AÖF Cafe

Aöf Bölümler => İngilizce Öğretmenliği => Konuyu başlatan: kelebek - Ağustos 03, 2009, 21:50:56

Başlık: İÖLP’ye Öğrenci Kabulü
Gönderen: kelebek - Ağustos 03, 2009, 21:50:56
Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği Lisans Programını tercih edebilmek için ÖSS-Dil puanının en az 185 olması gerekir. Diğer bir ifade ile ÖSS Yabancı Dil Sınavına (İngilizce) katılıp 185 ve daha yukarı puan alan orta öğretim kurumu mezunu öğrenciler, Anadolu Üniversitesi AÖF İngilizce Öğretmenliği Lisans Programına başvurabilirler. Söz konusu programa kontenjana göre öğrenci alımı yapılmaktadır. Programın kontenjanı her yıl ÖSS kılavuzunda açıklanmaktadır.

I. ve II. Sınıflarda Eğitim- Öğretim Süreci
İÖLP dört yıllık bir lisans programıdır. Daha önce de belirtildiği gibi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programının (İÖLP) ilk iki yılı kısmen yüz yüze (örgün) öğretim olarak yapılmaktadır. Yüz yüze öğretim Adana, Ankara, Balıkesir, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Konya olmak üzere toplam 8 ilde devam etmektedir. Yüz yüze öğretim, hafta içi günlerde saat I6:00′dan sonra, I9:50′ye kadar, Cumartesi günleri ise saat 09:00 ile 13:50 arasında yapılmaktadır. Ders Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi her öğretim yılının başında yüz yüze öğretim görülen üniversitelerde duyurulmaktadır.
Programda yer alan derslerin içeriklerinin belirlenmesi, uygulanması, eğitim-öğretim, diploma vb. konular ilgili Üniversite mevzuatına göre, Anadolu Üniversitesi AÖF ile Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından düzenlenir. Söz konusu programa ait tüm sınıfların akademik takvimi Anadolu Üniversitesi ile Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından tespit edilerek ilan edilir.

ÖNEMLİ UYARI ! Yüz yüze öğretime devam mecburiyeti vardır. %10 devamsızlık yapan öğrenci devamsızlıktan sınıfta kalır. %10 devamsızlık yapan öğrenci yılsonu ve bütünleme sınavına girme hakkına sahip değildir. Ancak yılsonu sınav organizasyonu sınav tarihinden yaklaşık 2 ay önce organize edildiği için toplam devamsızlık bilgileri final sınavı organizasyonu yapılırken değil. sınav yapıldıktan sonra dikkate alınabilmektedir. Dolayısıyla %10 devamsızlık barajını aşan öğrenciler yıl sonu sınavına girse dahi sınavı geçersiz sayılır.

Tablo  : Yüz yüze Eğitim Merkezleri (1. ve 2. sınıflar için)

İLLER
 YÜZYÜZE EĞİTİM MERKEZLERİ
 ADRESİ
 
ADANA
 Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
 Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi ingilizce Öğretmenliği Balcalı Yüreğir/ADANA
 
ANKARA
 Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi
 Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü C Blok Beşevler/ANKARA
 
BALIKESİR
 Sağlık Yüksekokulu
 Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Kasaplar Mh. Akyar Sk. (Doğumevi arkası) 10100 BALIKESİR
 
EDİRNE
 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi
 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi
ismail Hakkı Tonguç Yerleşkesi 22030 EDİRNE
 
ERZURUM
 Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi
 Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanhk Binası 25240 ERZURUM
 
ESKİŞEHİR
 Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü
 Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu 26470 ESKİŞEHİR
 
İZMİR
 Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi
 Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi istasyon Cd. 135 Sk. No: 5 35150 Buca/İZMİR
 
KONYA
 Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
 Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Meram Yeniyol Yeni Bina Al Bloklar 42090 KONYA
 

III. ve IV. Sınıflarda Eğitim Öğretim Süreci

AÖF İÖLP’nin son iki yılı uzaktan eğitim sistemine göre basılı ders materyalleri ve internet üzerinden çevrimiçi derslerle desteklenerek yürütülmektedir. 4. sınıfta öğrencilerin uzaktan eğitim sistemine göre aldıkları derslerin yanı sıra İngilizce Öğretmenliğinde Topluma Hizmet Uygulamaları ile Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması adı altında iki tane uygulama dersi bulunmaktadır.

İÖLP’de Uygulama Dersleri

AÖF İÖLP 4. sınıf dersleri arasında yer alan “Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması” ile “İngilizce Öğretmenliğinde Topluma Hizmet Uygulamaları” dersleri öğrencilerimizin bir fiil ikamet ettikleri diğer bir ifade ile posta adreslerinde belirttikleri ilde, uygulama kapsamında yürütmeleri gereken derslerdir. Bu bakımdan 4. sınıf öğrencilerimiz her yıl TEMMUZ ayında İÖLP internet sitesi “Duyurular” bölümünden ilan edilen tarihler arasında uygulama derslerini yürüteceği ili belirleyip, adres bilgilerini değiştirilerek uygulama derslerini yürütecekleri ili belirleyebilirler. Uygulama derslerinin yürütüleceği il öğrenci tarafından Fakültemizce ilan edilen tarihler arasında belirlenmelidir. Her iki ders için uygulamalar tek bir il merkezinde yapılır. Söz konusu derslere devam zorunluluğu vardır. Devamsızlıktan kalan öğrenci bütünleme hakkı olmaksızın ilgili ders/lerden sınıfta kalır