliyiz . Cünki bu yolla elde edilecek mutluluk , hayatimiz boyunca karsilasabilecegimiz sürprizlere , inis - cikislara ve ruh halimizdeki bazi degisimlere bagli olmaksizin varligimizin en büyük dayanagi olarak hep bizimle olacaktir .

Sunu asla unutmamaliyiz ; hangi konuda olursa olsun , kolay elde edilenler gecici , bilincli bir sekilde emek ve gönül verilerek kazanilanlar daha daha kalici olmaktadir . Mutlulugu gercek bir hedef olarak görmeli ve ona ulasmak icin emek vermekten olumlu adimlar atmaktan geri durmamaliyiz .

iste , iste ki yeniden baslasin her sey .