Gönderen Konu: Cildinizi, faydalı gıdalarla besleyin  (Okunma sayısı 1588 defa)

Çevrimdışı gizem316

  • Super Moderator
  • Daimi Uye
  • *****
  • İleti: 1540
  • Teşekkür: 39
  • özlüyorum seni zamanla barışamadım..yine hüzün:((
Cildinizi, faydalı gıdalarla besleyin
« : Mayıs 10, 2009, 20:37:13 »
Cildinizi, faydalı gıdalarla besleyin

 
Kadınlar her yıl genç ve güzel görünmek için 'Laboratuvarlarımızda gençliğin kaynağını bulduk!' diyen kozmetik firmalarının ürettiği cilt ürünlerine milyarlarca dolar para harcıyor. Gerçekte cilt kremleri bütçenizi sarsacak kadar çok pahalı ve kozmetikçilerin iddiaları bilimde çok az yer buluyor. Birçok uzmana göre ise güzel bir yüz ve cilt için gerekli olan şey kozmetik ürünleri değil tam aksine her zaman elimizin altında bulunan yiyecekler ve gıda maddeleri. 
 
 
 
Howstuffworks.com sitesinde yer alan habere göre, işte cildinizi güzelleştirecek yiyecekler:

1. Tam tahıllar: Kapiler damar çeperinin direncini artıran bitkisel madde ve B vitamini içeren tahıllar, temel olarak işlenmemiştir. Örneğin, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek gibi. Tahıllar antioksidan kaynağıdır, iltihaba bağlı cilt hasarıyla savaşır. Vücudunuza yeterince B vitamini biyotini almazsanız, cildiniz kurur ve pul pul olur.

2. Kuruyemiş: İçeridiği E vitamini sayesinde genç ve yumuşak bir cilt sağlar. E vitamini cildi yaşlandıran serbest radikallerle savaşır, özellikle cildi güneşin zararlı UV ışınlarının ürettiği serbest radikallere karşı korur. Fıstık ve ceviz harika bir cilt besini olan Omega-3 yağ asitleri sağlar.

C vitamini ayrıca iltihapla savaşır, serbest radikalleri nötralize eder.

3. Kırmızı ve yeşil sebzeler: a vitamini ve beta-karoten içeren sebzeler, parlak ve yumuşak bir cildiniz olmasını sağlar. Kırmızı ve turuncu sebzelerdeki beta-karoteni vücudumuz A vitaminine çevirir. A vitamini de hücrelerin hasar görmesini ve erken yaşlanmayı önler.

Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde de bol miktarda A vitamini var. Bu da cildiniz yeni hücreler üretmesine yardım eder, kuruluğu azaltır ve cildinizin parlak, genç görünmesini sağlar.

4. Narenciye: Yumuşak ve sıkı, gergin bir cilde sahip olmanızı sağlar. C vitamini binlerce güzellikl kremi içinde bulunan birinci cilt bakımı içeriğidir. Bu vitamin vücudun kolajen üretmesine yardım eder. Kolajen ise cildinizin temel yapısını şekillendiren proteindir. 35 yaşından sonra kolajen azalınca cildiniz sarkmaya başlar. Portakal, greyfurt, domates cildinizin gerginleşmesine yardım eder.

5. Deniz ürünleri: Kokusunu sevmeyebilirsiniz, ancak yumuşaklığına bayılacaksınız. Deniz ürünlerinin aktif bileşenleri Omega 3 yağ asitleri, çinko. Herkes balığın sağlımız için faydasını mutlaka duymuştur. Birçok balık türü ve kabuklu deniz hayvanları, özellikle istiridye ve somon gibi yağlı balık cilt için harika bir yiyecek.

Yeterince omega 3 alınınca cildinizde kuruluk ve iltihap olmaz. İltihap cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olur. Araştırmalar, çok az omega 3 alanların egzema ve sedef hastalığı gibi ihtihabi bozukluklarına daha yatkın olduklarını gösterdi. Omega 3 yağ asitleri ayrıca kalp damarlarını koruyor, dolaşımı düzenliyor. İyi bir dolaşı da cilt sağlığını etkiliyor.

Çinko, akneyle savaşmada yardımcı oluyor, yeni hücre yapımına katkıda bulunuyor, cilde hoş bir parlaklık veriyor.

 

Genel olarak, işlenmiş karbonhidrat yerine tam tahıllar görünüşünüzü güzelleştirir. İşlenmiş un ise insülini üst seviyeye çıkarır ve akne oluşumuna neden olabilir.